Melonkjerner, gresskarkjerner osv blir jo bare kastet av meg når vi spiser dvs frukt og grønnsaker.
Men så kjøper jeg jo gresskarkjerner i pose - som jeg bruker endel.
Har også kjøpt melonkjerner en gang, som jeg brukte i musli og sett de har de fra både vannmelon og honningmelon.
Jeg husker fra jeg var liten at jeg alltid fikk beskjed om å spytte ut kjernene fordi man kan få vondt i magen - både fra melon, druer osv.
Hvilke kjerner er sunne og bra å spise, hvilke burde man holde seg unna. Og ikke minst hvordan tar man vare på kjernene, må de tørkes, stekes eller noe så de blir tørre og kan legges på glass?
Jeg dyrket gresskar i fjor og en pose frø kostet 40-50 kroner for 6 frø. Fikk flere gresskar og bevarte noen av frøene til såing i år. Plantene er fine, men har ikke fått et eneste gresskar enda. :skuffet:
Så hvis du går med en gartnerspire i deg, kan du ta vare på frøene til såing. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.