Er litt lei av de jeg har servert i det siste selv om de er meget gode og populære. Men jeg vil ha forandring. Det finnes et utall oppskrifter på pastasalat og kun fantasien setter grenser men jeg rekker ikke lete gjennom og prøve ut før bursdagsselskap i morgen og håper derfor å få noen gode oppskrifter her.
Jeg steker kyllingfilet i de maggie juicy posene, bruker typen provencial.
Så har jeg fullkornspasta vendt i pesto, og lollo, hjerte, ruccola, tomat, rødløk, babymais, paprika, agurk, og krutonger og feta ved siden av til de som ønsker det :)
Jeg steker kyllingfileter og deler i biter, blander i pastasløyfer, cherrytomater, mais og rødløk. Etterpå blander jeg alt i en miks av creme fraiche og mango/karrisaus. Serveres med brød.
Fullkornspasta
Kokt skinke (jeg bruker en boks Picnic kalkunskinke)
Kyllingbryst i biter
Småtomater, søt type
Agurk
Paprika
Mais
Marinert fetaost. Oljen brukes som "saus".
Pasta penne- jeg bruker Mezze Penne Tricoloro som er de pastaene med tre forskjellige farger.
Scampi
Avocado- deles i biter
Sukkererter
Miniasparges
Chili sweet and sour saus
Fersk persille som kuttes
Alt blandes og serveres med en parmesan og hvitløkdressing og nybakt foccacia.
Mmm...deilig :nam: Jeg får starte på toppen og lage alle etterhvert. Tusen takk for oppskrifter :blomst:
Blåklokkes pastasalat (som jeg har servert med stor suksess i over 10 år):
1 stort beger Biola yogurt naturelle
1 beger lettrømme
500 g pasta
1 pk lett stekt omelettbacon (eller strimler)
evt skinke i biter
1/2 rød og 1/2 gul paprika
1 purreløk
1 stangselleri (altså en gren), finhakkes
1 fedd hvitløk
Masse pepper, aromat og evt grillkrydder
Jeg steker først bacon og koker pasta. Deretter blander jeg yogurt, rømme og krydder. Så kutter jeg grønsakene og tar oppi blandingen. Tilsetter deretter bacon/skinke og til slutt den avkjølte pastaen.
Kok opp skruepasta, hell av vann og ha i bolle.
Ha i enten grillet kylling som er revet opp i biter eller stekt kyllingfilet som er skjært opp i biter.
Ha i oppkuttet paprika i to farger.
Ha på salt, pepper og en ønsket mengde majones (ikke ta for mye på første forsøk, det blir ikke godt).
Har tre faste pastasalater som jeg alltid lager. Her er den andre:
1 glass pesto (evt hjemmelaget)
1 revet kyllingkjøtt
1 pose pinjekjerner
5-6 soltørkede tomater i lake, kuttes opp i små biter
1 pk Dulcita tomater som jeg deler i to
1 pk ruccola
1/2 rødløk
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.