Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alternativ til fløte i cupcake-oppskrift

#1

Fibi sa for siden:

Jeg skal lage disse cupcakesene til mammas femtiårsdag i helgen. matloggen.blogspot.com/2011/08/cupcakes-med-ekte-vanilje-oppskrift.html

Jeg skal lage dem melkefrie, og lurer på hva som kan brukes i stedet for fløte. Jeg har soyatoo piskekrem, matfløte (usikker på om det er havre eller soya) og go greens vaniljesaus. Det skal jo varmebehandles, så jeg er litt usikker på hva som kan fungere. Matfløten er jo grei, men vil den være fet nok? (Det er fløten i cupcakesene som gjøre dem så avsindig saftige og gode.) Vaniljesausen vil jo tilføre mer vaniljesmak, men tåler den varme?


#2

Interference sa for siden:

Finnes det ikke en havrefløte da? Jeg mener hyperallergikeren i min omgangskrets pleier å anbefale det til oss når vi skal lage ting som krever fløte og varme.


#3

Stikka sa for siden:

Matfløten er helt sikker fett nok. Er jo mye smør i oppskriften også. Jeg bruker bare melk og de blir utrolig saftige uansett.


#4

Fibi sa for siden:

Ok, da går jeg for matfløten. Nå jeg så nærmere på den så jeg at den var av havre, og det samme var vaniljesausen.


#5

Fløyel sa for siden:

Skal det ikke være mel i cupcakesene heller?


#6

Fibi sa for siden:

Herregud, selvfølgelig skal det det. :flau:


#7

johnlin sa for siden:

Fløten i denne oppskriften bidrar med vann og endel fett. Du kan øke mengen melkefri margarin til 300 g, og bruke 1,5 dl vann eller jus istedet for fløten. Det kommer til å bli helt fint. Eller du kan bruke kokosmelk istedet for fløte. Den inneholder 17% fett, og er derfor omtrent som fløte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.