Jeg ser at flere av mine amerikanske venninner har begynt med såkalte food swaps, og lurer på å invitere til noe slikt her også.
Kort fortalt så går det ut på at du tar med noe du har laget selv, og som du kan tenke deg å bytte i noe annet. Det kan være hjemmelaget brød, kake, syltetøy, egg fra egne høner, squash fra kjøkkenhagen, suppe osv. Poenget er at det skal være hjemmelaget. Noen har jeg sett gjør det med bare supper.
Alle varene blir plassert på et bord, og får en lapp på seg. Ale gjestene kan dermed skrive sin interesse på det de kunne tenke seg, og hva de har å bytte i. Etter litt hyggelig samvær så bytter man, og har man flere interessenter så står man fritt til å velge den man syns gi det beste byttet.
Hadde du likt å bli invitert med på noe slikt, eller virker det for strebersk?
Hvis man er interessert i slikt kan det være kjempegøy det vel! Men det kan vel risikere å bli at folk skal overgjøre hverandre, avhengig av hvem du ber selvsagt.
Jeg tror ikke det hadde vært interessant (for meg) å invitere til en ren vegetarisk food swap, men alle de som blir invitert står jo fritt til å ta med det de vil.
Om noen hadde invitert meg, hadde jeg helt sikkert gledestrålende sagt ja, for deretter angre meg når det begynte å nærme seg.
Jeg er ingen matlager eller baker, så egentlig bør jeg jo takke nei til sånt.
Jeg er mer tilhenger av spleisefest, altså at alle tar med litt mat hver, og så spiser man den på stedet.
Skjønt, hvis noen vil bytte noe mot mine utmerkede brente mandler, er det bare å si fra. Jeg kan levere dem i glass med pågraverte hilsner og rødrutete lokk.
Jeg fant noen bilder fra en food swap i LA, og det er mye forskjellig, også med tanke på hvor komplisert det er. Noen har f.eks. bare samlet sjokolade, marshmallows og kjeks i porsjonsposer for å lage s'mores, mens andre stiller med hjemmelaget tofu og syltetøy.
Jeg tror jeg ville fått litt prestasjonsangst på å lage den tingen som ingen andre ville ha. :sparke:
I utgangspunktet høres det morsomt ut, men jeg ville gjerne hatt en alt mulig hjemmelaget i så fall. Og så spleisefest i tillegg. Altså at man spiste noe sammen.
Jeg kunne heller tenkt meg å arrangere en slags 4-stjernes middag (som vist på TV Norge). Altså at man avtaler med 3 andre par om at man lager 3-retters middag for hverandre på tur. Det blir jo også en slags food swap.
Jeg syns det hadde vært kjempegøy. Jeg kommer! Kanskje det kan gi oss spark bak til å begynne å lage ost igjen. ellers har jeg kjelleren full av hjemmelaget vin :ja:
Jeg har saft, syltetøy, hermetiske epler og pærer, og selvfisket sei i form av både filet og fiskekaker. Jeg har for vane å dytte hjemmeproduksjonen på familie og venner, men det er litt skumlere med en organisert bytting.
Jeg syns liksom selve byttegreia ble så komplisert. Bohnanza med mat istedet for kort? :knegg: Bortsett fra det høres det jo veldig greit ut. Jeg hadde sikkert bakt (lavkarbo)knekkebrød.
Vel, det om alle hadde godtatt at jeg gjentatt stilte med egg og melk så hadde jeg kommet. Skulle jeg brukt timesvis på kjøkkenet i forkant ville jeg latt det være.
:dulte: I diverse andre tråder her har jeg tenkt at jeg er heldig som er velsignet fri for prestasjonsangst og sosial angst, men i en sånn sammenheng ser jeg lett for meg at mindreverdighetskompleksene kunne slått ut i full blomst. :grøsser:
Personlig hadde jeg nok tenkt som så at alle sikkert vil ha egg, grønnsaker fra egen hage, syltetøy/chutneyer/geléer, og så hadde jeg stått der med en ynkelig bolle pesto liksom. :knegg: Dessuten ser jeg for meg noen praktiske utfordringer ved å skulle frakte suppegryter frem og tilbake dersom det ikke fant sted i umiddelbar nærhet. Sånn bortsett fra dette: Genialt!
Hvis man skulle dempet prestasjonsangsten noe, kunne man kanskje hatt en mailrunde først om hva folk ønsker seg og hva folk kan bidra med? Eller vil det ødelegge noe av konseptet?
Tror det hadde rykket litt i hygiene nerva mi også gitt.
Også hadde jeg fått prestasjon angst deluxe!
Konseptet i seg selv høres jo veldig koselig og nyttig ut. For andre. :humre:
Jeg hadde glatt blitt med på food swap og 4 stjernes middag! Hadde sikkert bakt noe eller lagd en marinade eller krydder. Og hvis det var alt hjemmelaget, hadde jeg vel tatt med sokker, votter og lue i tillegg! :knegg:
Jeg liker sånt, selv om jeg som polarjenta hadde fått litt angst rett før. Forslaget til Turban Smukk ville økt gleden for min del, men jeg tror hvem man inviterer kan være like viktig.
Jada, det kunne vært gøy, det. :) Har ingen hygienenerve. :humre: Her i hippieland er det pot luck dinners stadig vekk, da spiser jeg jo mat alle andre har laget og det er gøy å smake på nye ting!
Kjenner du de så godt at du er hundre prosent sikker på at de alltid vasker seg på hendene når de har vært på do? :glis:
Betyr det at hvis du var min kollega og jeg hadde invitert deg på middag etter å ha jobbet med det i tre uker, ville du sagt nei til invitasjonen?
Den hygienefrykten er, i likhet med andre frykter og fobier ikke alltid like fornuftig og rasjonell, men jeg har mine klare formeninger om hva jeg spiser, og fra hvem.
Hvis det er maten du mener du hadde jobbet med i 3 uker, så nei, den ville jeg ikke spist :knegg:
Ok, irrasjonell frykt har jeg respekt for altså, særlig når man innser selv at den er irrasjonell. Hilsen hun som kaster kluten etter å ha vasket do. :rødme:
Nesjda. Jeg er ekstremt allergisk i tillegg, så man har jo alltids noe å skylde på.
Det ironiske er at jeg er en racer på å lage mat til andre, både på jobb, til selskaper og andre tilstelninger. Jeg har ennå ikke møtt noen som har lusket unna matfatet.:p
I perioder "bor" jeg på jobb, og da får jeg levert mat fra en restaurant/caterer, og kjøkkensjefen der er vel informert om både paranoia og allergi, så han leverer perfekt bestandig.
Jeg skjønner ikke helt poenget med foodswap egentlig? For du bytter noe du lager med noe andre har laget? Mer praktisk å bare lage det man helst vil ha selv da?
Tja, det er jo ikke alt jeg er like flink til, eller gidder å lage. Ikke alt jeg har tilgang på heller, som hjemmelagte egg, eller voldsomme mengder epler som det er laget eplemos av f.eks.
I utgangspunktet kan jeg jo lage eller kjøpe alt selv, men jeg syns allikevel dette er et interessant konsept.
Hvis man i tillegg bytter alt hjemmelaget, ikke bare mat, slik det etterhvert ble snakket om er det hvertfall en hel haug jeg ikke gidder/kan lage.
Men hvis du er råflink på å lage ripsgele, mens jeg kanskje lager en utrolig god konfekt men er helt uten evner til å lage ripsgele, så er det jo da lurt at vi to kan bytte tjenester, så får vi begge to noe godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.