Vi fikk en kveite i garnet i natt. Et beist på 28 kg hadde satt munnen sitt fast i et garn beregnet for mye mindre fisk rett utenfor huset vårt!
Vi har vakummaskin og har filetert og vakumpakket enorme mengder fisk. Problemet er at vi befinner oss på et feriested, og det er 4 timers kjøretur hjem. Vi har stor kjølebag.
Spørsmålet er om det er noen måte å få med oss dette hjem på.
Skal vi fryse den og ta den med og håpe den ikke tiner?
Skal vi la den forbli fersk men vakumpakket i to dager til og så ta den med i kjølebag? (fisken døde kl 11 i dag tirsdag, og må altså da være 2.5 døgn i vakumpakning før den fryses)
Finnes det andre metoder eller skal vi bare fryse den her og la den være her?
Frys den og så kan dere pakke inn de frosne pakkene i mengder tettpakket avispapir når dere drar hjem. Jeg har tatt med dypfrosset fisk fra Sunnmøre til Oslo på den måten.
Når det er sagt, heldiggris som har fryseren full av kveite!
Eg hadde nok kjørt safe, frose det ned, og pakka det i kjølebag. Med kjøleelemnt, og bag'en plassert innerst i bagasjerommet med isolerande bagasje rundt og over, vil det halde seg frose i fire timar. Trur eg da. Vi fraktar ofte frosen mat frå mine foreldre på den måten - det er ein tur på 3,5 timar.