Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste vegetarrett?

#1

vixen sa for siden:

Har lest litt i tråden som Appelsin startet og ble litt inspirert. Jeg lager svært sjelden middag som ikke inneholder fisk/kjøtt.Det eneste nesten er grøt og pannekaker. Det er ikke jeg så fryktelig glad i og det inneholder jo ikke så fryktelig mye egentlig. Jeg er glad i å lage mat så jeg synes at her burde jeg vært bedre.

Kan dere som er gode på vegetar dele litt oppskrifter? Gjerne både barnevennlig og litt sterkere "voksenmat".

Takk!


#2

Turban Smukk sa for siden:

Har du andre kostholdsrestriksjoner da? Spiser du pasta, ris, brød?


#3

Fadese sa for siden:

Supper i ulike varianter; gulrotsuppe, rødbetsuppe, løksuppe, blomkålsuppe mm. Dessverre er ikke barna så overbegeistret for den type mat, så det begrenser seg hvor ofte vi har det.


#4

vixen sa for siden:

Nei ingenting.


#5

venla sa for siden:

Hjemmelaget falafel ala Veganmisjonæren har vært en hit her i huset. Bruker litt mindre chilipulver og hvitløk når toåringen skal spise. Serverer med i pitabrød eller lefse med salat og yoghurt.

Du kan også bytte ut krydrene med tacokrydder om barna vil ha en mer kjent smak.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Denne har jeg laget noen ganger, jeg regner den som barnevennlig:

Vegetarisk Shepherd's Pie
2 løk
3 gulrøtter
2 stilker selleri pluss evt brokkolistilker
100 g røde linser

2 ss tomatpuré
1 boks tomater
3-4 dl grønnsaksbuljong/-fond (jeg har brukt kyllingfond også, jeg er ikke vegetarianer)

2 laurbærblad
en dæsj Worcestershiresaus (NB! Ikke vegetarisk ingrediens)
timian
rødvin evt (kan droppes eller erstattes med litt balsamicoeddik)

1 kg poteter
1 bunt vårløk
smør
melk
revet muskat
100 g revet cheddar

Hakk løk og surr i smør/olje. Ha i hakket gulrot og selleri og surr litt til. Ha i tomatpuré, tomater, linser, buljong/fond/kraft og krydder. La koke til linsene er møre (20-30 min.). Smak til med salt og pepper.

Kok potetene. Surr vårløken i litt smør, ha i melken og varm opp. Lag potetmos, spe med vårløkblandingen og smak til med muskat, salt og pepper. Tilsett 2/3 av osten.

Ha sausen i en form, dekk med potetmosen og resten av osten. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.

Jeg har servert med frisk, grønn salat og brød.


#7

vixen sa for siden:

Den skal jeg prøve turban smukk!


#8

Appelsin sa for siden:

Jeg er veldig glad i Nip sin spinatform - den har potetmos også, som oppskriften til Turban smukk.
Søk på: ninabakke.blogspot.com


#9

Hot Lips sa for siden:

Vi prøver å ha minst én vegetarrett i uka. Denne er en favoritt, og utrolig kjapp å lage. :D
Kok tagliatelle, tilsett et lite glass pesto, cherytomater delt i to og vårløk. Høvle litt parmesan rett før servering.

Ellers går det endel i hjemmelaget tomatsuppe, pasta med deilig tomatsaus og wok.


#10

Turban Smukk sa for siden:

Jeg pleier å lage noe lignende. Lager (kremt) pesto selv, det er gjort på fem minutter:

1 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
50 g parmesan
3 hvitløkbåter
1 dl olivenolje
salt og pepper

Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner i en food-processor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn nyrevet parmesan, og smak til med salt og pepper. Kok fullkornspasta (gjerne fersk tagliatelle) og tilsett cherrytomater i båter, sukkererter (kan anbefales!) og sorte oliven i tillegg til fetaost eller fersk mozzarella i terninger. Ofte har jeg stekt bacon oppi istedet for ost, men da er det ikke akkurat vegetar lenger. :knegg: Mengden pesto er omtrent nok til to personer/250 g pasta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.