Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Verdens beste ostekake? Oppskrift ønskes

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg liker ostekaker med mye ost i, en liten pakke er ikke nok. :niks: Jeg ønsker heller ikke gelélokk. Kaka skal være til et bryllup og da bør den se finere ut enn jeg får til med gelélokk...

Noen?

Det er et stort pluss at den er enkel å lage, men det viktigste er smaken og til en viss grad utseendet. (Hva pynter man med, forresten?)


#2

mkj sa for siden:

New York Cheesecake på detsoteliv.no er veldig god.

Den er uten pynt, men synes godt at den kan pyntes med litt bær på toppen.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! Tror jeg har laget den en gang. Skal finne den fram. :)


#4

Salt sa for siden:

Jeg har en oppskrift på lavkarbo ostekake (new york cheesecake style). Den er rågod!

Lavkarbo New York Raspberry Swirl Cheesecake

Bunn:
Ca. 125 g pecannøtter
Ca. 75 g macadamianøtter
4 ss smør
4 ss Splenda
Litt honning (0,5 - 1 ss)
Litt kanel

Ostemasse:
3,5 bokser Philadelphia (IKKE lett)
4 egg
1,5 ts vaniljesukker
1,5 ts sitronsaft
1 dl Splenda
1,25 dl Sukrinmelis
4 ss Seterrømme

Swirls:
Sukkerfritt bringebærsyltetøy, jeg brukte Lerum's Bringebær og Eple.

Sett ovnen på 200 grader.

Hakk nøttene, og smelt smøret. Bland sammen nøtter, smør, Splenda, kanel og pittelitt honning. Spre utover bakepapirkledd springform (min er 24 cm), og sett kaldt.

Pisk Philadelphia'en til den er fluffy. Ha i de andre ingrediensene, og pass på å skrape ned av kanten ofte, og blande ingrediensene ordentlig godt.

Ha ostemassen over nøttebunnen. Legg forsiktig klatter med syltetøy i ostemassen, og lag "swirls" med en kniv.

Sett kaken inn i ovnen, og skru ned varmen til 100 grader. Bak i 60 - 90 minutter. Sjekk ofte etter 60 minutter. Den skal bli fast, men litt myk i midten.

Avkjøl.

Hele kaken inneholder i underkant av 35 karber (Litt under 25 hvis man dropper swirls).


#5

Hyacinth sa for siden:

Nei, gosh, bruker noen lettost i ostekake? :skremt:

Takk for oppskrift! Jeg tror jeg har bakt den før en gang.


#6

Salt sa for siden:

Noen finner sikkert på det. :skremt:


#7

Stjerneskuddet sa for siden:

En veldig enkel, men god ostekake er:

Gjendekjeks og bixit: smuldres og blandes med
smeltet smør og legges i en rund form

En boks pisket fløte (med 3-4ss sukker)
En boks rømme
En boks philadelphia

Alt blandes.

En pakke sitrongele kokes med halv mengde væske og avkjøles. Blandes i kremen og alt helles over kjeksen. Settes i kjøleskap et par timer minst.

Pynt kan være sitronmelisse og en klase bær?


#8

Lyppa sa for siden:

Et tips når man synes gelélokk er kjedelig er å fylle gelélokket med bær:). Jeg legger bærene oppå ostekaka og fyller på med den avkjølte geléen som akkurat har begynt å stivne. Blåbær og blåbærgelé er veldig godt til ostekake. Bringebærgelé og bringebær også.


#9

Filifjonka sa for siden:

Enig, den raspberry swirl er kjempegod.

Slik lager jeg ikke-stekt ostekake, har jeg eksperimentert meg fram til sånn jeg syns den er aller best.

Bunnen, kjøres i foodprocessor:
1 px Bixit eller Digestive kjeks
100 g smør
Litt kanel, kanskje 1/2 ts
Gjerne noen nøtter hvis ingen er allergiske

1 pk sitrongele med halv mengde vann
3 dl kremfløte, vispes (men ikke veldig stiv)
2 pk Philadelphiaost
1 beger lettrømme
Noen dråper sitron (smak til)

Visp rømmen inn i osten med kjøkkenmaskin/miksmaster og rør forsiktig inn kremen og den avkjølte geleen. Skal være skikkelig silkemyk og klumpfri. Smak til med sitron. Dette gjør kaken mye friskere.

Jeg er ikke glad i gele, men bruker masse frisk frukt og bær på toppen, for eksempel kiwi, bringebær, jordbær, blåbær. Det er veldig dekorativt og godt også. Noe annet som er deilig til er en saus av halvfrosne bringebær som kjøres i blender med melis og litt sitron, og deretter presses gjennom en sikt for å fjerne frøene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.