Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nydelige matmuffins

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg fikk en oppskrift av Stikka i går, og må bare takke henne!! Jeg endret litt på den da, så her er min versjon. Laget dem tidligere idag og herlighet noe så godt! Jeg ville helst brukt siktet spelt men hadde ikke, så da ble det siktet hvete istedet. Pytt pytt, det er så mye sunt i disse allikevel:

4 egg
8 dl mel (jeg blandet siktet hvete og grovbakst 50/50)
1 beger kesam (den magre inneholder mest proteiner)
2 ts bakepulver
1 ts salt
Melk til å spe røren med
Hvitløk

Bland sammen kesam og egg og ha i presset hvitløk (jeg brukte 5 fedd), elsker hvitløk). Ha i melet, bakepulveret og saltet. Ha i masse oregano om du liker det, timian er også godt.
Rør godt og spe med melk om røra er for tykk. Det trengs kanskje ikke, for røra skal være VEEELDIG tykk!

Tilsett grønnsaker, ost, skinke og annet du måtte ønske å ha i. Jeg hadde i dette:

*Revet ost, blanding av 4 oster fra Tine, en hel boks
*Revne gulrøtter, 2 stk
*1 hakket rødløk
*1 hakket rød paprika
*1 stor hakket purre
*Ca. et halvt glass fetaost, smuldret (helte av oljen først)
*20-25 sorte oliven, hakkede

Rør godt. Ha røra i store muffinsformer. Jeg bruker muffinsbrett og fikk 18 store muffins utav denne røra. Stek dem i ca. en halvtime på 175 grader. Ta ut en muffin og sjekk at den ikke er for deigete (de skal være LITT deigete) før du tar ut resten.

OPPDATERT:

Idag laget jeg disse med tacosaus i røra. Hadde i:

*1 stor purre
*1 stor løk
*1 rød paprika
*1 hel kinesisk hvitløk
*250 gram revet ost
*Oregano, salt, pepper, paprika, hvitløkspulver
*1/2 STORT glass Santa Maria tacosaus

I tillegg brukte jeg sikkert kun 4-5 dl mel, bare tok det oppi skjevis mens maskinen gikk helt til jeg syntes konsistensen ble fast nok. Måtte steke dem enda lenger (40-45 minutter?) men til gjengjeld ble de ENDA bedre, saftigere! Og pga. tacosausen ble fargen guloransje. :D


#2

MissS sa for siden:

Å, det hørtes rågodt ut!


#3

Katinka sa for siden:

Hvor tynn skal denne røra være?
Synes den er ganske tjukk og jeg har spedd en del...

midt i matlaginga


#4

Dixie Diner sa for siden:

Den skal være ganske tjukk, men ikke FOR tjukk. Hjalp det? :knegg:

Nei, den skal være slik som muffinsrøre. Tannpasta-konsistens? Bare du får den nedi formene så er det greit. Husk å ikke følge steketiden slavisk, mine ble litt halvrå nederst siden jeg har så vanvittig mye fyll i dem, så jeg måtte ta dem ut og legge dem opp-ned på en rist og steke dem i 6-7 minutter til uten formen. Stek dem feks. på 175 grader i en halvtime, eller bare se det an. Blir de litt bløte nederst så kan du bare steke dem uten formen i noen minutter, det fikser biffen. :D


#5

linka-mor sa for siden:

Å fyttikatta, dette hørtest aldeles himmelskt ut. :kjempesulten:


#6

Kate sa for siden:

Åååååå så sulten jeg ble. Nam.


#7

Katinka sa for siden:

Takk og takk og takk!


#8

Ingrid-lille sa for siden:

Tro hvordan disse er om de fryses?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må fryse dem siden jeg er småspist. Skal ta med denne ladningen til barnehagen i morgen, jeg pleier å bake litt til avdelinga siden jeg elsker å bake hehe. Så lager jeg ny ladning i morgen og fryser mesteparten ned.


#10

Stikka sa for siden:

Så bra du ble fornøyd, Iset. :) Jeg er også glad i hvitløk men vet ikke helt om jeg tør å hive det oppi muffinsene.

Orginaloppskriften er veldig tykk. Ikke noe tannkremkonsistens der nei. Det er knapt så man kan røre rundt og få blandet inn fyllet. Bare å legge kladder i formene. De blir gjennomstekt med ca 20-25min.

Lager man røren tynnere så tar det nok lenger tid å gjennomsteke. Opplever det samme med ovnspannekake. Jo tykkere røre jo raskere går det å steke ferdig.


#11

Stikka sa for siden:

Frysing går veldig bra. Helt supert faktisk. Veldig lettvint frokost eller lunsj. :)


#12

Dixie Diner sa for siden:

Da skal jeg la den være så tykk, ble litt usikker siden jeg hadde ekstra fyll oppi, ser du hehe. Men da lager jeg den mye tykkere i morgen.

Jeg er hvitløkoman, har hvitløk i ALT. Hadde 10 fedd i lasagnen en gang, da ble det litt for mye for min stakkars mann hehe, men det må minst være 5 fedd. I morgen skal jeg ha 8-9 fedd i muffinsene, tror jeg. Synes de smakte for lite hvitløk med bare 5 fedd.


#13

Katinka sa for siden:

Har hatt oppi fire store fedd. Mannen sikler rundt her...


#14

Katinka sa for siden:

Hvor i ovnen plasserer du dem forresten?



#16

Pastill sa for siden:

Kopierte denne. Skal prøves!


#17

Katinka sa for siden:

Her lukter himmelsk!
På tross av at jeg har banket hodet i vegger, tak og golv over at jeg glemte firesortsosten.

Den ble dyttet i på andre brett.


#18

Azi sa for siden:

Vi lager slike ofte! Smaker digg! Har ikke prøvd med hvitløk enda, men skal jammen prøve det snart. Takk for tips om det! :)


#19

Elisabet sa for siden:

Skal jammen testes. Må bare få kjøpt meg sånn muffinsbrett først. Er vel ikke noe særlig å lage dem i papirformer? Men jeg finner ikke sånt brett til skikkelige store amerikanske muffins.

Hvordan tiner du dem? Kan en tine dem i mikro?


#20

Stikka sa for siden:

Jeg bruker papirformer. Burde nok smurt dem litt men glemmer det alltid. Synes det er greit å ha de i papirformer når de skal fryses.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Jeg holdt på å ta med meg en stor ladning til snuppas barnehage i morges, helt til jeg i siste liten kom på at 90 % av barna er muslimer. :knegg:


#22

Tallulah sa for siden:

Jeg bakte en versjon av disse i dag, med 4-kornmel, paprika, gulrot, hvitløk og en blanding av norvegia og gran padano-ost.

Glitterbarnet er på sin fjerde!


#23

Martis sa for siden:

Ååå dette høres himmelsk ut.

Tror nok jeg må teste bakeferdighetene mine i morra :D

De kan røres for hånd? Eller må jeg ha en maskin?


#24

Tallulah sa for siden:

Jeg rørte for hånd. Og la dem i former med skje.


#25

Martis sa for siden:

Så bra! Da blir det baking på meg i morra.


#26

MokkMokk sa for siden:

Kan man droppe fetaost og oliven? :liker ikke: :sparke:

Bør jeg da evt. erstatte med noe annet, slik at røra ikke får feil konsistens? :blond:


#27

Tallulah sa for siden:

Se over, jeg hadde ikke feta og oliven. Bare 2-3 dl ost, en paprika, en gulrot og to fedd hvitløk. Stekte dem i 20 minutter, de var perfekte.

Tok alle grønnsakene i stavmikseren slik at de ble nesten helt til mos.


#28

Martis sa for siden:

Mine ble ikke noe bra :( Det var akkurat som om de ikke ble ordentlig stekt, selv etter 30min i ovnen (amerikanske muffins former).

Jeg kjørte paprikaen i foodprossoren og hadde all væsken i deigen også,skulle jeg ha droppet det? Deigen var likevel veldig seig og tykk.

De skal vel være brødtørre når de er ferdige? Eller skal de være litt fuktige?


#29

Filifjonka sa for siden:

Men hva er det i disse som muslimer ikke kan spise? :confused:

Jeg lagde etter oppskriften din på lørdag, de var veldig gode. Hadde med resten på tur på søndagen også, og de ble revet bort kan man si. :)


#30

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget dem med skinke, vet du. Kom ikke på det før etterpå.


#31

Dixie Diner sa for siden:

Hadde visst glemt å skrive opp skinke i hovedinnlegget, ikke rart du lurte, hehe. Jeg hadde altså bogskinke i.


#32

Filifjonka sa for siden:

Ja, da skjønner jeg det bedre. :) Jeg puttet også litt skinke i siste halvdel av røra.


#33

Left sa for siden:

Åååååå dette hørtes godt ut - skal testes ja!!


#34

LilleLeo sa for siden:

Oj, dette hørtes utrolig godt ut!


#35

Stikka sa for siden:

Nei de blir ikke brødtørre, slik som vanlige muffins blir. De er litt fuktige og deigete når de er ferdige. :)


#36

Hønni sa for siden:

Kan man bruke speltmel, tro? :gruble:


#37

Blånn sa for siden:

Så sånn ut i hovedinnlegget...

Dette må jammen prøves i dag!


#38

trøtt sa for siden:

Dette hørtes godt ut. Kanskje jeg skal lage det i helga.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Nå står brett nr. 2 i ovnen. Hele leiligheten lukter nyyydelig. :nam:


#40

Hyacinth sa for siden:

Jeg gjorde det. 4 dl hvetemel og 4 dl sammalt spelt.

Muffinsene var fantastiske!


#41

Pastill sa for siden:

Lagde de nå. Kjempegode.
Jeg gadd ikke kjøpe muffinsformer, så brukte en langpanne og delte opp i ruter. Gikk veldig greit.


#42

Pelen sa for siden:

Dette må testes!


#43

Filifjonka sa for siden:

De er veldig gode, men veldig tunge syns jeg... Blir stappmett av to stk.
Tror jeg skal prøve å lage røra litt tynnere neste gang, og kanskje ha litt mindre ost i.


#44

Hyacinth sa for siden:

Jøss, går det også altså? Hvor lenge stekte det da, og hvor stor var den langpanna? Hvor høye ble muffinsene?
Skal virkelig vurdere dette, jeg slet veldig med å få dem ut av muffinsbrettet.


#45

Filifjonka sa for siden:

Hm, mine hang ikke fast i muffinsbrettet i det hele tatt.


#46

Hyacinth sa for siden:

Jeg har muffinsbrett fra Ikea, kanskje det er derfor.:D Jeg fant ut at det var lettest å vente til de ble kalde, men da fikk jeg ikke stekt dem litt på baksiden, som sikkert burde vært gjort. De virket temmelig rå også etter 40 minutter i ovnen. Jeg tok dem ut likevel, og da de ble kalde, ble de mer saftige enn rå, liksom.

Noen stekte jeg i papirformer. De var helt umulige å få ut.


#47

Dixie Diner sa for siden:

Smurte du formene skikkelig? Jeg glemte det sist jeg laget dem og mange gikk i stykker, fikk dem nesten ikke ut. Nå smurte jeg dem skikkelig og de gled ut lett som bare det.


#48

Hyacinth sa for siden:

Nei. Og det var nok der problemet lå. :o


#49

Pastill sa for siden:

Ble 2,5-3 cm høy tipper jeg. Stekte bare 20 min.
Jeg hadde fetaost, norvegia, soltørkedetomater, skinke og purre i.
Tenkte lage tapas til tredveårsdagen min, så greit å teste ut ting som går fort!!!
Jeg hadde røren på bakepapir i en vanlig langpanne.


#50

Dixie Diner sa for siden:

Det var nok det ja. :knegg:
Man lærer så lenge man lever. :D


#51

Vårin sa for siden:

Flotters oppskrift!

Jeg har et par andre oppskrifter på mat-muffins, men det er alltid fint med fler. Det er jo helt supert å ta rett ut av frysern når man går på jobb, for da er de tint rundt lunsj-tider :)


#52

Left sa for siden:

Hvor mye røre skal det være ihver form ca? Halve?


#53

Pelen sa for siden:

Og jeg skulle begynne bake nå og så oppdaget jeg at jeg ikke hadde egg hjemme. Det pleier jeg jo mer eller mindre alltid å ha så jeg tok det bare for gitt. :(


#54

Hyacinth sa for siden:

Jeg har laget tredje ladning på to uker, men jeg gjorde det på impuls og hadde ikke skinke. Men de ble ok uten også. Laget det i langpanne denne gang.


#55

Señora sa for siden:

Jeg synes dette høres ut som en skikkelig klubbvenninnekveldskosmatoppskrift!

Hva serverer man til da? Gresk salat? Salat av et annet kaliber?
Aldri hørt om matmuffins før jeg :blond:


#56

tiddelibom sa for siden:

Lagde en variant av dette i går. Burde krydret litt mer, var litt forsiktig... Men det ble godt! Serverte med en enkel salat til. (brukte også langpanne, som Pastill)


#57

syllan sa for siden:

ohh skinn å bein dette så godt ut!! må prøves!!:)


#58

konemor sa for siden:

fikk så lyst til å lage slike muffins jeg, helt til jeg leste dette. Hater småfuktig mat(sær?).
Blir deigete? Eller?


#59

Stikka sa for siden:

Ja de blir, som jeg skrev, deigete. Men du kan jo fikse på oppskriften slik at de blir tørrere sikkert.


#60

Mamma Rosa sa for siden:

Tenke jeg skulle prøve meg på disse, men ser nå at jeg kun har vaniljekesam.
Funker det tro? :blond:


#61

Dixie Diner sa for siden:

Nei det ville jeg ikke prøvd meg på. :knegg:
Men den kan du bruke i søte muffins.


#62

Mamma Rosa sa for siden:

Søren. :knegg:
Får kjøpe etterpå da.


#63

Mams sa for siden:

Skal de flyte ut som vanlige muffins.....
Det gjør ikke den ene halvdelen av deigen min i allefall, selv ikke etter 10 min i ovnen.

Går det bra å bruke små muffinsformer i papir?
Det måtte nemlig jeg i mangel på store.

Lager sånne muffins nå.


#64

Dixie Diner sa for siden:

De flyter ikke så veldig nei, deigen skal være VELDIG tykk, nesten som brøddeig. Går sikkert fint med små former. :)


#65

GinaK sa for siden:

Denne oppskriften må jeg bare skryte av altså! KJEMPEGOD. De er like gode kalde som varme.
Alle i heimen likte de. Svigerinnen min synes de var knallgode så dette skal jeg lage mer av og bruke som alternativ matpakke ogturmat..
TAkk for god oppskrift.



#67

Hyacinth sa for siden:

Næmmen, konsulenten!! Er DU her?


#68

Mirasol sa for siden:

Akkurat noe slik jeg har lett etter siden storebror var liten. Da lagde jeg muffins med kesam, ost, bacon og løk, og de ble en slager på barseltreffene. Dessverre ble oppskriften rotet bort ved flytting, men nå skal det bakes igjen ja!


#69

Ema sa for siden:

Nam, nam, denne skal testes!!!


#70

Ina sa for siden:

Dytter litt på denne. Har laget disse (igjen) nå i kveld. Kjempegode!


#71

Koma sa for siden:

Står i ovnen:D Gleder meg


#72

allium sa for siden:

Nydelige muffins! :mett:


#73

liefje sa for siden:

Disse skal jeg lage neste uke. Tenkte aa ha dem til middag. Vi faar en mor med to barn paa besök, og dette glir vel ned. Bör jeg ha not til? En salat? En suppe?


#74

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det høres godt ut med salat til. :) Og masse skinke eller annet kjøtt i selve muffinsene.


#75

Kanina sa for siden:

I Foreldre&Barn for en tid tilbake var det mange matmuffins-oppskrifter, bl.a. en kjempegod en med hakket spinat (fersk), oliven, og feta. Nammenamm! Og for oss som ikke tåler vanlig mel, kan det opplyses at muffins blir veldig bra med glutenfritt (grovt) mel også, og en fresh avveksling fra kjedelig kvasi-brød!
Spørs om ikke jeg må prøve denne her, jeg også!


#76

Fruktflua sa for siden:

Anbefaler mozarella og knuste linfrø i disse. I tillegg bruker jeg kefirmelk i for å få de luftigere og saftigere.


#77

*HH* sa for siden:

Hva skjer om man har i ett egg for lite? :flau:



#79

*HH* sa for siden:

Da krysser jeg fingrene for det, hadde nemlig bare tre egg for hånden.


#80

*HH* sa for siden:

Bare melder om at det gikk helt fint med tre egg(men nå vet jo ikke jeg hvordan de er med fire egg i da). Jeg syntes det var kjempegodt, mannen ville ha mer fyll. Det ble litt sånn "man tager hvad man haver" i dag. Men at jeg selv er fornøyd når jeg lager mat er jo storveis, syntes aldri det blir bra, så dette var jo strålende :D


#81

Hyacinth sa for siden:

Hva gjør jeg når jeg vil ha sånne muffins NÅ og ikke har kesam?


#82

Vimsen sa for siden:

Åh.Nå ser jeg hvorfor mine ble pyton! jeg glemte kesam!


#83

Lykken sa for siden:

lettrømme, rømmekolle, matyoughurt?


#84

Hyacinth sa for siden:

:( Helt tomt. Mulig jeg har noe naturellyoghurt, forresten. Men det blir vel ikke akkurat det samme som kesam.


#85

Lykken sa for siden:

Tja, prøv!


#86

liefje sa for siden:

Var det meningen at deigen med alt fyllet i skulle smake godt? Det gjorde nemlig ikke min, men naa staar de i ovnen uansett, saa jeg faar haape det blir bra til slutt. :nervös:


#87

Palmen sa for siden:

Kristin: jeg bruker naturellyogurt i mine, det er en helt grei erstatning.


#88

liefje sa for siden:

Naa har jeg laget dem. Hadde i purre, röd lök, vanlig revet ost, fetaost, oliven, revet gulrot, champinjong, röd paprika, hvitlök, oreganokrydder og kokt skinke. De ble greit nok gode. Ikke saa godt som pizza eller pai, synes jeg, men bedre enn skiver med paalegg, liksom. Gutten min paa fire aar var betraktelig mer entusiastisk. Han syntes de var kjempegodt. Takk for oppskrift uansett.


#89

Susse sa for siden:

Disse var virkelig en slager !

Overrasket familien med nystekte slike i dag morres, laget røra i går kveld. Skal gjentas så fort jeg får handlet i morgen :D


#90

Candy Darling sa for siden:

Arg. Cultura fra 7.2. (:flau: ) eller Cottage Cheese?


#91

Ina sa for siden:

Definitivt C.C.


#92

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vurderer å bake disse med krydret kjøttdeig i røra. DET må jo bli knall til middag, feks.


#93

Dixie Diner sa for siden:

Laget en ladning i dag. Vesla er inne i en småspist periode og ønsket seg disse.
Jeg hadde et halvt glass (stort) tacosaus oppi også, sånn med klumper i. NYDELIG! Det ble fantastisk godt, og de ble helt guloransje på fargen!


#94

Hyacinth sa for siden:

Tacosaus er notert! ;)

Jeg laget i går. Det er utrolig hvor kreativ man blir når man må, hør bare her:

8 dl mel (hhv amaranthmel, quinoamel, Dr. Holmens og Semper)
4-6 ts NoEgg, blandet med rismelk
2 ts bakepulver
Rismelk i stedet for kesam.

Hadde skinke og purre i, samt en halv løk og litt diverse. De ble gode, men ikke så gode som de "vanlige". :(


#95

tiril sa for siden:

Abbonere! Snart klubb:D


#96

Skremmern sa for siden:

Duger disse uten hvitløk? :liker ikke:


#97

Nessie sa for siden:

Det vil jeg absolutt tro. :highfive:

Jeg får vel også prøve disse en gang :jupp:


#98

Tante Sofie sa for siden:

Hastespørsmål!!! Kan eg bytte ut kesam med lettrømme???


#99

Dixie Diner sa for siden:

Det går nok helt fint ja, jeg hadde glatt prøvd det.


#100

Skremmern sa for siden:

Jeg lagde disse, men ingen likte de. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.