Nå har jeg prøvd alt og uansett hva jeg gjør så blir muffinsene som en vulkan med et stort krater i midten eller nedsynkt :sukk:
Har prøvd forskjellige oppskrifter,med sukring eller med splenda.
Turbo(og jeg) tåler ikke fruktose eller vanlig sukker derfor splenda eller sukrin
Turbo er veldig glad i muffins men han synnes de med sukrin ikke er så gode, og spes ikke med sukrinmelis glasur på, det smaker jo :gal::skremt::neglebit:
Hva gjør jeg galt?
Og hvordan lager men god glasur uten vanlig melis som en 8 åring liker?
:sukk:
Jeg prøver meg, i trygg forvissning om at hvis jeg skriver noe feil, er sannsynligheten stor for at noen kommer og retter på meg. ;)
Jeg har fremdeles ikke prøvd meg på slike oppskrifter, men jeg gjetter litt. Stivpisker du egg og sukrin/splenda? I tilfelle vil jeg tippe det er viktig at dette blir luftig nok (altså pisket lenge nok), og at du bare forsiktig rører inn resten av ingrediensene?
Angående glasur så har jeg heller ikke her (:sparke:) prøvd med spenda/sukrin. Men jeg kaster meg uti likevel. Har du prøvd sjokoladekakeglasur? Jeg har en god oppskrift med melis, kakao, kaffe, margarin og vaniljesukker. Hm. Dere tåler kanskje ikke vanlig vaniljesukker? Jeg ville trodd kaffe- og kakaosmaken ville være dominerende?
Ja har prøvd å piste eggehviten helt stiv ha i "sukker og eggeplommer og resten og vende det forsikrtig inn, har prøvd å piske egg og "sukker" ilag ,og vende forsikrig inn,
Har prøvd å stivpiske egg,hadd i "sukker" og bare smelt all melet oppi og lag den sikkelige seige røre,og de så faktisk best ut :knegg:
Prøvd oppskrifter fra diabetiker forum,diabetisker bøker, kokebøker uten sukker, funksjonell mat siden osv
Kan ikke bruke vanlig melis og egentlig ikke vanlig kokesjokolade heller,
vaniljesukker går ofte het greit da det er bare 1-2 ts på en stor oppskrift men har rent vanilje pulver og
På sjokoladekaker bruker jeg sukkerfri sjokolade kjøpt på rema smeltet med en mørks sukkerfri sjokolade fra helsekosten utspedd med litt smør og av og til litt kaffe...
Har ikke hatt det på muffins da han synnes de er best med hvit glasur men når hvit splenda glasur smaker :eek: så spiser han de uten.
jeg er ikke den beste konditoren i vreden men nå har jeg prøvd det meste i 2 år og begynner å bli L E I av og ikke få til eller bake 3 kaker til hver bursdag sånn at en kanskje kan brukes.
han er ikke så glad i andre kaker ,men sjokoladekake og muffins er det han synnes er best.
Prøvde å lage boller med splenda ,de ble som stein :sukk: :knegg:
Ja det er vel typisk! Den framgangsmåten du refererer til her var mitt neste forslag. :knegg:
Hvis han syns de er OK uten glasur, så er kanskje alt sånn passe OK likevel? :vetikke: Legger, for sikkerhets skyld, ved min oppskrift på sjokoglasur. I tilfelle det skulle trenges. Den er virkelig god, men jeg aner ikke hvordan den vil funke med sukrinmelis?
Ta 4-5 ss sterk kaffe i en kjel, og ha i 1,5 ss kakao og 100g margarin. Smelt margarinen mens du rører. Ha i 300g (sukrin)melis og 2 ts vanlijesukker. Rør godt sammen mens komfyren står på. La avkjøle litt før du smører på muffins.
Tror du han kan like nøttebunn? Nøttebunn med krem og smeltet sjokolade kan være ganske godt, altså.
Men - blæh, så vanskelig for dere begge to! :klem: Håper du får noen flotte oppskrifter her!
Blir det så mye trøbbel av å bruke sukkererstatninger altså. Jeg glømte engang sukkeret når jeg skulle bake, men bollene ble like luftige. De ble bare ikke søte.
Jeg bruker også å lage amerikanske blåbærmuffins og da kutter jeg en del av sukkeret i oppskriften uten at det går utover utseende, men jeg har aldri prøvd med splenda ellerno sånt. I stedenfor melis så kan du kanskje pynte med piska krem? Hvis du kan bruke litt vaniljesukker i den så må jo det bli supert. Som Schakenda sier "Alt blir bedre med krem!" :D
Amerikanske muffins blir veldig fine og gode med sukrin. Den oppskriften går det ikke å gjøre feil med. Blande tørt og vått hver for seg først, så røre alt sammen til det blit blandet. Det blir store, luftige muffins som ikke skal ha glasur.
Neida de er ikke stekte for kort tid, de mange av de på bilde med krater er nesten svidd under og stekte de på 150 grader, prøvd med 125 grader,150 grader 175 grader osv
Vil du dele Oppskriften på Amerikanske muffins?:vilha: :fnis:
Ang. glasur: Du kan smelte sukkerfri sjololade direkte oppå (evt smelte litt smør med sjokoladen mens du smelter den i vannbad - og da kjenne om du trenger å tilsette litt mer søtstoff. Har du forsøkt bjørkesøt?).
Ellers, så kan du jo forsøke å ha toppet teskje med bakepulver istedet for strøken feks. Det fant jeg ut at var suksessmetoden til Poden når han lager muffins. Han får kjempefine store muffins, mens mine nesten ikke hevet seg i det hele tatt før det gikk opp for meg hva han gjør. :fnise:
Takk DM
Smeltet sjokolade på muffins er ikke noe hitt her "mamma muffinsene skal være hvite eller uten noe på" :fnis:
Bjørkesøt har vi ikke prøvd men står på listen over ting vi skal holde oss unna da den inneholder fruktose.Og de har det ikke på helsekosten her så har da ikke giddet teste det ut for å se om HVOR mye vondt i magen og dårlig vi blir :fnis:
Spelnda er det vi kan bruke mest av,eks om det skal være mye søtstoff i så blir vi dårlig i magen av sukrin om.
Men skal det bare være litt bruker vi sukrin til det meste.
Jeg vil slå et slag for å prøve å søte med andre ting jeg da, for jeg synes det er vanskelig å få til god bakst med sukrin. Jeg søter med rein vanilje, kanel og kardemomme, og det går ned til og med hos den sukkerglade mannen min. :humre: Jeg søter også med frukt, men det er jo ikke alternativ hos dere. Ellers støtter jeg å ta litt mer bakepulver og å steike på litt lavere varme og langt nede i ovnen.
Amerikanske muffins, ja. Eller eplepai og den type kaker - det er knall med sukrinmelis. (Sukrin løser seg ikke alltid skikkelig, så bruk melisen.)
Oppå vil du kanskje ha større suksess med for eksempel en ostetopp ala sånn man har på gulrotkake - den funker med sukrinmelis. Eller rett og slett krem ved siden av eller oppå - du kan jo smaksette kremen med sjokolade eller kakao for eksempel, og alt av krem oppfører seg eksemplarisk med sukrin.
Smørkrem med sukrin er jeg enig i at ikke er godt.
Som jeg har sagt før,jeg er ikke noe flink baker eller kokk så må ha ting inn med ts:knegg: eller oppskrift med så og så mye av det og det :bake :blond: :
Ren vanilje har jeg ikke funnet her, kjøpte en boks i sverige i fjor men er nesten tom:sukk:
oste"glasur" funker ikke for turbo sin den. han liker det ikke.
Eplepai utgår i vårt hus,og muffins med bær eller frukt fyll ;)
Ja, oppskrift ja... Sorry, tenkte ikke på det. Jeg bruker liksom ikke det... Men en vanlig muffinsoppskrift, og så bare dropper du sukkeret og tilsetter f.eks. 1/2 ts kanel, 1/2 ts kardemomme og 1 ts vanilje hvis du finner det? Noe sånt? En må liksom smake det til også... Rein vanilje bruker de å ha på helsekostbutikker, hvis ikke kan det bestilles f.eks. her.
Takk skal prøve det,litt smaking får jeg til men å ta alt på feeeeelingen blir ikke betandig så bra.de som smaker godt i rå form er ikke bestandig like godt stekt:P :fnis:
Nei ikke tenk på det,jeg har gjort det samme selv faktisk :knegg:
Noe frukt å bær kan vi bruke men gjemmer det meste for hverdager:) litt frukt å bær her og der. Men i baking blir det kanskje litt mye sånn som eks eplepai :fnis:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.