Har lest litt i tråden som Appelsin startet og ble litt inspirert. Jeg lager svært sjelden middag som ikke inneholder fisk/kjøtt.Det eneste nesten er grøt og pannekaker. Det er ikke jeg så fryktelig glad i og det inneholder jo ikke så fryktelig mye egentlig. Jeg er glad i å lage mat så jeg synes at her burde jeg vært bedre.
Kan dere som er gode på vegetar dele litt oppskrifter? Gjerne både barnevennlig og litt sterkere "voksenmat".
Supper i ulike varianter; gulrotsuppe, rødbetsuppe, løksuppe, blomkålsuppe mm. Dessverre er ikke barna så overbegeistret for den type mat, så det begrenser seg hvor ofte vi har det.
Hjemmelaget falafel ala Veganmisjonæren har vært en hit her i huset. Bruker litt mindre chilipulver og hvitløk når toåringen skal spise. Serverer med i pitabrød eller lefse med salat og yoghurt.
Du kan også bytte ut krydrene med tacokrydder om barna vil ha en mer kjent smak.
Denne har jeg laget noen ganger, jeg regner den som barnevennlig:
Vegetarisk Shepherd's Pie
2 løk
3 gulrøtter
2 stilker selleri pluss evt brokkolistilker
100 g røde linser
2 ss tomatpuré
1 boks tomater
3-4 dl grønnsaksbuljong/-fond (jeg har brukt kyllingfond også, jeg er ikke vegetarianer)
2 laurbærblad
en dæsj Worcestershiresaus (NB! Ikke vegetarisk ingrediens)
timian
rødvin evt (kan droppes eller erstattes med litt balsamicoeddik)
1 kg poteter
1 bunt vårløk
smør
melk
revet muskat
100 g revet cheddar
Hakk løk og surr i smør/olje. Ha i hakket gulrot og selleri og surr litt til. Ha i tomatpuré, tomater, linser, buljong/fond/kraft og krydder. La koke til linsene er møre (20-30 min.). Smak til med salt og pepper.
Kok potetene. Surr vårløken i litt smør, ha i melken og varm opp. Lag potetmos, spe med vårløkblandingen og smak til med muskat, salt og pepper. Tilsett 2/3 av osten.
Ha sausen i en form, dekk med potetmosen og resten av osten. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter.
Vi prøver å ha minst én vegetarrett i uka. Denne er en favoritt, og utrolig kjapp å lage. :D
Kok tagliatelle, tilsett et lite glass pesto, cherytomater delt i to og vårløk. Høvle litt parmesan rett før servering.
Ellers går det endel i hjemmelaget tomatsuppe, pasta med deilig tomatsaus og wok.
Jeg pleier å lage noe lignende. Lager (kremt) pesto selv, det er gjort på fem minutter:
1 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
50 g parmesan
3 hvitløkbåter
1 dl olivenolje
salt og pepper
Bland sammen basilikum, presset hvitløk og kjerner i en food-processor, hakker eller i en morter. Tilsett oljen i en tynn stråle under kjøring. Rør inn nyrevet parmesan, og smak til med salt og pepper. Kok fullkornspasta (gjerne fersk tagliatelle) og tilsett cherrytomater i båter, sukkererter (kan anbefales!) og sorte oliven i tillegg til fetaost eller fersk mozzarella i terninger. Ofte har jeg stekt bacon oppi istedet for ost, men da er det ikke akkurat vegetar lenger. :knegg: Mengden pesto er omtrent nok til to personer/250 g pasta.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.