Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Muffins og kake UTEN melk

#1

Ibidelma sa for siden:

Trenger oppskrifter på muffins og kaker som er uten melk.
Har sett på detsøteliv, men var ikke helt fornøyd med utvalget som kom opp da jeg søkte på uten melk. . .


#2

Fibi sa for siden:

I vanlige kaker tror jeg melken kan byttes ut med sitronbrus. Tanten min gjorde i hvertfall det den perioden fetteren min ikke kunne ha noe med melk i. Fungerte utmerket. Ellers finnes det jo mange erstatningsprodukter av soya, ris og hvete.


#3

Erica sa for siden:

Smør bytter du ut med blå soft. Melk kan du bytte ut med rismelk. Rismelken er ganske søt, så det kan hende du kan ha litt mindre sukker. Rømme, creme fraiche og slikt fant jeg aldri noen erstatning for.


#4

Benzo sa for siden:

Bytt ut smør med blå soft og melken kan du bytte ut med f.eks. appelsinjuice. Det er en oppskrift på det søte liv som heter crazy et eller annet, søk på crazy. Det er en sjokoladekake som er veldig god.


#5

annemede sa for siden:

Jeg kjøper møllerens langpanne sjokoladekake i RØD pose. Bruker den til sjokolademuffins, ellers har møllerens eller noen andre melkefrie muffins også.


#6

Snuppa sa for siden:

Muffins med appelsinjuice eller eplejuice er digg.

Jeg brukte/bruker toro langpanne.


#7

Acsa sa for siden:

Jeg lager muffins med jus og olje, de blir kjempegode. Sjokolademuffins med appelsinjus dersom man liker den smakskombinasjonen, eller frukt/bærmuffins med eplejus eller ananasjus. Hvis du bruker tørket frukt (rosiner, tranebær, tørket mango, tørket ananas) kan du legge den i bløt i jusen natta over.

Tørt:
9 dl hvetemel (til fruktmuffins bytter jeg ut halvparten med Fibramel)
3 dl sukker (gjerne brunt, særlig til fruktmuffins.)
5 store ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Vått:
5 dl jus
1,5 dl maisolje eller solsikkeolje
2 stort egg

Du kan lage dem som det står her, eller ha i f.eks hakket kokesjokolade, nøtter, halvfrosne blåbær, andre bær, tørket frukt, rosiner, 3 ss kakao, hermetisk ananas i biter osv. Du kan også sprute inn vaniljekrem i midten, og ha litt romessens i glasuren.

Det tørre blandes for seg, det våte for seg, og så blandes alt forsiktig (ikke bland for godt, da blir de seige!). Ha i muffinsformer i muffinsbrett, eller i silikonformer.

Stekes på 220 grader i 15 minutter.

Til glasuren rører du ut melis i jusen (eventuelt koker inn jusen først så smaken blir mer konsentrert, eller bruker Nora lavsukret bringebærsaft).


#8

Ibidelma sa for siden:

Tusen takk for svar =)
Så man kan egentlig bare erstatte melka med rismelk?
Og smøret med margarin ?


#9

Fibi sa for siden:

Jupp. Men husk å bruke den blå soft-margarinen. De andre inneholder melk.


#10

Ibidelma sa for siden:

Ok. Takk for oppklaring :) Da blir det bunnpris idag :)


#11

Snuppa sa for siden:

Å bruk gjerne litt mindre væskemengde når du bruker rismelk. Den er tynnere.


#12

Garbella sa for siden:

Bruker man eplejuice blir kakene utrolig saftige.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.