Jeg liker ostekaker med mye ost i, en liten pakke er ikke nok. :niks: Jeg ønsker heller ikke gelélokk. Kaka skal være til et bryllup og da bør den se finere ut enn jeg får til med gelélokk...
Noen?
Det er et stort pluss at den er enkel å lage, men det viktigste er smaken og til en viss grad utseendet. (Hva pynter man med, forresten?)
Swirls:
Sukkerfritt bringebærsyltetøy, jeg brukte Lerum's Bringebær og Eple.
Sett ovnen på 200 grader.
Hakk nøttene, og smelt smøret. Bland sammen nøtter, smør, Splenda, kanel og pittelitt honning. Spre utover bakepapirkledd springform (min er 24 cm), og sett kaldt.
Pisk Philadelphia'en til den er fluffy. Ha i de andre ingrediensene, og pass på å skrape ned av kanten ofte, og blande ingrediensene ordentlig godt.
Ha ostemassen over nøttebunnen. Legg forsiktig klatter med syltetøy i ostemassen, og lag "swirls" med en kniv.
Sett kaken inn i ovnen, og skru ned varmen til 100 grader. Bak i 60 - 90 minutter. Sjekk ofte etter 60 minutter. Den skal bli fast, men litt myk i midten.
Avkjøl.
Hele kaken inneholder i underkant av 35 karber (Litt under 25 hvis man dropper swirls).
Et tips når man synes gelélokk er kjedelig er å fylle gelélokket med bær:). Jeg legger bærene oppå ostekaka og fyller på med den avkjølte geléen som akkurat har begynt å stivne. Blåbær og blåbærgelé er veldig godt til ostekake. Bringebærgelé og bringebær også.
Slik lager jeg ikke-stekt ostekake, har jeg eksperimentert meg fram til sånn jeg syns den er aller best.
Bunnen, kjøres i foodprocessor:
1 px Bixit eller Digestive kjeks
100 g smør
Litt kanel, kanskje 1/2 ts
Gjerne noen nøtter hvis ingen er allergiske
1 pk sitrongele med halv mengde vann
3 dl kremfløte, vispes (men ikke veldig stiv)
2 pk Philadelphiaost
1 beger lettrømme
Noen dråper sitron (smak til)
Visp rømmen inn i osten med kjøkkenmaskin/miksmaster og rør forsiktig inn kremen og den avkjølte geleen. Skal være skikkelig silkemyk og klumpfri. Smak til med sitron. Dette gjør kaken mye friskere.
Jeg er ikke glad i gele, men bruker masse frisk frukt og bær på toppen, for eksempel kiwi, bringebær, jordbær, blåbær. Det er veldig dekorativt og godt også. Noe annet som er deilig til er en saus av halvfrosne bringebær som kjøres i blender med melis og litt sitron, og deretter presses gjennom en sikt for å fjerne frøene.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.