Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enda et spørsmål om hjemmelaget babymat

#1

Olympia sa for siden:

Til storesøster laget jeg all maten selv, moste grønnsaker, kjøtt/fisk, urter og litt kraft. Konsistensen var litt grovere og tørrere enn det man får kjøpt i butikken, og det elsket hun. Hun spiste vel aldri mer enn maks. 1 teskje kjøpemat.

Lillebror derimot vil bare ha kjøpemiddag fra glass. Jeg begynner å lure om det har noe med konsistensen å gjøre. Glassmiddagen er jo gjerne velig kremete i konsistensen, og det får jeg ikke til når jeg lager det selv. Han liker også vår middag, når vi har saus. Men han er så liten at det er sjelden at vi har mat som han også kan få.

Jeg har veldig lyst å lage maten selv og vil helst ikke fôre han med ferdigmat, så jeg blir veldig glad hvis noen har tips om hvordan jeg kan få konsistensen tilnærmet lik ferdigmaten.


#2

Ingrid-lille sa for siden:

Ha i mer av kraften du har kokt det i før du moser maten. Kanskje en ekstra klatt smør eller olje i? Det tror jeg vi hadde i til Pandaen uten at jeg husker det helt sikkert.


#3

allium sa for siden:

Jeg brukte av og til bygg-gryn, det gav liksom en seigere konsistens, mer lik kjøpematen.


#4

Olympia sa for siden:

:noterer alle tips:


#5

Søster sa for siden:

Jeg brukte en sånn:


#6

DM sa for siden:

Signerer. Litt mer smør eller olje og litt mer kraft, så blir det veldig bra! :ja:


#7

Eria sa for siden:

Jeg hadde i litt smør eller olje og kjørte alt i foodprossesoren.


#8

MsM sa for siden:

Jeg brukte morsmelk som jeg hadde pumpet i all middagen til Mahias. Det virker visstnok også forebyggende mot matallergier. regner med å gjøre det samme til Hannah når jeg begynner å lage mat til henne.


#9

banana sa for siden:

Jeg synes det blir rimelig glatt med stavmikseren. Er det en sånn du bruker? Hvis ikke kan det være verdt å prøve. :)


#10

Olympia sa for siden:

Tusen takk for alle svar. Vi har gitt opp babymatprosjektet. Nå spiser han maten vi spiser, han liker nemlig plutselig å tygge store biter. Jeg må innrømme at jeg sikkert burde passet litt mer på hva slags mat han er for liten til å spise, men det virker som han både liker og ikke minst tåler alt han får. :o


#11

Adrienne sa for siden:

Vi gikk også mye kjappere over på vår middag til lillesøster enn vi gjorde til storebror. Hun likte bare middagsglass for seks måneder, alt annet brakk hun seg av. Men kom igjen når hun fikk potetbiter, pasta, gulerøtter, kjøttbiter etc. Da gikk det nedpå på høykant. Og så greie middagene ble etter det. Hun får også spise det meste selv, vi hjelper til dersom vi ser at hun sliter. Hun griser mye, selvsagt, men så får jeg heller vaske litt ekstra klær.

Jeg har vært forsiktig med saltet, det er det eneste jeg ikke ville at hun skulle ha for mye av, samt fisk (vi er litt utsatt for allergi). Alt annet har hun fått akkurat som hun har ønsket. Det morsomste har vært å få spise ris med fingrene, stor underholdning.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.