Skremmern sa for siden:
Jeg var på letings etter en ny oppskrift på fleskepannekaker, og denne anbefaler Wenche meg.
For 7 personer (vi er glade i mat):
3,5 dl hvetemel
8,75 dl melk
7 egg
3,5-5,25 ss smeltet smør
1,75 ts salt
:eek:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Skremmern sa for siden:
Jeg var på letings etter en ny oppskrift på fleskepannekaker, og denne anbefaler Wenche meg.
For 7 personer (vi er glade i mat):
3,5 dl hvetemel
8,75 dl melk
7 egg
3,5-5,25 ss smeltet smør
1,75 ts salt
:eek:
annemede sa for siden:
Kan det være 3,5 liter?
Eller så er det kanskje lavkarbopannekaker?
Skremmern sa for siden:
Greit nok at noen foretrekker tynne, tynne pannekaker, men det blir jo det bare griseri utav?
Hannamoren sa for siden:
Dette hørtes mer ut som suppe.
Isolde sa for siden:
Var litt lite mel ja.
Jeg elsker de magiske pannekakene fra Donald Ducks kokebok fra 90tallet.
7,5dl mel
5egg
1L melk
1ts salt ca
3ss smør
Sundae sa for siden:
Jeg lager langpanne-pannekake (hiver man inn skinkebiter el blir det fleskepannekake) av mammas oppskrift og den er jo litt lik den i HI:
4 dl hvetemel
7 dl melk
1 tsk salt
3-4 egg
I din oppskrift, Skremmeren, er det jo mange flere egg, så det er kanskje derfor det går an med litt mindre mel? Bruker du langpanne?
Skremmern sa for siden:
:gruble:
allium sa for siden:
Den var det ihvertfall nok mel i.
Men ellers tror jeg ikke at jeg bruker så mye mer mel enn Wenche selv.
Niobe sa for siden:
Mange rare pannekakeoppskrifter. :knegg:
Skremmern sa for siden:
Men hvor tynn blir røra da? Til tross for egg (7 egg er vel helt vilt uansett?) så er vel 9 l melk + opptil 5 ss smeltet smør mye væske til 3,5 dl hvetemel? Jeg lager i stekepanne, og like de litt tjukke.
Katta sa for siden:
Jeg lager med 10 egg, 6dl hvetemel (evt noe byttet med havregryn) og 1 L melk. Og litt salt. Da synes jeg de blir passe på alle måter. Jeg liker litt ekstra egg i dem. Jeg vil tro veldig mye mindre mel gir tynnere røre ja, men det er fullt mulig å lage dem slik crepes-tynne med røra mi hvis man vil det.
Sundae sa for siden:
Den røren jeg lager er som rennende melk, kanskje litt tykkere, men ikke tykk. Skjønner? :knegg:
Men jeg bare skvilper den opp i langpannen så det spiller ingen rolle at den er tynn - jeg trenger jo ikke å kunne snu den. Og resultatet blir en ca 1 cm tykk pannekake (den hever, liksom?) som vi skjærer i passe store firkanter. Storebror kaller det Puppepannekake, for det pleier å blåse opp "pupper" (store luftbobler) på den mens den står i ovnen.
Du kan jo prøve Wenche sin oppskrift, for å se hvor far out hun var/ikke var? :D Edit: se neste innlegg.
Sundae sa for siden:
Begynte å lese om langpannekaker på en oppskriftside jeg pleier å bruke og se! Italienene er enige med Wenche (men i langpanne) ;):
Observatøren sa for siden:
Synes ikke det var ille? Tommelfingerregelen hos oss er mel halvparten av mengden melk, 1 egg pr dl melk.
Skremmern sa for siden:
Det kan være fordi jeg liker litt tykkelse på de. Jeg droppa den oppskriften, helte i så mye mel jeg ville ha, spedde med melk til den ble sånn passe tykk, og lot den svelle 15 min ca. Så tilsatte jeg 3 egg, litt salt og litt bakepulver, og lot den svelle litt til. Funket bra!
Bille sa for siden:
Kunne tenke meg å prøve langpannepannekake. :knegg: Men altså, 7,5 dl melk eller hvetemel? :gruble:
Malama sa for siden:
Med 9 LITER melk er vel 3,5 dl mel, uavhengig av antallet ss smeltet smør, litt lite....
Malama sa for siden:
Mine pannekaker lages forresten ute oppskrift, bare med sånn "noen egg, en skvett melk, mel til det blir tykt, og mer melk til passe tynt, og noe smør sånn alt ettersom. Ja, og litt mer melk om den blir stående en stund så den blir tykk"
GydaG sa for siden:
Nå har jeg lest den oppskriften gang på gang, og lurer på om den kanskje er redigert eller om jeg ikke skjønner tallene? Det står da virkelig 8,75 dl melk, og det er i alle kokebøker jeg har det samme som i underkant av 9 dl.
Og hvis jeg ikke bommer på hva som skal lages er dette en stor og gyllengul fleskepannekake man steker i langpanne, som min farmor pleide å lage, og da ser oppskriften veldig ut som det hun lærte meg altså. Da får man en skikkelig høy og fluffy fleskepannekake man skjærer i biter og spiser med kokt potet til og smeltet smør (på Finnskogen i alle fall).
Fløyel sa for siden:
Jeg tror Wenche har den mest edrulige oppskriften av dere to foreløpig. :selvoppnevt dommer:
Sundae sa for siden:
7 dl melk! MELK! :knegg:Herlighet. 3 dl mel og så 7 dl hvetemel. :knegg: Men det var alltså melk! Jeg var så opptatt av å få oversatt alt til norsk at det ikke var så nøye hva det ble oversatt til. :D
Skremmern sa for siden:
:knegg: De ble veldig gode, og akkurat passe tykke!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.