Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjerner

#1

Nip sa for siden:

Melonkjerner, gresskarkjerner osv blir jo bare kastet av meg når vi spiser dvs frukt og grønnsaker.

Men så kjøper jeg jo gresskarkjerner i pose - som jeg bruker endel.

Har også kjøpt melonkjerner en gang, som jeg brukte i musli og sett de har de fra både vannmelon og honningmelon.

Jeg husker fra jeg var liten at jeg alltid fikk beskjed om å spytte ut kjernene fordi man kan få vondt i magen - både fra melon, druer osv.

Hvilke kjerner er sunne og bra å spise, hvilke burde man holde seg unna. Og ikke minst hvordan tar man vare på kjernene, må de tørkes, stekes eller noe så de blir tørre og kan legges på glass?


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg mener å huske at jeg vasket, tørket og ristet (i stekeovnen) gresskarkjernene den ene gangen jeg lagde gresskarsuppe. Det var godt i hvert fall.


#3

Nip sa for siden:

Gresskar bruker jeg veldig lite, men kult å kunne ta vare på kjernene da, de koster jo mye "ferdige" i butikken :)

Melon spiser vi mye av om sommeren, det kan sikkert bare gjøres på samme måte da :) Takk for tips. Vet du hvilke tempratur, uten olje?


#4

Polyanna sa for siden:

Husker ikke helt hvordan jeg gjorde det, det var liksom et innfall. Men tror ikke jeg brukte olje. Salt, kanskje? Eller, nei.


#5

Nip sa for siden:

hehe :P Finner nok ut av det :)


#6

Carrie sa for siden:

Jeg dyrket gresskar i fjor og en pose frø kostet 40-50 kroner for 6 frø. Fikk flere gresskar og bevarte noen av frøene til såing i år. Plantene er fine, men har ikke fått et eneste gresskar enda. :skuffet:

Så hvis du går med en gartnerspire i deg, kan du ta vare på frøene til såing. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.