Da har minstebror fått påvist eggeallergi. Ha er 8,5 måned. Jeg kan ingenting om dette, lite om allergier i det hele tatt og tenkte å holde han unna de mest opplagte tingene. Men nå ser jeg at man må sjekke pasta, brød og masse annet jeg ikke har tenkt på også. Og at noen reagerer på stekeos, samt må ha eget bestikk og sånt.
Noen som har erfaringer og har gode tips og råd å komme med? Noe vi må være obs på? Brød som er garantert eggefrie?
Er det vanlig å vokse det av seg?
Jeg er ikke vant med å tenke på sånt, så kan fort gå på en blemme.
Vet lite om det, hadde det selv som barn, men vokste det av meg. Er en i barnehagen til minsta med eggallergi nå, ingen kan ha med egg eller spise egg om morgenen, alle må vaske seg nøye etter mat siden det kan være egg i mye annet. Det siste er jeg så glad for, siden ungene der alltid går rundt med mat rundt truten.
Det er vanlig å vokse det av seg, så der tror jeg sjangsene er gode.
Når det gjelder mat tror jeg det sikreste er å unngå halvfabrikata om det er snakk om alvorlig eggeallergi, for spor av egg finnes i veldig mange produkter. Og så håper jeg du har fått en liste av legen slik at du blir i stand til å tyde innholdsfortegnelser.
Storebror har nok hatt eggeallergi siden han var liten, men ikke påvist før han var 4 år. Som du skjønner er han ikke alvorlig plaget og tåler spor av egg. Bruker eggeerstatning der egg brukes, som vafler, kaker og pannekaker f.eks.
Syns egentlig ikke det er egg i så mye, men nå kan jo vi overse spor av egg.
Jeg vet faktisk ikke hvor alvorlig det er, om vi kan overse spor eller må være mer nøye. Han finne en kraftig reaksjon (kløende utslett) etter vaksine som jeg først nå skjønner at sikkert var pga eggeallergi. Jeg var ikke klar over at det var egg i vaksiner.
Når jeg ammer kan jeg spise feks pannekaker og vafler, men ikke rent egg.
Vesla har eggallergi. Oppdaget det når hun var et par mnd gammel. Når hun var baby reagerte hun på stekeos når vi f eks stekte egg, men det har hun vokst av seg.
Synes ikke det er så mange ting med egg i på matvarefronten...Majones, salater, noen griljerte produkter er det eneste jeg kommer på i farten. Vær obs på bakverk, pensling med egg er ikke alltid merket.
Har ikke sett mange brød med egg i :jupp:
Forøvrig bruker vi egg-ertstatning når vi skal lage vafler, pannekaker og denslags.
Møllerens har ferdig kake og muffunsblanding uten egg :)
Vår minste er/var eggallergiker. Han har aldri reagert på spor i maten, men fikk han i seg en skikkelig mengde med egg ble han veldig dårlig med kraftig oppkast. Han har aldri reagert på vaksiner.
Det må jo være viktig for dere å få avklart om han tåler "spor av" eller ikke, for i det han ikke tåler spor heller blir jobben med å passe på mye vanskeligere.
Jeg har en med eggallergi, uten at det ser ut til å være av den alvorligste typen.
Vi lager middag fra bunnen med svært få halv-og helfabrikata tilsetninger og baker brødvarene selv, og jeg synes ikke (lenger) det er vanskelig å unngå egg til hverdags. (Jeg sliter mer med å få til kaker/desserter/vafler og sånt uten egg, men det er jo ikke noe stort problem, i alle fall ikke mens de er så små.)
Les innholdsdeklarasjoner og så lærer du fort hva som inneholder hva. :nikker:
Jeg har en etterhvert lett intoleranse overfor egg, og bruker eggerstatning i kaker/pannekaker/vafler uten problemer (tar ofte litt ekstra bakepulver også). Du blir etterhvert veldig trent i innholdsdeklarasjoner. :nemlig: Om han reagerer på steikeos fra egg osv. er kanskje vanskelig å konstatere når han er så liten? Jeg ville nok spurt legen litt mer om hvilken grad av allergi det ser ut til å være, om det eventuelt går an å teste det uten å måtte prøve det ut i praksis. Jeg kan ikke så mye om dette hos barn. Uansett: lage mest mulig fra bunnen, bruke eggerstatning, sjekke pasta (men veldig mange pastatyper er uten egg, altså) og andre ferdigprodukter for egg eller spor av egg. Lykke til!
Det er lite av det vi kjøper som vi har måttet kutte ut pga egg. Hverken pasta eller brød, men boller holder vi oss unna (de er som regel pensla med egg). En del kjeks innholder også egg.
Sønnen vår fikk påvist egg-allergi da han var 6 uker. Han regaerte også på apor av egg da jeg ammet. Det er en vanesak og egg er mye lettere og holde seg unna enn mye annet han er allergisk mot:)
Vi har hatt egg-fritt hus. Han har ikke fått mat tilbredt i stekepanner hjemme hos andre som det har vært stekt egg i tidligere.
Han har reagert ute på kafe på vaffelsteking etc. Det er litt kjedelig! Barnehagen hans er egg-fri og han har adrenalin-penn med seg alltid(Epi-Pen)
Egg-erstatning fungerer veldig bra til pannekaker etc
Gutten min var veldig allergisk mot egg, vi oppdaget det da han var ett år og han fikk tak i en bit eggerøre ved bordet. Heldigvis ble han gradvis mindre allergisk da han nærmet seg skolealder, nå kan han spise alt, også rent egg. Men vi unngår fortsatt mat med rått egg i, for det har han reagert litt på selv om ikke siste test slo ut på egg.
Storebror slo ut på egg da han var noen måneder gammel. Han reagerte på spor av egg og vi ble anbefalt og ikke vaksinere etter "vanlig" program. Han er nå 13 og har vokst av seg det meste.
Han kan spise mat med egg i uten å reagere. Vi begynte å vaksinere ham da han var 11, og han har ikke hatt noen reaksjoner.
Ok, da skal det stå helt tydelig altså. Jeg har ikke tenkt over at det kan være egg i fiskekaker og pølser og det har han spist endel uten reaksjon. Og når det gjelder vaksinen så er det ikke sikkert det hadde noe med egg å gjøre.
Når det gjelder vaksinering er det ytterst sjeldent at en eggeallergiker får reaksjon fikk jeg beskjed om på sykehuset.
Vesla her er veldig allergisk, men fikk vanlig vaksinasjon.Det gikk fint :jupp: (Med lege og adrenalin i beredskap)
Nei sjansen for at en reaksjon har noe med egg å gjøre er ekstremt liten. MMR-vaksinen er ikke dyrket på egg, men på kyllingembryo og det er snakk om at det eventuelt kan være helt minimale rester av eggeprotein igjen. Pga. dette må de ta forbehold.
Jeg har vel hørt at sjansen på å reagere på andre ting i vaksinen er større enn for at en eggallergiker reagerer på eggerester i den, uten at jeg kan si for sikkert om det stemmer.
Det som man kan være forberedt på ved vaksiner når man har allergiske barn er at de generelt pga. immunforsvaret kan reagerer sterkere enn en del andre.
du kan godt snuble over ovalbumin på noen deklarasjoner. Det er navnet på et av eggeproteinene. Vi har erfaring med eggeallergi i kombinasjon med melkeproteinallergi, og fikk veldig god hjelp av ernæringsfysiolog henvist fra barnelege.
Men nå er begge allergiene borte. Fra å få heftig utslett på huden bare ved kontakt med melk eller egg til nå å kunne spise er helt fantastisk.
Norske deklarasjoner tror jeg ikke har lov til å skrive ovalbumin uten å samtidig skrive egg i deklarasjonen. Er det ikke slik? Egg er et av de allergenene som er merkepliktig selv når det gjelder veldig små mengder.
Jo, det er nok sånn. Men jeg har vært borti det på noe kjeks tidligere. Tror det har vært noe ikke norsk-produsert på en eller annen alt-muligbutikk som Nille eller europris. Ellers er det godt at merkingen er blitt bedre og enklere. Jeg synes det er vesentlig forbedring på all norskprodusert mat bare de siste fire årene.
Vetle hadde egg og melkeallergi som liten, og vokste av seg begge deler. Først melkeallergien. Nå trengte vi nok ikke være "nazi" som å ikke være i samme rom som det ble laget egg og slikt... men husker det var mye å sette seg inn i, det som er fint med det er jo at man må bli flink til å lese bakpå, lære seg mye om hva maten faktisk inneholder og lage mer mat fra bunnen av. Jeg må faktisk si at jeg i dag nesten er glad for allergien han hadde (selvom det også gjorde at vi spite rimelig kjipt en stund siden jeg i utgangspunktet kunne veldig lite om mat og hvordan man tilbreder deg)...
Det finner egg-erstatning, men det satte jeg meg aldri inn i, det er så mye man kan lage uten egg når man først bare setter seg inn i det. Og det er nok blitt enda lettere å finne oppskrifter på nettet uten egg. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.