Har noen tips om hvordan jeg kan lage en pizza som ligner mest mulig på Peppes sin Thai Chicken pizza? Den har sataymarinert kylling, paprika, løk, ananas, peanøtter og koriander. De siste ingrediensene er jo helt kurante, men sataymarinert kylling? Hvordan kan den marinaden lages? Jeg vet at invandrerbutikker selger sataysaus, men nærmeste invandrerbutikk er 15 mil unna. Kan jo på noe vis få til den sausen/marinaden på andre måter eller selges det slik saus i litt større matbutikker?
De selger Peppes Thai-kylling på Rema 1000 ...
Ellers er det ikke noe problem å lage Satay-marinade, altså. Det er flust av oppskrifter på internettet. Og muligens også her inne.
Elsker Peppes Thai Chicken pizza. Prøvd å lage denne hjemme men var ikke i nærheten av å bli så god som peppes. Håper den/de som "knekker" koden vil dele med seg.:ja:.
Da har jeg laget noe som forsåvidt lignet, men som ikke ble helt det samme. Det var likevel en veldig god og litt annerledes pizza.
Jeg kjøpte 1 glass Sataysaus av merket Blue Dragon på Coop Mega. Jeg strimlet et par kyllingfileter, helte all sataysausen i en bolle og lot kyllingfileten ligge i sausen i 3-4 timer i kjøleskap.
Jeg tok på vanlig pizzasaus, for anledningen Peppes ferdige saus, krydder (oregano, pepper og koriander) og la deretter kyllingbitene og sausen oppå osten. Deretter la jeg på oppstrimlet rødløk, rød paprika og litt vårløk. Over det hele strødde jeg et lag med salte peanøtter. Egentlig hadde jeg tenkt å ha frisk koriander på toppen i steden for som krydder, men her i avkrokbygda var det ikke mulig å få tak i den slags eksotiske vekster i dag. Pizzaen ble deretter stekt på 250 grader i 10 min.
Det ble veldig godt, men ikke helt likt Peppes-varianten. Neste gang skal jeg teste ut ferdig marinert kylling (Peppes Thai Chicken). Jeg så de hadde den på Rema 1000 her også, men jeg synes det var litt dyrt, så jeg forsøkte den hjemmelagde varianten i dag. Kan absolutt anbefales, men ikke forvent at det skal smake helt likt Peppes sin Thai Chicken.
Dytter denne opp igjen. Eg driver å eksperimenterer med å lage ein liknande pizza. Eg lagde sausen i dag tidlig og la kyllingbitane i denne og lot den trekke heile dagen. Det må jobbast litt meir med tilbehøret, men sjølve sataysausen/marinaden var eg godt nøgd med.
1 ss olje
1 ss rød curry paste
2 ss peanøttsmør
1 ss palmesukker/demarasukker ( berre ei halv ss dersom ein bruker demarasukker )
1 ss sitronsaft
2 dl kokosmelk
Varm olje, tilsett curry pasta og fres over middels varme i 2-3 minutter. Rør inn resten av ingrediensane og kok opp. Skru ned varmen og la alt trekke på svak varme i ca minutter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.