Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Syns dere det er flaut å kjøpe graviditets-tester?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har jo vært en god del på SG (www.snartgravid.com) og har etterhvert skjønt at VELDIG mange vegrer seg for å kjøpe slike tester, de synes det er flaut. Hvorfor? :undrer:

Er det sånn: "hjelp, nå vet hele apoteket at jeg har hatt sex"?


#2

Nabojenta sa for siden:

Da er det jammen rart at de tør å bli gravide. Om de da ikke er jomfru Maria ... :rolleyes:

#3

Niobe sa for siden:

Nei, jeg synes ikke det var flaut.


#4

Huldra sa for siden:

Ja, jeg syntes det var flaut første gang jeg ble gravid (var 21 år da og fryktelig sjenert). Andre gangen var det ok.

Det jeg ble flau over var om noen som kjente meg så meg.. ikke de som jobba der.


#5

amo sa for siden:

Det kommer litt an på situasjonen. Synes det var llitt flaut når jeg kom å kjøpte en dobbelpakke med CB, to ganger i uken og tre uker i måneden. Følte alle på vårt lokale apotek trodde jeg var sprø, så jeg hamstret når jeg var utenbys.

Jeg var sikkert sprø i den perioden også, men det er en annen diskusjon.


#6

Blondie sa for siden:

Jeg synes det er kjipt ja, men ikke fordi jeg synes det er ekkelt at noen vet at jeg har sex. :fnise:

Min vegring er hvis noen kjente skulle se meg og dra sine egne slutninger. Dette er høyst privat, synes jeg.
Jeg trenger ikke andres skuffelser i tillegg til mine egne.

(men så har jo jeg vanket på SG i snart tre år da, så jeg er vel skadet ;) )


#7

Che sa for siden:

Det er en litt "skrekkblandet fryd" å kjøpe graviditetstester. Håpet om at den skal være positiv (frykten for at den skal være positiv har også vært der :sparke: ) og frykten for at noen kjente skal SE at jeg kjøper det ligger der.


#8

Adrienne sa for siden:

Nei, jeg synes ikke det er flaut. Det er nok ingen som er overrasket over at en kvinne som har giftering også har sex. :knegg:

Hadde jeg bodd på et lite sted så tror jeg nok at jeg hadde vurdert å kjøpt over nettet, rett og slett fordi man aldri vet hvem som legger merke til hva og snakker om det til andre (ikke de som er ansatt på apoteket, men andre kunder).


#9

Filifjonka sa for siden:

Jeg har stort sett bare kjøpt tester de gangene jeg har vært gravid (+ noen få utenom), og jeg syns ikke det har vært flaut å kjøpe dem. (På det grunnlag at noen "ser at jeg har hatt sex"): Sex er vel noe de fleste har.
Men jeg har nok sett meg litt ekstra godt rundt på apoteket, hadde jo ikke lyst til at eventuelle kolleger, venner eller bekjente skulle vite om et svangerskap omtrent før jeg visste det selv.


#10

Nabojenta sa for siden:

Her er jeg enig med deg. Ikke flau, men redd for at personer du ikke ønsker skal få rede på graviditeten for tidlig.

Og jeg mener: Er man først inne på SG, og gjør hva man kan for å bli gravid, da ser jeg ingen grunn for å bli flau. (Selvfølgelig litt flaut å kjøpe 20 tester i uka, men det er også flaut å kjøpe cola eller røyk 20 ganger i uka, men det er på grunn av mengden, ikke varen)


#11

Blondie sa for siden:

Jeg på min side hadde vært mer flau over å ikke ha sex enn å ha det. :humre:


#12

Claire sa for siden:

Ser ut til at det har sneket seg inn en "freudian slip" i overskriften din, Iset. :knegg:


#13

Dragen sa for siden:

Nei. Men jeg har ikke kjøpt tester utenom da jeg var gravid.

Jeg var veldig heldig, jeg var så sikker på at jeg var gravid at jeg ikke kunne fatte hva damen på apoteket mente da hun spurte om jeg skulle ha enkel eller dobbel pakke CB.


#14

Heiko sa for siden:

Flaut? Nei, jeg synes ikke det er flaut å kjøpe graviditetstester eller kondomer. Kan foresten ikke komme på noe jeg synes er flaut å kjøpe.


#15

jane sa for siden:

Nei.


#16

Candy Darling sa for siden:

Nei. Vel, kanskje akkurat nå. No shit, Sherlock, liksom. :blond:


#17

Observatøren sa for siden:

Scarlettah, er du her også? :blånn:

Nja, jeg synes det var litt flaut, mest fordi jeg ikke ville at noen andre skulle vite det før meg. :blond:


#18

Toffskij sa for siden:

Som flere over: Nei, det er ikke flaut, men jeg vil helst ikke treffe noen jeg kjenner mens jeg gjør det. Og så er jeg nokså følsom for reaksjonen til personen bak disken, jeg vil ikke gratuleres eller smiles lurt til, ellers takk. :paranoid:

Forresten var det litt flaut å kjøpe test med tre måneder gammel baby på slep, i full innbilt-svangerskap-paranoia.


#19

Mandarin sa for siden:

Nei ikke flaut, men det kommer an på hvor jeg kjøper testen. Altså om det er noen jeg kjenner bak meg i køen. Det er en liten by jeg bor i og det er ikke alltid jeg vil at naboen skal vite alt. :rolleyes:


#20

Dixie Diner sa for siden:

Skal det være "og" i overskriften? :flau:


#21

Toffskij sa for siden:

Nei! :grøsser:


#22

Isolde sa for siden:

synes ikke det er flaut men har valgt å kjøpe på apoteket like vel. Vil ikke møte svigermor på apoteket (hun er der ofte :p) og så selger de ikke CB her.


#23

apan sa for siden:

Signerer Mandarin, jeg bor ikke i en liten by, men likevel et lite sted som sogner til dette lokalapoteket :rødme: . Kusinen til sjefen min bak kassa og i det hele tatt.


#24

Bluen sa for siden:

Jeg synes ikke det er flaut, og har heller ikke inntrykk av at den jevne SG-er synes det. Det jeg eventuelt kunne ha opplevd som pinlig, er den store mengden graviditetstester jeg har handlet inn gjennom flere år. Skal innrömme at jeg har rullert mellom apotekene, ja. :o Er jammen glad jeg slipper å se både haugen av totalt bortkastede tester og den samlede prislappen.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Åja det var godt. Jeg bare tenkte på dette:

Jeg vet ikke hva en "freudian slip" er. :domm såm et brø:
Er det "syns" som er feil? Det skal kanskje være "synes" når jeg tenker meg om.


#26

Jessica sa for siden:

Da jeg var rundt 20 år var jeg redd for å ha blitt gravid. Jeg turte ikke kjøpe testen selv. Bor i en ikke altfor stor by der mange kjenner osv. Jeg fikk da min høygravide søster til å kjøpe graviditetstest :knegg:


#27

Blondie sa for siden:

Det sto "Synd dere det er flaut" :humre:


#28

Fluke sa for siden:

Nei, det er ikke flaut. :)
Men om jeg hadde kjøpt en eller to i uka, så hadde jeg kanskje brukt fler forskjellige apotek for at de ansatte ikke skulle skjønne hvor despo jeg var. :knegg:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Gjorde det? Haha. Det var bare en glipp da, ja. Heldigvis, nå ble jeg stygt redd for at jeg var blitt akutt analfabet eller noe. :knegg:


#30

Pastill sa for siden:

Jeg syntes ikke det er flaut. Angrepille var verre. :hore: :humre:

Jeg syntes det var flaut når jeg var yngre da.


#31

Dixie Diner sa for siden:

:rofl:


#32

Sansa sa for siden:

Dere som ikke ser problemet med å handle graviditetstester, bor neppe i ei bygd :glis:

Her får man gravid-ryktet på seg bare man går til legen, nemlig!


#33

Mor til 4 sa for siden:

Kanskje litt flaut, jeg har kjøpt veldig mange tester, Har prøvd å bli gravid i over 20 år (som vi ikke brukte prevansjon) og har vært gravid 9 ganger, som regel tok jeg mer enn 1 test da jeg var gravid også, med minsten tok jeg 4 før jeg var sikker på at jeg var gravid og at det ikke bare var rester av hcg etter at jeg mistet like før. da jeg gikk på hormonkur et halvt år så kjøpte jeg vel 2 tester i mnd, og så har mensen vært veldig uregelmessig i mange år, og jeg har ikke tall på antall tester jeg har kjøpt som har vært negative,
Har passet på at det ikke har vært kjente inne på apoteket da jeg har gått i kassen med testen, og jeg har puttet posen raskt i vesken.
Var i perioder desperat etter å bli gravid og ville ikke at noen kjente skulle se testene, fordi det var stor skuffelse da de var negative og da ville jeg helst ikke ha spørsmål om jeg var gravid.


#34

Jessica sa for siden:

Det der kjenner jeg godt igjen. Husker godt når vi ikke fikk det til. Vi var under utredning etterhvert. Heldigvis ble jeg gravid helt uten hjelp fra helsevesenet.

Vi giftet oss før vi var med barn. Flere trodde det var fordi jeg var gravid. Man gifter seg da ikke uten at man må ? :knegg: Vi ble stadig gratulert på arbeidsplassen (jobbet i samme firma). Til og med sjefen min kom og spurte om jeg var gravid. Han satt opp neste års budsjett og trengte å vite :eek:

Etterhvert var det nesten så jeg begynte å grine når de spurte. Jeg kledde meg i stramme klær for å vise at jeg ikke hadde mage (var ganske slank da)
Etter det har jeg blitt veldig bevisst på å ikke spørre andre. De får si det selv. Traff til og med ei tidligere venninne som var høygravid. Turte ikke spørre :knegg:


#35

Pastill sa for siden:

:humre:


#36

MokkMokk sa for siden:

Nei, syns ikke det er flaut. Eggløsningstester derimot, det har jeg syntes vært litt pinlig å kjøpe noen ganger. Vet ikke hvorfor, men. :sparke:


#37

Nenne sa for siden:

:latter: Det er vel ikke akkurat derfor, men jeg ser meg litt over skuldra fordi jeg ikke vil at noen kjente skal se hva jeg kjøper og vite om en evnt. graviditet før jeg er klar til å fortelle om det.


#38

Blondie sa for siden:

Helt klart!
Jeg synes det var skikkelig ekkelt å kjøpe EL-tester på apoteket, så de bestilte jeg tilslutt fra nett.
Jeg gir blaffen i de som jobber der, men synes jeg ser f.eks en gammel flamme fra skoletiden og skal snakke, mens jeg febrilsk prøver å fiske frem vitaminer fra ei hylle som jeg kan lirke EL-testene ned i. :flau:


#39

~TM~ sa for siden:

Jeg synes normalt ikke at det er flaut og kjøpe verken graviditetstester eller el-tester, men jeg hadde nok vært litt lattermild om jeg av en eller annen grunn skulle funnet på å gå å kjøpe noe slikt nå - med den gravide magen jeg tross alt har. :knegg:


#40

My sa for siden:

Jeg synes ikke det er flaut å kjøpe graviditetstest. Heller ikke kondomer, soppmiddel, angrepille, lusemiddel, inkontinensbind og hva som helst annet folk nå kan finne på å bli flau over å kjøpe. Hadde jeg hatt interesse av å kjøpe pornoblad hadde jeg heller ikke vært flau over det. Jeg har en suveren evne til å gi beng i hva folk jeg ikke kjenner synes om meg, spesielt mennesker som jobber bak disk og selger haugevis av disse produktene hver dag. Egentlig er det svært sjelden jeg bryr meg om hva folk tror selv om de vet hvem jeg er også. Er oppvokst med å skille meg ut på et lite sted og har blitt dugelig herdet. :knegg:

Men hvis jeg hadde bodd på et veldig lite sted og visste at dama bak disken var bygdas store sladderkjerring så kunne det kanskje være ting jeg helst ikke kjøpte av henne. Men i allefall ikke graviditetstest!


#41

Chablis sa for siden:

Nei synes ikke det er flaut å kjøpe graviditetstester.


#42

Albertine sa for siden:

Med medisinutsalg i klesbutikken og bygdas største sladrekjerring bak disken var det uaktuelt å kjøpe test lokalt, gitt. Men flaut? Nei.


#43

maribo sa for siden:

Jeg bryr meg lite om hvem som ser at jeg kjøper denne testen, men jeg unngår å kjøpe den dersom mamma er i samme lokalet samtidig ;)

Ellers har jeg tre unger, og ingen av dem er jomfrufødsler, så flaut er det vel ikke, nei...


#44

lil'c sa for siden:

Nei, det er ikke flaut.
Jeg har bare kjøpt de to gangene jeg har vært gravid også.

Men, med førstemann fikk jeg en eldre venninne til å kjøpe, liten by, og jeg var veldig ung, ville ikke at noen kjente skulle finne ut av det før meg omtrent, og spre det.


#45

Kate sa for siden:

Jeg synes det er fryktelig flaut. Aner ikke hvorfor. Har sikkert tatt 100 tester opp igjennom tidene.


#46

amylin sa for siden:

Jeg har kun kjøpt graviditetstest en gang i mitt liv, men da var jeg så fryktelig stolt og spent at flau var jeg virkelig langt unna å være.


#47

Hønni sa for siden:

Vel, når jeg kom inn med fire mnd gammel A synes jeg det var litt flaut. :flau:

Hvorfor i huleste er minipillen prevansjonen som passer for ammende meg når ammetåke gjør seg dårlig med tretimers marginen.

De andre gangene har jeg vært så full av spenning at jeg hadde lyst å dele med alle!


#48

Pelikan sa for siden:

Har ikke lest de andre inleggene.

Flaut nei. Da jeg ble gravid etter 8års prøving, så kjøpte jeg totalt 8 tester før jeg innså at det var sant at jeg virkelig var gravid :blånn:


#49

Pebbles sa for siden:

Flaut? Nei.

Men det som forunderer meg er hvor mye SG`erne tester seg.
Mange tester seg før forventet mens - hvorfor det?

Hvis man venter til ihvertfall dagen etter forventet mens, vil man spare seg innkjøp av mange unødvendige tester.


#50

My sa for siden:

De er vel bare så veldig utålmodige og spente da! :)

Jeg synes det høres 100% menneskelig ut.


#51

kie sa for siden:

Ikke flaut, men litt for privat til at jeg liker at naboen plutselig skal se hva jeg kjøper.

Ellers er det ganske så ubetalelig å stå der med 5 barn som oppfører seg omtrent som ungene til Lynette i Frustrerte Fruer, og kjøpe gravitest. Du får noen blikk da, for å si det sånn.


#52

Lykketrollet sa for siden:

Ikke flaut akkurat, men jeg som ble gravid første gang som 18åring var jo redd for at noen skulle se meg. Så meg leeeenge rundt på apoteket før jeg tok det jeg skulle ha.

Andre gang var det også litt merkelig. Da hadde jeg jo en baby på 6-7 mnd. Og var da også redd for å se noen kjente.

Men det gikk bra da :knegg:


#53

Nabbe sa for siden:

Sånn tenkte jeg også. Helt til jeg en gang begynte å prøve på å få baby...


#54

kie sa for siden:

Jeg er testedronning når det er en viss fare for baby. Kanskje fordi jeg som regel merker at det er "noe" rimelig kjapt. Ulempen er muligens at jeg dermed har fått med meg tidlige spontanaborter.


#55

Bluen sa for siden:

Det er nok ikke det å spare penger som står i fokus, nei. :p For egen del må jeg innrömme at jeg var nysgjerrig og spent i begynnelsen, og jeg gikk på markedsföringslureriet til en test som hevdet å kunne gi svar en hel uke för forventet mens. :o Etter flere års slit testet jeg tidlig for evt. å kunne påvise en kjempetidlig abort (kjemisk graviditet), ettersom jeg mistenkte at forhold i livmora förte til at egget hadde problemer med å feste seg skikkelig. Jeg fikk rett, for övrig.


#56

Bluen sa for siden:

Det synes jeg ikke nödvendigvis er noen ulempe, ref. svaret mitt over. Men det kommer naturligvis an på bakgrunnen. Hadde jeg ikke opplevd slike svakt positive, tidlige tester, tror jeg faktisk ikke jeg hadde hatt barn i dag. Hvis jeg ikke hadde mast meg til en undersökelse, hadde kanskje polyppene i livmora mi aldri blitt oppdaget.


#57

Blondie sa for siden:

Jeg synes ikke det er rart i det hele tatt. Så lenge man har kontroll på syklusen sin, prøver å lage barn og venter spent på resultatet, så er det veldig fristende å "bare sjekke".
Jeg har forøvrig gjort det mange ganger selv. ;)


#58

Vanilja sa for siden:

Jeg synes ikke det er flaut. Hvorfor skulle det vært det da? :vetikke:


#59

Enhjørning sa for siden:

:skratte:
Denne kan jeg signere hjertelig på! :knegg:


#60

Pebbles sa for siden:

Jada, etter at jeg var inne på SG før jeg ble gravid med minstemann gikk det jo opp for meg at mange testet hver eneste måned.
Jeg ble skikkelig forundret, for jeg skønte ikke poenget - jeg hadde vel tenkt at en test var noe en kjøpte når en hadde gått over forventet mensdato, fordi en graviditet først da var sannsynlig.

Men selv om jeg synes det er rart har jeg ikke hevdet at det ikke er menneskelig,da .. ; )

Selv har jeg aldri hatt lyst til å teste før tiden, selv om jeg var spent og utålmodig som bare det. Det har vel hatt noe med å gjøre at jeg ikke orker sånne veldige opp og nedturer hver mnd i prøveperioden. Så jeg håpet på graviditet, men innstilte meg på menstruasjon.
Så jeg har bare kjøpt to graviditetstester i mitt liv - og det var da jeg var gravid med småtrollene mine : )


#61

Blondie sa for siden:

Nettopp


#62

Mor til 4 sa for siden:

Zoe. Jeg har nok tatt godt over 100 tester, men jeg har aldri testet før forventet mens. men har hatt veldig uregelmessig mens i mange år, kunne variere fra 2-10 ganger i året, gikk nesten aldri under 40 dager mellom.
Jammen godt å være ferdig med dette for det var en slitsom tid med mange skuffelser. men noen gleder ble det også da :)


#63

GinaK sa for siden:

Venninnen min jobber på apoteket her så jeg må jo si at jeg ikke har gått dit og kjøpt testene mine da. Hever heller ikke alle reseptene der nettopp pga dette så da tar jeg bilen og kjører litt lengre...
Det er jo mest fordi jeg ville at det skulle være hemmelig en stund da.


#64

Ru sa for siden:

Nei, jeg synes ikke det er flaut å kjøpe graviditetstester. I så fall hadde jeg hatt store psykiske plager tror jeg, for jeg er testoman til tider. Spesielt nå som jeg ikke vil bli gravid. : paranoid :

:nemlig:
Og for de av oss som har sykluser som er helt på bærtur, så er det greit å kontrollsjekke litt med en graviditetstest i ny og ne, istedet for å måtte vente på om mensen kanskje kom denne måneden, eller om det var en 47 dagers lang syklus denne gangen også.


#65

Senna sa for siden:

Signerer denne jeg. Nå bor jeg vel strengt tatt ikke i en by, men på en liten plass og det er stor fare for å treffe noen kjente på apoteket.


#66

Pebbles sa for siden:

Det demrer jo for meg at flere ble småirriterte ( eller veldig irriterte ...? :redd: ) fordi jeg skriver at jeg synes det er rart at så mange tester før mens.

Jeg skjønner godt at de som har uregelmessig mens ikke kan sitte å vente i ukesvis før de tar en test. Jeg skjønner problematikken rundt hormonforstyrrelser og hele pakka med fruktbarhetsproblematikk - har flere familiemedlemmer som har vært igjennom ild og vann for å få barn - med og uten positivt resultat.

Når man skal svare kort, blir det gjerne unyansert.

Jeg uttalte meg veldig generelt, og luftet bare mitt eger synspunkt om at for MEG har det vært poengløst å teste før mens uteblir. Og jeg synes også at all testingen blir veldig hypa inne på SG. Jeg orket ikke å ha det sånn - for det fører faktisk med seg enn veldig opp- og nedtur følelse med all den ( for folk flest) unødvendige testingen.

Understreker nok en gang at jeg slett ikke hadde til hensikt å være ufølsom - har stor forståelse for at folk takler ventetiden på ulik måte.


#67

Hobbes sa for siden:

Litt på sidelinjen...

Tigermannen har en undervisningsjobb på si'. Da jeg var ca 7 mnd på vei med Tigerlille skulle han ha labdag med studentene sine. De skulle visst ha om å lese resultater av diverse forsøk og tester og sånt (innen kjemi), og for å vise prinsippet var graviditetstester det enkleste eksempelet han kom på. Så han fikk med en urinprøve fra meg. Det var ganske morsomt å avgi grav.test med stor baby i magen, liksom. De kunne visst tynne ut prøven noen titusentalls av ganger, og den var fortsatt positiv. :knegg:

Tilbake til spørsmålet: det kommer litt an på hvor jeg kjøper den. På hjemstedet mitt ville jeg aldri funnet på å kjøpe grav.test. Ikke fordi jeg er redd for at folk skal vite at jeg har sex. Jeg er gift, så da får folk trekke de slutningene de ønsker selv. Men på hjemstedet mitt er det ett apotek som befinner seg på et nærsenter jeg har jobbet på i noen år, og mamma har jobbet på mesteparten av oppveksten min. Alle kjenner alle, og jeg synes det er lite kult at "alle" skal vite at jeg er gravid før jeg omtrent vet det selv.


#68

Pebbles sa for siden:

... så å utføre testen på morgenurin er altså ikke nødvendig!


#69

Hobbes sa for siden:

Når jeg tenker nærmere etter, så var det det også, for jeg hadde glemt å gjøre det kvelden før, så jeg måtte stå opp når Tigermannen skulle gå (dette var en lørdag morgen, og jeg er definitivt b-menneske) og gjøre det da. Er vel litt annerledes når man er 7 uker og 7 mnd på vei og da. :lol:


#70

Elisabet sa for siden:

Jeg synes ikke det er flaut å kjøpe tester, men liker det ikke. Den som står bak disken kunne finne på å si en eller annen kommentar (selv om jeg vet at de ikke skal gjøre det), eller jeg kunne treffe på noen kjente. Har bestilt en del tester på nettet, men noen ganger må jeg bare på apoteket, siden det er et par ganger jeg ikke helt har trodd på resultatet. :knegg: En føler seg ikke veldig lur når er kommer på apoteket med en unge på noen måneder bare og kjøper graviditetstester. Lurer veldig på hva andre tenker.


#71

Mor til 4 sa for siden:

Da jeg var gravid med 10 åringen så tok jeg en test en ettermiddag rett etter jeg kom fra apoteket, den var negativ, men jeg hadde kjøpt 2 tester og følte meg gravid så jeg tok en test morgenen etter og den var klar positiv,.


#72

Eria sa for siden:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.