Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge koke kjøttsaus til lasagne?

#1

Appelsin sa for siden:

Hva blir best? Jo lenger, jo bedre?

Jeg skal lage lasagne litt mer fra bunnen enn Knorr (men med ferdige plater), men ser av ulike oppskrifter at koketiden varierer fra 10 minutter til evigheten omtrent.
:vetikke:

Har bestemt meg for å prøve en oppskrift som sier 20 minutter, men jeg vurderer å koke den lenger. Men blir det bedre uansett?
Kan kjøttdeig koke i evigheten? Eller bør jeg putte den ferdigstekt oppi mot slutten av koketiden?


#2

Blåklokke sa for siden:

Min er mening er at sausen blir bedre dess lenger den får stå. La den gjerne bli avkjølt for så å varme den opp igjen. Men tilsett kjøttdeigen de siste 10 minuttene av koketiden.


#3

Niobe sa for siden:

Jeg tar i kjøttdeigen når sausen er så godt som ferdigputret. Jeg synes 15-20 minutt er minimum, og den blir alltid bedre om den står lenger


#4

Appelsin sa for siden:

Fine greier

  • to svar og dere er enige! Tusen takk!

#5

Fintdethei! sa for siden:

trenger du et tredje :hyper:

jo lengre jo bedre!


#6

Pingis sa for siden:

Jeg lar den koke mens jeg lager bechamelsausen. :utålmodig:


#7

GinaK sa for siden:

Samme her.


#8

tink sa for siden:

Kan gjerne anbefale oppskriften som står på pastaplatepakken!
Og noterer tipset om å vente med kjøttdeigien til slutt.

Jeg tror langkokt er bra, lasagne er jo også veldig godt dagen etter, eller en omgang i fryseren.


#9

løve70 sa for siden:

Jo lenger jo bedre:) Jeg pleier å koke min i to timer minimum.


#10

Appelsin sa for siden:

Vi får se hvor lenge jeg rekker.

Mumlete på mannen som hadde en Lur Plan. Og når den ikke gikk, ble middagen min lixom.

Han prøvde å gjøre det godt igjen ved å kjøpe blomster til middagsbordet - i blandingen rosa og rød.
Som for så vidt hadde vært greit om vi skulle spise middag på Hvit sitt rom. :lol: (vi har lilla-aktig stue og litt mint-aktig på kjøkkenet)


#11

Appelsin sa for siden:

Det ble suksess, gitt. :lykkelig:

Neste gang blir det vegetarversjon.
Spørs om det er noen vei tilbake til poselasagne nå altså.
(det gjør ingenting, og mannen kjøpte lasagneplater til en hel generasjon i går også :lol: )


#12

Niobe sa for siden:

Nei, har man først fått smaken på hjemmelaget lasagne, så blir poseversjonen triste greier! Noen ganger har jeg laget stor porsjon av sausen (uten kjøttdeigen), og lagret i fryseren. Da blir det litt mindre tiltak å lage lasagne, siden bechamelsausen lages mens kjøttsausen varmes.


#13

Appelsin sa for siden:

Ja, det tenkte jeg på - og det er jo genialt ettersom den kan anvendes til lasagne både med og uten kjøtt.


#14

Katta sa for siden:

Poselasagne er ikke lasagne, jeg vet ikke helt hva vi skal si det er. Hjemmelaget lasagne er gull. Og med sånne ikea-former til å lage dem i får man jo store og gode og akkurat passe tørre posjoner uten å måtte dele plater (det går akkurat 2x3 plater ved siden av hverandre i en sånn form). Hm lurer på om jeg må lage lasagne i neste uke.


#15

Appelsin sa for siden:

Det mest geniale var igrunn at jeg alltid har alle ingrediensene hjemme. Bortsett fra kjøttet.


#16

Fintdethei! sa for siden:

Appelsin; hvilken oppskrift brukte du igår? Kanskje jeg skal lage lasagne til familiebesøk på søndag (4-årsdag :glis:)


#17

Appelsin sa for siden:

Jeg brukte denne:
www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/lasagne/

  • men jeg tok i tillegg finhakkede gulrøtter og chili oppi kjøttsausen, og kokte den i 2,5 timer (det står 20 min. i oppskriften).

#18

Katta sa for siden:

Hvor mye chilli hadde du oppi? Jeg ser for meg at det er godt.

Sist jeg laget den, fulgte jeg råd fra en eller annen her inne om å brune tomatpureen sammen med kjøttdeigen. Det gjorde faktisk en hel del for smaken.


#19

Appelsin sa for siden:

Tok en halv chili omtrent. Turde ikke å ta så mye pga. små barn.


#20

Milfrid sa for siden:

Jeg koker sausen lenge og vel. Og har masse grønnsaker oppi og mindre kjøtt. Lager lasagne i går og hadde i sopp, brokkoli, gulrøtter og rødløk (pluss tomat, selvfølgelig). Poselasagne har jeg ikke laget på veldig, veldig lenge. Fra bunnen av lasagne er uendelig mye bedre. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.