Jeg spiser ikke kylling selv, og tilbereder kylling et par ganger i måneden til de andre. Og da går det i kyllingkjøttdeig eller strimlet kylling ved siden av wok.
Hva er godt, egentlig? Hvilken type kylling bruker dere i wraps, og sånn? Hva spennende kan man gjøre med kylling, er altså spørsmålet.
Og et siste spørsmål til slutt, egner kylling seg i matpakke? Tenker på temperaturforandringene.
Kylling tar veldig lett smak fra marinader og krydder, og blir som et blankt lerret. Sitron og rosmarin er ypperlig. :love: Kyllingfileter er fine til wraps og sånnt.
Jeg har selv brukt kylling i matboksen, både som pålegg og i salat. Jeg har hatt en flaske frosset vann i posen sammen med matboksen og det har holdt det kjølig. Det er ikke så lenge det skal ligge i sekken heller. (Og det finnes jo matbokser med kjøleelement.)
Kylling er godt i de aller fleste varianter, både kald som varm, men jeg foretrekker at den er marinert eller godt krydret - evt stappet full av hvitløk før den ovnsstekes i leiregryte. :nam:
Kyllingwraps er veldig godt. Strimlet kylling, woket med en haug grønnsaker er godt, kyllingbryst med bacon surret rundt er godt, kyllingsalat er godt, kremet kyllingsuppe med mais og vårløk er godt.
En annen ting man kan vite om kyllinger er at når de går løs på tunet, bør ikke gjesten slippe løs rottweileren sin, uansett hvor snill den er. Hilsen svigers som er på tur for å kjøpe ny høne og ny hanefar i dag. :nemlig:
Jeg har laget denne på grill, og det ble helt avsindig godt. Om du har couscous-salat til, kan jo du spise det, og dermed spise en del av det samme som de andre?
I sommer laget jeg saus av meljevning, kyllingfond (fra flaske), stekt stangselleri, paprika, løk, tomatpuré, tomat på boks, en dæsj balsamico og ferske krydder (timian og persille fordi det var det jeg hadde, men noe annet smaker sikkert også godt). Stekte kyllingen og lot den trekke i sausen. Det ble så godt at familien slikket tallerkenene sine.
Kyllingfilet i biter med Santa Maria sin Korma-saus fra glass er avsindig godt. Og lett. Så får det heller være at det ikke er fra bunn. Serveres med basmatiris, naan med hvitløk og koriander, raita og mangochutney. :sikle:
Et snitt i kyllingfilet, fyll opp med fetaost og pesto, surr rundt en baconskive, og stek i stekeovnen. Spises med god salat til, eller kjøles av, skjæres i skiver, og brukes som pålegg.
Jeg marinerer kyllingfilet i olje, limesaft, oregano og koriander i noen timer, og steker dem i ovn. Deles i strimler, fylles i wraps sammen med langstekt løk og paprika. Guacamole til.
Så lenge kyllingen er gjennomstekt, slik den skal være, er det vel ikke noe større problem i matpakken enn annet kjøtt?
Jeg bruker aldri kyllingkjøttdeig eller ferdig strimlet, men mye fileter eller kylling som stekes hel. Det siste blir jo det aller saftigste.
Som de andre sier, det kan brukes til utrolig mye. Å steke i ildfast form med alt tilbehøret oppi for eksempel. Ellers anbefaler jeg Tallulahs parmesankylling på det varmeste.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.