Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte må små barn øke skostørrelsen sin?

#1

gurgle sa for siden:

Poden har nettopp begynt å gå og har fått sine første sko i størrelse 21. Hvor lenge tror dere han kan bruke dem?

Var innom en skobutikk i går og var nære på å kjøpe et par til, som han kan ha litt nærmere sommeren (de han har fått nå er vårsko), men så ble jeg så usikker på hvor fort han vokser i føttene. Kan legge til at han er en liten pode, 18 mnd og 9 kilo, og altså str 21 i sko.

Det er jo så mange fin sko!!! (Og helt ærlig så trenger han vel 6-7 par? :knegg: )

Jeg har rett og slett ikke peilig!


#2

Pastill sa for siden:

Jeg pleier kjøpe skoene så han har 1-1,5 cm å vokse på. Da holder ut sesongen storsett. Dvs er de ikke kjøpt "akuratt" så kan du sikkert forvente at de holder over sommeren.

Han har vokst fra str 21 til 27 på tre år. Så det blir to skonummer i året. :jupp:


#3

Filifjonka sa for siden:

Det kan variere utrolig. Mine barn har som regel kunnet bruke vårskoene en hel sesong. (Altså, kjøper vi sko i april/mai så holder de som regel ut august/september, eller til det er på tide med vintersko). Hvis ikke jeg har bommet og kjøpt dem i snaueste laget i utgangspunktet.

Samme med vintersko.


#4

gurgle sa for siden:

Så da kan jeg bare kjøpe sko med god samvittighet da? :lykkelig:

(Han hadde god klaring i de skoene vi kjøpte nå, fikk hjelp av butikkdamen).


#5

Martis sa for siden:

Junior vokste 4 nummer mellom 1 og 2 år :jupp: Fra 20 til 24 nå. Vår-sommerskoene hans er i str 25.

Det blir fort en del lite bruke sko og støvler av dette :rolleyes:


#6

apan sa for siden:

Signerer Martis.
S fikk sine første sko i str 20 eller 21 ifjor vår. Så hadde han sandaler i 21, høstsko i 22, cherrox i 23, vintersko i 25 og nå har jeg sannelig endt med joggesko i str 26 og sandaler i str 25. Han blir 2 år idag. Så ja. Lurt å kjøpe litt varierende str hvis man skal ha flere par :knegg: .


#7

Che sa for siden:

Prinsen fikk vintersko i str 22 i desember og der fortsetter vi gitt....


#8

Kirsebær sa for siden:

Poden brukte 21 i sko i sommer og bruker nå str 23/24. Han er 1 år og 9 måneder.


#9

Ru sa for siden:

Poden sine føtter vokser i rakettfart. Han brukte str 19 når han var 1 år, nå bruker han 25 (2,5 år). Og han er ikke lange karen.
Jeg tror det er veldig forskjellig, men det er nå uansett alltid greit med flere par sko.

:skomani:


#10

Tallulah sa for siden:

Lille B har vokst to skostørrelser per sesong. Men han vokser fort ellers også, så det er jo en liten pekepinn. Hans første sko var vintersko i størrelse 23, nå har han vårsko i 27 og 26. Han er 2,5 år.


#11

Chanett sa for siden:

Her hadde guttungen to par goretexsko første vinteren. Et par i 22 og et i 24. De i 22 var store da sesongen startet i oktober, og vi måtte kjøpe joggesko i 26 i juni året etterpå. Det blir vel fire størrelser på en sesong.


#12

Acsa sa for siden:

Storesøster vokste fem størrelser fra 1-2 år. Det er nesten umulig å vite hvor fort de vokser, som svarene her viser.


#13

Butterfly sa for siden:

De sier jo at skoen skal være hvertfall 1 cm større, slikt att barne har noe å vokse i. Pony trur jeg det er har slike såler man kan ta ut og de har markert der føttene skal være:) Håper dette ble forståelig


#14

Niobe sa for siden:

Det varierer veldig.

Mathias brukte str. 19-20 da han begynte å gå i august i fjor, og bruker 21-22 nå. De første skoene kan ofte ikke brukes så lenge, siden foten flater ut og blir lengre når barna begynner å gå mye.

Vi har fått høre at skoene skal være 1,3-1,5 cm lenger enn foten.

Mathias har foressten 6 par sko nå, og 3 som skal vokses i... Barneskodilla?


#15

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg synes det har gått litt i rykk og napp. De skal jo ha omtrent 1,5 cm å vokse i når de kjøpes nye. SuperNova begynte vel med str 20 omtrent da hun begynte å gå i fjor sommer. Deretter har hun vært gjennom 21 og 22 før hun nå er på 22/23.


#16

GinaK sa for siden:

Dette er jo veldig forskjellig fra barn til barn da.
Min store tass begynte med sko da han tok sine første skritt da han var 9,5 mnd og da var str. ikke mindre enn 23!!! :rolleyes: (Vintersko i oktober.)
Neste skostr. ble 25, så 27 og 29. Har brukt str. 30 i ca 1,5 år års tid nå men høstskoene som nå er tatt i bruk som vårsko er i str.32.
HAn har vokst helt sinnsykt i bena men har roet seg litt de to siste årene, heldigvis. Noen av skoene ser helt ubrukte ut...
Heldigvis lånte jeg bort skoene hans til en kompis i bhg så nå får jeg igjen litt mellomstørrelser til lillebror for han er nok av et annet kaliber.. :)

Lillebror begynte med str 19 da han var 11 mnd og bruker nå 23. Er 1 år og 8 måneder.


#17

Trulte sa for siden:

2-3 str i året her..

Men har ei veninne som hadde et vårskopar som var 22 i fjor og hun skal bruke dem i år igjen på jenta si. Jeg synes bare synd på henne, for hun må uten tvil ha slitt med store sko i fjor.
Husker bare at hun subbet rundt i et par cherrox som var to nr for store...
Men hun tviholder på utsaget på at jenta hennes ikke vokser i føttene...
:rolleyes:ja da....


#18

Carrie sa for siden:

2 skonummer i året omtrent her. I fjor var sommerskoene i str 24 og i år har jeg kjøpt str 26. Hun har et par i str 25 fra i fjor høst, de kan brukes en liten stund nå.

Gjennomsnittlig 2 størrelser i året sa damen i skobutikken, men det er individuellle forskjeller så det lønner seg alltid å måle.

De fleste skobutikker har sånne klemmer som de måler skoene innvendig, og så kan barnet tråkke på den etterpå. Da ser man enkelt hvordan skoen passer i lengden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.