Eldste skal visst lage middag i dag har hun bestemt, og hun skal lage grønn pesto. Noen som har en god oppskrift? Helst uten altfor mange kompliserte ingredienser, jeg rekker Meny etter jobb, men ikke Ultra, så det må være noe som jeg kan få tak i på en under middels Meny.
Nå er det vel for sent, men til basilikumpesto bruker jeg en stor potte basilikum, ca 2 ss pinjejerner (ristes i panne først, hvis du gidder), ca 50 g parmesan, 2-3 hvitløksbåter (avhenger av størrelse og smak), ca 1 dl olivenolje, salt og pepper. Blander alt unntatt olje i foodprocessor og tilsetter olje i tynn stråle underveis. Smaker til med salt og pepper.
Jeg har ca samme oppskrift bare jeg bruker myyye mer hvitløk og en del mer olje.
Og så blander jeg hele smørja i ett og lar den hvile seg i form i noen minutter. Fant ut ved et uhell at det funket minst like bra som å stresse med å hell eoljen forsiktig på, ja man trenger en god olje da.
Jeg bruker muligens mer olje, jeg også, Inter, jeg heller bare på til det blir passe, liksom. Hvitløksmengde synes jeg er vanskelig å beregne i og med at smaksstyrken varierer så veldig.
Ja sant nok, det kan hende jeg er litt farget av at jeg somregel lager en stor porsjon når jeg lager, så da slenger jeg bare oppi en hel hvitløk og en pose pinjekjerner etc. :knegg:
Basilikumpesto er så godt! :sikle:
Men tomatpesto er og godt!
Åh nå fikk jeg lyst på pesto. :dåne:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.