Vi får ca 20 gjester, og ønsker å servere mat (middag). Vi har det litt stramt økonomisk akkurat nå, så jeg ønsker meg forslag på noe som ikke koster alt for mye og som ikke tar mange dager å lage.
Det er ikke et "stivpyntet" selskap, men vi har inivtert familie og nærmeste venner til et hyggelig sosialt samvær i forbindelse med at vi feirer 10 års bryllupsdag.
Hvor billig må det være da? Hva med lasagne for eksempel? Hjemmelaget lasagne med brød og salat er jo kjempegodt og kan lages ferdig dagen før slik at det bare er å steke.
Du kan jo ta en harrytur og kjøpe Kassler (røkt skinke). Denne skjærer du i skiver og legger i langpanne sammen med en/to finsnittet purre og champingon om dere liker det. Over dette har du en saus som du lager av creme fraiche, tomatpurè, litt vann og krydder etter smak og behag. Det skal være rikelig med saus. Du kan eventuelt også ha over litt ost til gratinering, men det blir i grunnen like godt uten. Stekes i ovn til maten er gjennomvarm (eventuelt steker du Kassleren på forhånd om den er rå).
Dette serverer du med kokt ris og grønn salat. Det er supergodt og faller i smak hos alle. Du kan eventuelt bruke flere slag kjøttyper. Kassler og kyllingfilet er veldig godt sammen i denne retten. Bruker du ferdig stekt Kassler, må du også steke kyllingfileten først. Ellers hiver du alt rått i langpannen, steker det til det er gjennomstekt og har på sausen de siste 20 minuttene.
Retten er forøvrig tysk og kalles Piratenkassler der. Du finner helt sikkert mange varianter av denne oppskriften om du googler (og kan lese tysk).
Kylling, ris og karrisaus
koldtbord, med utvalgte retter. Vi hadde koldtbord til 55 stk til under kr 2000,- det var mengder med mat igjen, og vi sparte ikke på noe.
En god gryterett, med ris og salat.
Lasagna med godt brød og salat.
En stor salatbuffe med "all verdens" av godsaker, kjøtt, reker, kreps, godt brød.
6-8 bx tunfisk i vann
2 løk (+ revet hvitløk om dere liker dette)
1 bx maiskorn (Rema sitt billigmerke koster ca 4 kr. pr boks
ca 1 flaske med Remas billigmajones- lett eller vanlig (kjøp to stk- røren må ikke bli tørr)
2 pk. pastaskruer (Landlord)
Salt og pepper etter smak (evnt annet krydder du liker)
Åpne tunfiskboksene og hell ut vannet
Hiv dem i en bolle
Ha i finhakket løk og maiskorn
Ha i nok av majonesen til at det blir en jevn røre/ikke tørt
Tilsett krydderet.
La gjerne røren stå i noen timer slik at den får satt seg.
Kok pastaen, og rør inn røren. Dette kan serveres varmt(bare pastaen som er varm da)- eller så kan alt stå en stund slik at det blir helt kaldt.
Serveres med godt brød og smør
Dette er middag til under 200,-, men det smaker skikkelig godt. Barna mine elsker det også.
Jeg hadde satset på en suppe av et eller annet slag. Når man har kuttet ingrediensene (kan gjøres dagen før) og fått den på kok så stiller man ned varmen og går tilbake til kjøkkenet etter et par-tre timer.
Kretstilsynsmann, søs. Hvorfor gjøre det vanskelig? Bare hakket mer avansert med ordentlig godt brød, rømme og grønt til. Og ev. alternativer hvis det er noen allergikere/veggiser noe sted? Det er ingen hos meg, btw.
Carnitasoppskriften til Harriet Vane er veldig god og billig. Vi har brukt koteletter fra First Price til 29 kr. pr. kg. Tilbehør er vanlig tacotilbehør. Lefser og skjell.
Tusen takk folkens, her var det mange gode forslag! :D skal gå gjennom med herr Knøttet, så får vi se hva vi havner på. Har også vært innom tanken på reker, kreps med forskjellig brød , salat og annet ved siden av. Veldig enkelt iallefall litt lat
Mav: :slengkyss:du skal få hummer en annen gang.... :fnise:
Jeg synes ofte det høres rart ut at man tjener så enormt på harryturer jeg da, bensin koster jo og ofte spiser man og sånn på veien i tillegg - man må handle mye isåfall.
Vi handler bare der når vi alikevel er på hytta i sverige.
kjøttkaker med poteter og grønnsaker er vel greit billig måltid.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.