Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Digre edderkopper

#1

Gaia sa for siden:

Det kravlet nettopp en enorm (og da mener jeg enorm) edderkopp inn under sofaen. Og jeg sitter her og lurer litt på om jeg skal tørre å bevege meg rundt i stua. Dette er den tredje kjempedigre edderkoppen jeg har sett den siste måneden. De to andre var inne på vaskerommet som ligger i første etasje like ved inngangsdøra. Hvor kommer edderkopper fra og bør jeg gjøre noe med dette? :angst:


#2

cilen sa for siden:

Katter spiser de opp, du får få deg en liten pus!


#3

Dixie Diner sa for siden:

Edderkopper er jo livsfarlige, så jeg ville nok bare pakket bagen og flyttet inn på hotell.

Forresten så er jeg glad jeg bor i blokk, jeg har sett EN edderkopp siden vi flyttet inn for over 2 år siden.


#4

Canisa sa for siden:

Heldigvis fins det ikke spesielt store edderkopper her (jeg er HYSTERISK), men det er noen "små" sorte som har våknet av vinterdvalen og sprinter over stuegulvet ...:eek:


#5

Guava sa for siden:

Hvis du ikke vil ha dem inne har du to valg hvis du velger å ikke involvere andre.

  1. Få edderkoppen ut.

  2. Begå et edderkoppdrap.

Tips til pkt.1.

  • Ta edderkoppen i beinet, lukk opp vinduet og slipp den ut.
  • Evt. la edderkoppen gå inn i en kopp og slipp den ut.

Tips til pkt 2 (ikke for sarte sjeler).
-Skvis edderkopp (bør gjøres mot en overflate som kan vaskes).


#6

Canisa sa for siden:

:eek:

Du er GAL!
Rop på mannen!


#7

Gaia sa for siden:

Jeg tror edderkoppen er like redd for meg som jeg er for den, den titter frem under sofaen med jevne mellomrom. Oppdager at jeg fortsatt er her og piler tilbake under sofaen. Jeg har egentlig planer om å jage den ut, hvis den bare stikker seg frem lenge nok til at jeg kan gjete den i riktig retning.

Det jeg vel også lurer på er om det er helt naturlig at det er (store) edderkopper innendørs, eller bør jeg bekymre meg for at det er fukt ett eller annet sted i huset?


#8

Misteri sa for siden:

Hoppe opp på en stol og hyle som en stukket gris! :nemlig:


#9

Silence sa for siden:

:knegg: Hattifnatten vet råd!

Jeg lurte mest på hvor stor en enorm edderkopp er? (Og er glad jeg bor langt nord.)


#10

Guava sa for siden:

Jeg valgte skvisemetoden en gang i USA og brukte feil underlag (mitt eget kne). Det var ikke lurt. Edderkoppen rakk å ta hevn før den trakk sitt siste åndedrag.. Synd for meg..


#11

Gaia sa for siden:

Mannen er ikke kommet hjem. Og hadde han vært hjemme så hadde det nok skjedd et edderkoppmord. Og jeg er egentlig tilhenger av å la de små krypene leve. De gjør jo tross alt nytte for seg...


#12

Canisa sa for siden:

:eek: :eek: :eek:


#13

Gaia sa for siden:

Den er vel en diameter som en 20-kronersmynt (inkludert ben, vel og merke). Kanskje litt større. Den er diger, altså. :nemlig:

Jeg sitter nå og vurderer å flytte tilbake til den trygge femteetasjen min. Det er så mange kryp her ute på bondelandet (dvs. utenfor Ring 3). Der var den eneste plagen veps. Og de var i det minste ikke ekle. Bare litt småfarlige.


#14

Guava sa for siden:

Jeg er også nysgjerrig på hvor stor en enorm edderkopp er.

Jeg har dessverre ikke digitale bilder av et pent eksemplar jeg stiftet bekjentskap med i Brasil. Jeg lurer på hva den kan kalles hvis en edderkopp i Norge fortjener å bli kalt enorm :knegg:


#15

Canisa sa for siden:

Hvorfor leser jeg denne tråden?:ståpels:


#16

Gaia sa for siden:

Da tror jeg kanskje jeg vekker Snupp... Og han er dessverre til liten hjelp når det gjelder å bli kvitt edderkopper. Det er mulig han vil forsøke å spise den. Og da er man jo i det minste kvitt den. Er norske (brune) edderkopper giftige, mon tro? :gruble:


#17

Gaia sa for siden:

Dette er ingen koseedderkopp, altså. Den dekker hele bunnen av et ikea-glass (hvis det sier noen noe). :grøss: Og nei, jeg har fortsatt ikke blitt kvitt den.


#18

Pastill sa for siden:

Jeg myrdet tre stk med feiekosten i vaskekjelleren i sta. :slem:


#19

Guava sa for siden:

Altså kropp og bein dekker bunnen av et IKEA-glass?


#20

Gaia sa for siden:

Nå tørr jeg ikke gå og legge meg. Tenk om den kryper inn i øret mitt mens jeg sover. :paranoid:


#21

Gaia sa for siden:

Jepp. Schwæer!


#22

Pastill sa for siden:

Sånn er de her og. Når jeg kommer ned i kjelleren så ser jeg først i taket, så på gulvet. Så veggene.. så lister jeg meg inn. :redd:


#23

Miss Norway sa for siden:

HA! Her i huset dekker de bunnen av et halvliter-glass. No kidding. Jeg pleier nemlig sette glasset oppå dem og da må jeg sikte... Så skyver jeg et ark under, tipper glasset oppned og ut i naturen med dem.

Ække pent å drepe noe som er mindre enn deg! Men synes det er bittelitt ekkelt å TA i dem, så derfor glasset.


#24

Fibi sa for siden:

Jeg ble faktisk holdt gissel av en schwær en, jeg.

Høygravid og tissetrengt sitter jeg i sofaen og ser på tv. Skal til å sette foten i gulvet (jeg er en "sammenkrøller".) når jeg ser DEN heslige eddisen som sitter midt på gulvet og stirrer på meg. Ja, den stirret! Den som endte opp med å sitte pal i sofaen (husk at jeg er høygravid og tissetrengt)i TO timer til mannen kommer hjem, det er meg. :nemlig:

Jeg trengte nesten terapi etter den der, altså. Og det verste var at det monsteret av en edderkopp ikke bevegde på seg når gubben skulle ta den med støvsugeren. Først når støvsugeren var borti foten dens, DA begynnte den å pile. :iiik:


#25

Gaia sa for siden:

Det høres ut som den store fetteren til "min" edderkopp (nå begynner jeg nesten å bli litt glad i den store krabaten). Tydeligvis ikke noe eksepsjonelt at det er digre edderkopper i huset mitt, altså.


#26

Guava sa for siden:

:fnis:

Sorry...


#27

Pastill sa for siden:

Etter den ble støvsuget da?? Krøp den ut igjen da eller???? :fnise:


#28

Gaia sa for siden:

:eek: Ler du av meg? :snurt:

Ok, så er det pittelitt pinglete å være redd for "schwære" edderkopper. ;)


#29

Gaia sa for siden:

Men det er fortsatt ingen som har fortalt meg om dette er helt normalt. Jeg har ikke opplevd så store edderkopper innendørs tidligere, og jeg hadde rom i kjelleren da jeg bodde hjemme hos foreldrene mine. (Og her har jeg ikke en gang kjeller). Er det fare for at det er et edderkoppreir ett eller annet sted i huset sånn at stuegulvet plutselig kan være dekket av digre edderkopper en morgen?


#30

Fibi sa for siden:

Nei, altså... :sparke i bakken: Når mannen gikk mot den med støvsugeren, så beveget den seg ikke. Han holdt støvsugeren heeeelt nær den uten at den rørte på et eneste av de vemmelige, hårete beina. Først når støvsugeren var borti den, pilte den... :fårmuleringsproblemer i dag:


#31

Guava sa for siden:

Jeg skal ikke le for høyt. Jeg HATER slanger og får panikkanfall av å se en.
Slanger har aldri skadet meg, men jeg er livredd. Edderkopp har skadet meg, men jeg er ikke redd for dem i det hele tatt (selv om jeg aldri kommer til å skvise en utenlandsk edderkopp mot kneet igjen).


#32

Fibi sa for siden:

Det syns jeg så absolutt ikke! :snurt:


#33

cilen sa for siden:

Hihi.. En venninne hadde fått en flue inn i øret. Moren var hudpleier og hun reiste ned på jobben hennes for å få den ut.. Hun kunne høre et summet inni øret, og var redd for å presse den lenger inn ved å få den ut selv. Da moren fikk den ut, ville hun se. Men fikk ikke lov.....

Det var en stor edderkopp! IIIIsj!


#34

Gaia sa for siden:

Jeg har egentlig ikke problemer med små, søte edderkopper. Men dette var et digert beist, som jeg først trodde var et lite stankelbein. Og jeg vil ikke ha en gjeng sånne i huset (eller i de rene klærne mine, for den saks skyld).


#35

Guava sa for siden:

Gaia.. Det er helt normalt med store edderkopper i hus. Ofte er det i kjellere de sitter, særlig nær kjellervinduer i gamle hus.
Vi har hatt et par slike eksemplarer i vår kjeller.

Vi har så langt ikke hatt invasjon av store kolonier. Jeg tror du kan være ganske trygg.

Edderkopper som sprer seg som maur er noe som skjer på film. Det kan komme en del på en gang,men sjeldent virkelig store invasjoner.


#36

Silence sa for siden:

Har du tenkt på at det faktisk er bedre å skvise den med en sammenrullet avis, enn å miste den ut av syne? Med edderkopper gjelder ikke "Ute av syne, ute av sinn"...


#37

Gaia sa for siden:

Jammen, jammen, jeg har jo ikke engang kjeller... Og hva er en del på en gang? Tre? Ti? Jeg skal takle tre, men ikke ti. :urk:


#38

Gaia sa for siden:

Jeg har prøvd. Den bare stikker av. :sukk:


#39

Misteri sa for siden:

Regner med det er en slik som bor under sofaen din. De er veldig vanlige her i Norge. Kommer noen trampende over gulvet her vi bor også.


#40

Schnuppa sa for siden:

Vet ikke om du vil høre dette. Ja, edderkopper kan være tegn på fukt. Det er derfor de elsker råe kjellere, garasjer etc. Vi sliter selv med gega edderkopper i kjelleren. Det ble bedre etter at vi la ny drenering rundt huset (hadde fuktproblem før det).
Håper min manns trøstende ord trøster deg bedre enn meg. Så lenge du lar den største leve så spiser den alle de andre edderkoppene. Så hvis du lar sofabeboeren leve er den kun den du må slite med. Jeg har edderkoppangst så her hjelper det ikke å være dyreelsker å slippe de ut igjen. Her må alle drepes slik at de ikke kommer tilbake igjen.
Du har min fulle sympati. Lykke til!


#41

Guava sa for siden:

Glemte å svare på denne i sted.

Alle edderkopper er giftige, men hvor giftige de er er variabelt.
I Norge er edderkoppene stort sett harmløse og de giftigste har bitt som kan sammenlignes med et vepsestikk, men ikke fullt så vondt.

Det man skal være klar over er at man kan støte på utenlanske edderkopper her i Norge også.. Edderkopper som blindpassasjerer hender.


#42

Gaia sa for siden:

:grøsser:

Der var'n, ja. SKUMMEL! Nå var det nesten så jeg kastet laptoppen her jeg satt. :utvikler et kraftig anfall av arachnafobi:


#43

cilen sa for siden:

Da vi var i Sør-Amerika hadde de noen skikkelige store edderkopper. Mannen tissa nesten på en liten bebi-tarantella da vi var på en sparsertur.. Den var litt større enn de man ser i dyrebutikkene her i Norge. De største de hadde til salgs (utstoppet), var større enn et A4-ark. De sa et var ulovlig å ha med disse til Norge, men jeg hadde veldig lyst å kjøpe en slik innrammet en til guttungen. De er jo fine å.. på en ekkel grotesk måte.. Grøss, jeg HATER edderkopper!


#44

mammami sa for siden:

Det er helt normalt. Antagelig finnes det et eller annet sted i huset deres (krypkjeller, blindkjeller e.l) hvor det er litt høyere luftfuktighet enn i resten av huset. Der overvintrer de, og nå som det begynner å bli litt varmere, begynner de å røre litt på seg. Vi har noen sånne i vår blindkjeller, og det hender en gang i mellom at jeg treffer på en av dem andre steder i huset. Særlig om våren. Men jeg har aldri opplevd at det er flere av dem på en gang.

Kan du ikke prøve å fange den i et glass, da - så kan du enten hive den ut selv, eller la den sitte under glasset til mannen i huset kommer hjem for å redde deg?


#45

Gaia sa for siden:

Det var det jeg trodde. Og jeg tror de kommer fra vaskerommet. Så jeg tror det er på tide med en liten fuktmåling, gitt. Badet ligger rett over, og jeg syns nemlig det lukter litt fuktig der. Skal ta en prat med mannen om problemet. Og la sofaboeren være, så kan han spise alle de andre. : praktisk:

Vi har verken blindkjeller eller krypkjeller, så de kan faktisk ikke komme derfra.


#46

Enhjørning sa for siden:

Ææææhhh!!! :iiik:
Misteri, jeg hadde jo tenkt jeg skulle sove i natt!


#47

Gaia sa for siden:

Nå jeg tenker over det så har vi et veldig varmt og fuktig vaskerom. Så det er kanskje ikke så rart hvis en stakkars liten edderkoppfamilie bestemte seg for å overvintre der inne: :gruble: Jeg må sette alle dørene på vidt gap i morgen og slippe hele gjengen ut. :jupp:


#48

Gaia sa for siden:

Usj. Nå orker jeg ikke å vente oppe på edderkoppfangeren min. Jeg får liste meg ut av stuen og håpe at den ikke tar meg når jeg går over gulvet. Hvis jeg forsvinner fra FP har dere altså forklaringen - jeg er blitt spist av et digert beist av en edderkopp. :nemlig:


#49

Silence sa for siden:

:knegg: Det hadde vært en sensasjon i Norge. Ser for meg overskiftene i VG. :humre:


#50

jolie sa for siden:

Vi (jeg!) fikk også føle dette kulturkræsjet da vi flyttet fra Oslo sentrum til utenfor ring 3. Hage my ass. Det var edderkopper digre som fjell, skrukketroll og saksedyr. Og alle skulle på død og liv inn. De sto praktisk talt og trippet på dørstokken om morningen. Uæh!

Godt å være tilbake i Trøndelag der edderkoppene i det minste har normal størrelse :knegg:


#51

Canisa sa for siden:

Nå får ikke jeg sove i natt!:eek:


#52

Enhjørning sa for siden:

:humre:
Jeg besøkte ei venninne på Slependen for en stund tilbake, og maken til eksotisk og interessant dyreliv var det lenge siden jeg hadde sett!
Hun hadde så mye rart utenfor stuedøren sin at jeg lurte hardt på hvordan hun fikk sove om nettene.
Heldigvis fikk jeg aldri sett de legendariske digre edderkoppene hun hadde snakket så mye om. :iiik:


#53

Gaia sa for siden:

Hvis jeg ikke husker så alt for feil så bodde vel dere også i min nye bydel. Bydelen for de inneelskende småkrypene. (Jeg trodde insekter og slikt likte seg best ute, jeg...)

Beistet bor fortsatt under sofaen. Mannen skal jakte på det senere i dag.


#54

Huldra sa for siden:

Misteri: Ja, sånne dukker opp innimellom hos oss også. Mest nede i kjelleren, men en og annen oppdagelsesreisende kommer opp til 2 etasje.

Vi flyttet hit til Telemarkskysten for noen år siden og da hadde jeg aldri sett slike megastore edderkopper før. Jeg var lenge stiv av skrekk når jeg så de. Nå bare dasker jeg de med en sko eller noe.. de tåler bare et slag før de dør så det er så greit atte. (verre med de små, de tåler jo all verden de)

Det med edderkoppen i øret blei jeg litt kvalm av.. hadde håpet at det ikke var mulig. Grøss. Får trøste meg med at de megaedderkoppene som finnes her nok ikke få plass i øret (ikke bestrid dette, la meg leve i en rosa verden!)


#55

Observatøren sa for siden:

Nå måtte jeg sjekke om du var spist opp av edderkopper i løpet av natten. :knegg:

Men seriøst, hvor kommer den fra? har dere kjeller? Det trenger ikke nødvendigvis være fuktig, men dårlig sirkulasjon av luft.


#56

Gaia sa for siden:

Jeg lever fortsatt. Såvidt.

:knegg:

Ikke en antydning til kjeller en gang. Men vaskerommet ligger vegg i vegg med uteboden. Og det er på vaskerommet jeg har funnet de andre beistene. Så jeg tror det må ha noe med saken å gjøre.



#58

Gaia sa for siden:

Ja det skulle tatt seg ut. :knegg:

Kjenner jeg får pittelitt grøsninger nå. Jeg tror jeg må finne det edderkoppreiret som jeg innbiller meg befinner seg inne i en eller annen vegg, og bli kvitt de skumlisene.


#59

Observatøren sa for siden:

Det kan jo være at de holder til i uteboden, men har funnet seg en lun og varm passasje inn via vaskerommet.


#60

Observatøren sa for siden:

Bak vaskemaskinen for eksempel.. eller inni veggen. :urk:


#61

Olympia sa for siden:

Jeg ble også en gang tvunge til å tilbringe ca. 6 timer på do, fordi jeg visste at digre Eddis var et eller annet sted i resten av huset. Heldigvis satt den midt på veggen når mannen kom hjem. Og bare for å informere om størrelsen: Når den satt med bena rett ut, så hadde den IKKE plass i åpningen av et halvlitersglass. Derfor måtte han klemme av den litt bein, da passet den inn. :spy:

Uansett, det går an å ringe zoologisk fakultet på Blindern bare for å høre om edderkopper dør når man støvsuger dem. Har jeg hørt. :peode: (Ja, de gjør faktisk det).

Jeg vet veldig mye om arten "Stor Husedderkopp" (Tegeneria Atrica). Mye mer enn jeg ønsker. Fire år har jeg bodd med jævlene.


#62

Huldra sa for siden:

Det finnes en spray man kan kjøpe og da dauer de! Har ikke prøvd den selv men har en venninne som sverger til den.

Den er vissnok ganske giftig for de selger den bare på spesielle steder - altså ikke matbutikker og sånn.

Glad du overlevde natta... hehe


#63

Pastill sa for siden:

Huldra. HVOR????

Jeg vil ha. Så jeg er armert når jeg skal i kjelleren. Dere tror det er ille nå dere. Bare vent til oktober når de rømmer inn. :grøss:


#64

Gaia sa for siden:

Husedderkopp? HUSEDDERKOPP? :fistel: Er det liksom meningen at disse beistene skal bo i stua mi. :redd: Slik var det ikke da jeg bodde nede i asfaltjungelen. Jeg tror jeg må anskaffe katt. Da bli i alle fall Snupp lykkelig.


#65

Olympia sa for siden:

Kommer litt an på hvor du bor. De er ikke så utbredt. I hvert fall ikke de store. De vanlige husedderkoppene er ikke så store, og overkommlige. Problemet med Tegeneria Atrica (den store) er de utrolig lange bein. Vent, skal jeg finne bilde av en stor husedderkopp. Størrelsen stemmer sånn ca, bortsett fra at kroppen på denne er stor i forhold til bena. Men den "samlede" størrelsen er omtrent som de vi hadde hjemme hos oss. I jordkjelleren, under kjøkkenet. :snill:

ADVARSEL: BILDE KAN STØTE ENKELTE SARTE SJELER!

www.cs.cmu.edu/~lanthony/personal/vacation/tegenaria_atrica.jpg


#66

Gaia sa for siden:

Jeg bor i Oslo. Den edderkoppen så kjent ut. Sikkert en fjern grandtante av min, tenker jeg. Jeg innser ulempene ved å endelig ha fått hage. :mumle:


#67

Olympia sa for siden:

Jepp, mine var også i Oslo.


#68

jolie sa for siden:

Det stemmer nok. Men jeg får ikke lov til å prikke deg og fortelle deg hvor. Jeg er nemlig en ganske dårlig prikker.


#69

Cielo sa for siden:

Du Gaia, vi møtes ikke hos deg til uken, OK?:iiik:

Godt du fortsatt lever!


#70

Gaia sa for siden:

Helt greit. :jupp: Jeg vil helst møtes et sted der det ikke er fare for å møte på noe med åtte, lange bein. Og så kommer jeg på at vi faktisk må avtale sted... Gleder meg, forresten! :)


#71

Cielo sa for siden:

Ja, det blir hyggelig!:)
Vi kan jo tekstes?


#72

Gaia sa for siden:

Jepp. Vi trenger jo ikke vite sted før samme dag. Tidspunkt er jo spikret. :)


#73

Lykken sa for siden:

Jeg TAR ihvertfall ikke i en edderkopp, for et forslag!
Jeg pleier å hive enorme, store bøker på dem, og de ligger på samme sted til mannen min kommer hjem for å rydde opp på slagplassen. :o
Jeg har også blitt trengt opp i et hjørne av en (stor ifølge meg) (liten ifølge mannen) edderkopp, ble stående å skrike i et hjørne på kjøkkenet mens den sakte nærmet seg...rene skrekkfilmen. Fy f...så treig gubben var til å komme ilende til. I tenårene ga jeg vel mamma og pappa nesten hjerteinfarkt en del netter igjennom sommeren, hadde rom i kjelleren og kom brølende opp trappa med dyna i et vilt kaos bak meg, det kom faktisk superekle tusenbein og edderkopper på veggen ved senga mi.
Grøss, Grøss, men jeg påstår egentlig at jeg har mer eller mindre blitt kvitt skrekken min de siste årene. Av hensyn til barna. :rolleyes:


#74

Agent Scully sa for siden:

Du bør nok flytte ... :nemlig:


#75

Gaia sa for siden:

:sukk:

Etter å ha jaktet på den i hele ettermiddag så innser jeg at det nok er den eneste løsningen, ja. Den er alt for smart for meg og er umulig å finne. Sikkert en genetisk modifisert edderkopp som har planer om å ta over hele verden, og som begynner med mitt hus. :nemlig:



#77

pippo sa for siden:

Etter å ha pint meg gjennom denne tråden begynner jeg å angre skikkelig på at vi i løpet av en uke forlater asfalt og blokk, til fordel for krypkjeller, hage og rekkehus..


#78

pippo sa for siden:

Jeg glemte forresten å fortelle yndlingsedderkopphistorien min..

Da jeg var i tenårene hadde jeg rom i kjellerstua. Jeg pleide å ligge på gulvet, ved siden av vedovnen når jeg gjorde lekser. En dag hørte jeg en slags "tasselyd" i vedkjelen ved ovnen. Jeg lyttet lenge og vel før jeg turte gå for å se hva som "tasset".. Jeg trodde muligens det kunne være en mus. Vel, synet som møtte meg var ikke veldig ulikt en mus. En diger lodden dott som tasset rundt. En kjempeedderkopp, med masse støv på seg. Jeg fikk selvsagt hylt det høyeste jeg kunne på mamma (hun var edderkoppfangeren, pappa var livredd), og så fikk hun båret den ut. Et kjempebeist, av arten som er beskrevet i tråden. Tenk, en "tassende" edderkopp som gir lyd fra seg... Uæææææ....


#79

Canisa sa for siden:

Du och jag!:rørt:

Storebror var nesten 2 år da vi var i Tyrkia hvor de hadde hoppende edderkopper:eek: . Jeg ble stum av skrekk når de kom på balkongen vår, men da ropte poden: Pappa, pappa, pring (spring) i fulle farta, mamma er redd doppen (edderkoppen). Han må fremdeles stille opp for sin hysteriske mamma nåe mannen ikke er tilstede.


#80

Gaia sa for siden:

Hah! 1-0 til Gaia. :glis: Eddis er nå ute av huset, og han lever fortsatt. Gaia er sjempefornøyd.

Takk for støtte i den meget vanskelige perioden jeg nettopp har vært igjennom. Det er en befrielse å endelig føle at jeg har fått tilbake huset er mitt.

:knegg:


#81

Hermine sa for siden:

Huff, for en skrekkelig tråd. :grøsser:

Godt at det endte bra, da.


#82

jolie sa for siden:

Det er hoppende edderkopper i Norge og :snill: De er ikke så store, men de hopper.

Forøvrig også observert i Suburbia utenfor ring 3 i Oslo :nemlig:


#83

Silence sa for siden:

Se der! :digger: Du klarte det. Så den neste kverker du uten problem. :riktig: (Levende edderkopper kan formere seg, om de er døde er det litt vanskelig...)


#84

Mams sa for siden:

Når det kommer til små edderkoppet og andre små krypdyr har jeg INGEN betenkligheter med å drepe noe som er mindre en meg (så lenge jeg har sko på bena vel og merke)
Litt større edderkopper og krypdyr har jeg litt større betenkligheter med å drepe, men det får greit om jeg kan legge dopapir på de først, før jeg tråkker på de (fortsatt må skoene være på bena)

Biller kan forresten pipe om de ikke blir drept, kun skadet, om mn tråkker på de. I allefall den størrelsen som må under dopair før jeg orker å tråkke på de.
Heldigvis har vi fått drenert skikkelig bak huset så jeg slipper slike møter inne på vaskerommet.
Nå er det bare bitte små ederkoper jeg møter der og de harjeg ingen betenkligheter med å tråkke på. (ja, så lenge jeg har sko elelr tøfler på da)


#85

Nenne sa for siden:

Vi har hatt noen sånne store edderkopper som det er vist bilde av her. Jeg tar en neve dopapir og skviser dem og skyller dem ned i do. Adrenalinet slår inn hos meg og jeg forsvarer hus og heim mot uinnbudne gjester. :nemlig:


#86

Magica sa for siden:

I do??? Da må jeg trekke ned mange ganger altså. Redd de kryper opp igjen


#87

Mams sa for siden:

Får kanskje ta med at de krypdyrene som er så store at jeg må ha dopapir mellom dyret og skoen min blir liggende til mannen tar det bort.
Jeg orker ikke ta i de greiene (hjelper IKKE med dopapir bare mellom dyret og mine hender altså)


#88

Magica sa for siden:

Må bruke glass og en bok eller papp-plate for å fjernes ja. Her skvises ingen ting.


#89

Obelix sa for siden:

Nå er jeg skikkelig glad for at jeg leste denne tråden før jeg skal legge meg på soverommet jeg vet det er en edderkopp som mannen ikke klarte få tak i sta :grøss:

Håper den ikke har så stor familie eller mange venner...


#90

Canisa sa for siden:

:eek:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.