Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Haster litt] Hva gjør jeg med alle bæra?

#1

Finni sa for siden:

Jeg er innom mamma idag, og ser at det nå er mye modne rips, solbær og stikkelsbær.
Hva gjør jeg med disse, jeg har tid til å høste og rense de nå, men ikke tid til safting og sylting.
Kan jeg bare rense dem og slenge de i frysen? Med eller uten sukker?
Da kan kanskje brukes til safting og sylting senere?


#2

mina sa for siden:

Putt i fryseren uten sukker og saft eller sylt når du har tid!

Jeg jobber på et leirsted, og vi bruker å få masse bær og en del plommer på seinsommeren. Vi fryser alt urensa og safter utover vinteren. Kjempegreit!


#3

Synnemor sa for siden:

Rens og frys uten sukker! Bærene kan deretter brukes akkurat som du ønsker.


#4

Malama sa for siden:

Jupp, plukk og frys.

Og ta resten når du har tid. Det funker finfint. Mamma pleide alltid ha plastposer rips i fryseren, som hun lagde saft/gele av når første runde var drukket/spist opp, i min barndom.


#5

gajamor sa for siden:

Det lønner seg å fryse bær før du safter dem. Da får du ut mer av safta. Det samme gjelder hvis du skal lage vin.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.