Jeg skal lage lasagne litt mer fra bunnen enn Knorr (men med ferdige plater), men ser av ulike oppskrifter at koketiden varierer fra 10 minutter til evigheten omtrent.
:vetikke:
Har bestemt meg for å prøve en oppskrift som sier 20 minutter, men jeg vurderer å koke den lenger. Men blir det bedre uansett?
Kan kjøttdeig koke i evigheten? Eller bør jeg putte den ferdigstekt oppi mot slutten av koketiden?
Min er mening er at sausen blir bedre dess lenger den får stå. La den gjerne bli avkjølt for så å varme den opp igjen. Men tilsett kjøttdeigen de siste 10 minuttene av koketiden.
Mumlete på mannen som hadde en Lur Plan. Og når den ikke gikk, ble middagen min lixom.
Han prøvde å gjøre det godt igjen ved å kjøpe blomster til middagsbordet - i blandingen rosa og rød.
Som for så vidt hadde vært greit om vi skulle spise middag på Hvit sitt rom. :lol: (vi har lilla-aktig stue og litt mint-aktig på kjøkkenet)
Neste gang blir det vegetarversjon.
Spørs om det er noen vei tilbake til poselasagne nå altså.
(det gjør ingenting, og mannen kjøpte lasagneplater til en hel generasjon i går også :lol: )
Nei, har man først fått smaken på hjemmelaget lasagne, så blir poseversjonen triste greier! Noen ganger har jeg laget stor porsjon av sausen (uten kjøttdeigen), og lagret i fryseren. Da blir det litt mindre tiltak å lage lasagne, siden bechamelsausen lages mens kjøttsausen varmes.
Poselasagne er ikke lasagne, jeg vet ikke helt hva vi skal si det er. Hjemmelaget lasagne er gull. Og med sånne ikea-former til å lage dem i får man jo store og gode og akkurat passe tørre posjoner uten å måtte dele plater (det går akkurat 2x3 plater ved siden av hverandre i en sånn form). Hm lurer på om jeg må lage lasagne i neste uke.
Hvor mye chilli hadde du oppi? Jeg ser for meg at det er godt.
Sist jeg laget den, fulgte jeg råd fra en eller annen her inne om å brune tomatpureen sammen med kjøttdeigen. Det gjorde faktisk en hel del for smaken.
Jeg koker sausen lenge og vel. Og har masse grønnsaker oppi og mindre kjøtt. Lager lasagne i går og hadde i sopp, brokkoli, gulrøtter og rødløk (pluss tomat, selvfølgelig). Poselasagne har jeg ikke laget på veldig, veldig lenge. Fra bunnen av lasagne er uendelig mye bedre. :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.