Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fersk fisk og holdbarhet

#1

Daisy sa for siden:

Vi fikk en kveite i garnet i natt. Et beist på 28 kg hadde satt munnen sitt fast i et garn beregnet for mye mindre fisk rett utenfor huset vårt!

Vi har vakummaskin og har filetert og vakumpakket enorme mengder fisk. Problemet er at vi befinner oss på et feriested, og det er 4 timers kjøretur hjem. Vi har stor kjølebag.

Spørsmålet er om det er noen måte å få med oss dette hjem på.

  1. Skal vi fryse den og ta den med og håpe den ikke tiner?

  2. Skal vi la den forbli fersk men vakumpakket i to dager til og så ta den med i kjølebag? (fisken døde kl 11 i dag tirsdag, og må altså da være 2.5 døgn i vakumpakning før den fryses)

  3. Finnes det andre metoder eller skal vi bare fryse den her og la den være her?


#2

Syrinx sa for siden:

Frys den og så kan dere pakke inn de frosne pakkene i mengder tettpakket avispapir når dere drar hjem. Jeg har tatt med dypfrosset fisk fra Sunnmøre til Oslo på den måten.

Når det er sagt, heldiggris som har fryseren full av kveite!


#3

Syrin sa for siden:

Eg hadde nok kjørt safe, frose det ned, og pakka det i kjølebag. Med kjøleelemnt, og bag'en plassert innerst i bagasjerommet med isolerande bagasje rundt og over, vil det halde seg frose i fire timar. Trur eg da. Vi fraktar ofte frosen mat frå mine foreldre på den måten - det er ein tur på 3,5 timar.


#4

Daisy sa for siden:

Så flott! Det er det jeg aller helst vi gjøre!

Heldige ja, det er jo så godt! Vi har gitt vekk en tre fire kg da, men det er jammen mye igjen. Jeg har nettopp spist en nydelig middag!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.