Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å få barn når man er 60+ (Dagbladet)


#2

Elin sa for siden:

Å bli mor som 60-åring synes jeg er lovelig seint ja..... Det holder liksom ikke med grunnen at det ikke passet før, ville ta ferdig utdannelsen, fant ikke riktig mann osv. 60 er for gammelt rett og slett.


#3

Milfrid sa for siden:

Å få barn er jo for de fleste av oss en egoistisk handling, men akkurat disse tilfellene synes jeg er vel over toppen egoistiske :( . Tror rett og slett moder natur visste hva hun gjorde da hun innførte overgangsalderen :rolleyes: .


#4

MokkMokk sa for siden:

Jeg syns det er alt for gammelt å bli mor i en alder av 60+. 50+ også, for den saks skyld. Jeg syns det er helt sykt at det finnes steder som hjelper kvinner i så høy alder med å bli gravide - pumper dem fulle med kunstige hormoner og utsetter en aldrende kropp for den belastningen et svangerskap tross alt er. Ikke vet man hva slags konsekvenser slikt vil få på sikt heller, slik det hentydes i artikkelen.

Har man ikke fått de barna en vil ha når man avrunder førtiåra så får man legge inn årene, syns nå jeg. Det er ingen menneskerett å få barn.


#5

nikki sa for siden:

Har en ikke hatt mulighet eller lyst til å få barn før,får en heller la vær.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det kommer litt an på. Ei på Oprah, en kjent fotograf i USA, fikk barn da hun var over 50 år. Hun har overflod av penger og dermed kan hun sette av mye mer tid sammen med barna. De er også godt økonomisk sikret når moren skulle bli for gammel til å ta vare på seg selv og/eller dø. I tillegg bør man jo ha et godt nettverk rundt seg av familie og/eller venner som kan ta seg av barna etterhvert. Denne fotografen virket som en fantastisk mor, mye bedre enn mange av de unge mødrene jeg kjenner.

Men det beste er jo å få barn når man er ung nok til å kunne følge dem opp skikkelig. Tenk å ikke få oppleve å bli bestemor og kanskje oldemor, å ikke få se sine barn bli gift fordi man da sitter senil på et gamlehjem eller er død. Det må jo være forferdelig trist. Man har aldri garanti for at man får oppleve det enten man er 20 eller 60, men jeg vil nå tro sjansen for å kunne få del i disse tingene øker jo yngre man er.

En annen ting som gjør det en god del mer egoistisk å få barn i så høy alder, er at sjansene for å få et SYKT barn er veldig mye høyere.


#7

Pastill sa for siden:

Hun er jo død før ungen rekker blir 15. Eller: Det er godt mulig hun er død.

Syntes det er hårreisende jeg. Grenser til fryktelig egoistisk. Ikke gøy for en ungdom å i verste fall ha en pleietrengende mamma.


#8

Pastill sa for siden:

Jeg syntes det er en enorm forskjell på å være 50 og 60 når det kommer til dette temaet.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Ja det er jo sant. 10 år er veldig mye når det gjelder fruktbarhet, spesielt så langt opp i alder.


#10

MokkMokk sa for siden:

Veldig mange i 50-60-åra sitter godt i det økonomisk, siden man da gjerne har rukket å betale ned mye lån og har opparbeidet seg en formue. At dette skal være en formildende omstendighet for å få barn i denne alderen syns jeg derimot ikke. Jeg er motstander av at man får barn i denne alderen, uansett hvem det gjelder eller hva årsaken er. Jeg vil tro det er en grunn til at vi kvinner slutter å være fruktbare når vi når en viss alder. :nemlig:


#11

Pastill sa for siden:

Da har man også såpass igjen av livet at man rekker å få myndige barn før man selv ligger i graven. :fnise:


#12

MokkMokk sa for siden:

Forøvrig må jeg si at jeg skiller litt mellom å bli gravid på naturlig vis (ved et uhell e.l.) og det å få assistanse. Noen kvinner er jo fruktbare til de runder 50 og vel så det, og skulle det skje et "uhell" og barn er på vei så mener jeg ikke at man skal ta abort utelukkende av aldersmessige årsaker. Bare så det er sagt. Men å gå inn for å bli gravid er noe annet, og å få hjelp til å bli gravid årevis etter at kroppen selv har lagt inn årene er way over grensa for min del.


#13

Lykken sa for siden:

Jeg synes det er forkastelig. Sjansen for at barnet/barna blir foreldreløse i ung alder er stor, og jeg tror det er svært få over 60 år som har det overskuddet og energien som kreves av små barn. Som min mor sier; det er en grunn til at jeg nå er mormor og ikke mor, jeg hadde rett og slett ikke orket.
Veldig trist også når barna evnt skal få egne barn uten besteforeldre. Jeg ser og hører fra min egen mor og venninne som mistet moren sin før 30, det er en sorg og savn etter en mor som ikke kan være der å støtte og hjelpe. Selv om man selvfølgelig ikke har noen garanti om noe sånt, men i så høy alder er man jo garantert at det er noe de ikke får oppleve.
Nei, jeg synes rett og slett ikke noe om det.


#14

Misteri sa for siden:

Jaja, kjekt vist kjerringa er rik og dauer når ungen er i slutten av tennåra.

Fra spøk til revolver, jeg syns det er forkastelig. Egoistisk og lite gjennomtenkt! Kan ikke fatte og begripe hvem idiotlege som tillater slikt. :mad:


#15

Eria sa for siden:

Nei, dette synes jeg ingenting om. Det er en grunn til at man vanligvis ikke blir gravide i den alderen.


#16

*HH* sa for siden:

Dette syntes jeg er forferdelig.

Så artig å f.eks. ha en mor med Alzheimer når man er 10 år..


#17

allium sa for siden:

Nei, ikke når man er så gammel. For da går det ikke an å bruke egne egg, de bruker donoregg fra en ung donor, og risikoen er som donorens risiko.

Ellers regner jeg med at dere alle reagerer like mye på at Arve Tellefsen ble far da han var i sekstiårene.


#18

kie sa for siden:

Folk mener da så mye om andres valg om barn, ikke barn, tidlig, sent, for tett, for stor aldersforskjell osv.

60-åringer er ikke som de engang var.


#19

*HH* sa for siden:

Kona hans var 40 da hun fikk barn. Så en av foreldrene der er i hvert fall ikke på samme alderen som denne kvinnen i dette tilfellet.

Selv om jeg helt klart syntes at å bli pappa i en alder av 64 år også er sent, så blir det litt anderledes for meg i hvert fall.


#20

Line* sa for siden:

Jeg synes synd på de barna som har så gamle foreldre. Rett og slett.


#21

allium sa for siden:

Det generelle svaret her i tråden er "60 er for gammelt". Ikke "60 er for gammelt med mindre barnets andre forelder er yngre". Eller "60 er for gammelt siden hun er alene om ansvaret".


#22

Line* sa for siden:

60 er for gammelt uansett, synes jeg. Jeg synes faktisk at 40 er på grensa også.


#23

allium sa for siden:

Og da gjelder det selvfølgelig menn også?


#24

Line* sa for siden:

Ja. Jeg tenker på barnet, det å ha foreldre som er så gamle :nemlig:




#27

Dixie Diner sa for siden:

Åja jeg fikk ikke med meg det Line sa om førtiåringer. DET synes jeg ikke er for gammelt idag.


#28

Pastill sa for siden:

Noen 40åringer er "gamle", andre er spreke. Syntes det er vanskelig å gi noen "fasit".
Jeg syntes man er for gammel når man er over 45. Selv vil jeg ikke ha etter jeg er 35. :niks:


#29

*HH* sa for siden:

Hva så om det er det generelle svaret er det?

Jeg kan da mene noe annet enn det.


#30

Line* sa for siden:

Jeg er 40, og kunne ikke tenkt meg å sette barn til verden nå. Mannen min er 47, og begge synes vi at vi hadde vært for gamle. Både for vår egen skyld, og det eventuelle barnet.
Jeg dømmer likevel ikke de som velger å få barn rundt min alder. Å si at det neppe er synd på seksåringen fordi du er 45, blir litt teit. Jeg synes ikke synd på unger som har foreldre i 40-åra, jeg synes synd på unger som blir født av 60 åringer.
Likevel synes jeg det er veldig sent å få barn etter 35. Ja, det gjør jeg.
Skyt meg gjerne.
Men det er vel også en grunn til at man tar fostervannsprøver etter fylte 40 vil jeg tro...


#31

allium sa for siden:

Klart det. Men mitt opprinnelige spørsmål var rettet til alle dem som her i tråden svarte at "60 er for gammelt". Uten forbehold.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.