Chanett sa for siden:
Ja, det lurer jeg på.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Chanett sa for siden:
Ja, det lurer jeg på.
Che sa for siden:
Spiser det? domm
Jeg bruker hummus som pålegg, som smårett (med tortilla/godt brød) og som tilbehør til kjøttretter.
Koko sa for siden:
Smører et lag hvitløk/urtesmør inne i et varmt pitaprød og dypper i hummus. :)
Tjorven sa for siden:
Som en slags saus/dip/dressing.
Det er jo utrolig godt.
Darth sa for siden:
Ingenting - jeg vet ikke en gang hva det er :flau:
Turban Smukk sa for siden:
Som tilbehør til lammekoteletter
Som tilbehør til couscoussalat og pitabrød
Som rett på smårettbord/ha-med-en-rett-hver-bord
Som pålegg med agurk, paprika, tomat etc på
Som dip til grønnsaker og grillede pita-chips
... og sikkert mer som jeg ikke kommer på i farten. Hummus er digg!
Macky sa for siden:
Lager kylling sandwich :nam: da smører jeg hummus på to skiver, steker kyllingfile som blir delt opp i tynne skiver, tar på salat og tomat.
Koko sa for siden:
Kikertpurè. Typisk arabisk tror jeg? Serveres ofte i en skål med en oljeskvett og en oliven på toppen. Veldig godt faktisk! :ja:
Chanett sa for siden:
Takk for tips. Jeg har lyst til å lage og trengte forslag til bruksområder.
Stellebord sa for siden:
Ja! Og gode tomater til!
Milfrid sa for siden:
Jeg har det feks på brødskiven i steder for smør: grovt brød med hummus, tomat og agurk er nam! :nemlig:
emin sa for siden:
Høres skummelt ut :fortsatt skeptisk:
Tangerine sa for siden:
Hvor lenge varer dette i kjøleskap om man lager en dose? Og kan den fryses?
Turban Smukk sa for siden:
Neinei, ikke skummelt. :knegg: Jeg pleier å drysse paprikapulver på toppen og dandere litt bladpersille over til slutt. Prøv da vel! Veldig sunt og veldig godt.
Hummus holder seg i kjøleskap i flere dager, om den kan fryses vet jeg ikke.
Tjorven sa for siden:
Hummus er kjempegodt, og superenkelt å lage hvis man bare har en stavmikser eller matmølle.
Vi lagde dette til en fest en gang, og mange var svært skeptiske. Det var ikke mye skepsis igjen når de kjente smaken. Kikerter, hvitløk, salt, sitron og litt olje. Supergodt!
Jeg har smakt hummus laget på pinjekjerner også, og det var så fantastisk at jeg slikket ren tallerkenen til slutt.
Che sa for siden:
Kjempegodt er det. Fikk veldig lyst på nå, kjenner jeg. Jeg tilsetter tahini (sesampasta) i tillegg.
Koko sa for siden:
Litt komisk at denne skulle dukke opp i dag, kanskje han snoker litt her inne? :D
www.klikk.no/mat/spise/article694548.ece
Karamell sa for siden:
Jeg bruker det som dipp til brød.
Tallulah sa for siden:
Jeg bruker det som tilbehør. En klæsj på tallerkenen som jeg dypper kjøttet i.
Tangerine sa for siden:
Bruker dere tahini i hummusen?
Miromurr sa for siden:
Jeg bruker en spiseskje tahini i hummusen, og litt spisskum. Hummus er kjempegodt!
Koko sa for siden:
Jeg bruker tahini nå side jeg har et glass i kjøleskapet, men funker fint uten.
Tangerine sa for siden:
Jeg spiser der nå, med olje og paprikapulver oppå, grove pitabrød og små gulrøtter. :nam:
Jeg hadde i bl.a både tahini, spisskummen, bladpersille, chili og en nydleig olivenolje vi kjøpte på Kreta.
iben sa for siden:
Som pålegg på rugbrød! Nam!
Pebbles sa for siden:
Jeg bruker det som tilbehør/dip. Det er spesielt godt på pitabrød som tilbehør til gresk salat.
Nip sa for siden:
Bruker det ikke så ofte, men til dip med gulrøtter, agurkstaver osv :)
Eller på brødskive, eller til salat
Vianne Rocher sa for siden:
Er det noe man ikke kan bruke hummus til?:knegg:
Jeg bruker det som pålegg, som dressing/saus til kjøttretter, som dipp til gulrøtter/paprika/agurk, til fisk også videre. Hummus er deilig!
Harriet Vane sa for siden:
Mmmm, nå fikk jeg lyst på hummus! :nam:
I midtøsten er hummus vanlig på koldtbordet sammen med couscous, kylling, lammekjøttboller, persillesalat, varme pitabrød etc.
Lisa sa for siden:
Jeg bruker det også veldig mye etter at jeg fikk Kitchen Aid blender, den pisker den så den blir kjempegod. Bruker alltid tahini i hummus.
Nera sa for siden:
Jeg lager hummus uten tahini, for magen min hater sesamfrø. Til gjengjeld bruker jeg litt mer spisskummen, hvitløk og sitron, og ørlite kajennepepper. Et lite dryss paprikapulver på toppen setter prikken over i-en.
Hummus kan fryses, men den blir litt tørrere, men det er bare å ha i litt vann/olje når den tines, så er den like god. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.