Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gi meg din beste oppskrift på pastasalat

#1

Blåklokke sa for siden:

Er litt lei av de jeg har servert i det siste selv om de er meget gode og populære. Men jeg vil ha forandring. Det finnes et utall oppskrifter på pastasalat og kun fantasien setter grenser men jeg rekker ikke lete gjennom og prøve ut før bursdagsselskap i morgen og håper derfor å få noen gode oppskrifter her.



#3

isola sa for siden:

Oppskrift, altså? Jeg bare slenger oppi alt som er godt jeg. :sparke:


#4

Niobe sa for siden:

Ovnsstekt kyllingfilét i biter, sprøstekt bacon, grønn lollo, rødløk, paprika, pinjekjerner, fetaost og grønn pesto. Bruker som regel fullkornspenne.


#5

Blomst sa for siden:

Jeg steker kyllingfilet i de maggie juicy posene, bruker typen provencial.
Så har jeg fullkornspasta vendt i pesto, og lollo, hjerte, ruccola, tomat, rødløk, babymais, paprika, agurk, og krutonger og feta ved siden av til de som ønsker det :)


#6

Salt sa for siden:

Fullkornspasta, biter av stekt røkt kjøttpølse, rødløk, feta, avokado, pinjekjerner og sukkererter. Nam! Kan også ha oppi litt bacon, hvis man vil!


#7

Apple sa for siden:

Jeg steker kyllingfileter og deler i biter, blander i pastasløyfer, cherrytomater, mais og rødløk. Etterpå blander jeg alt i en miks av creme fraiche og mango/karrisaus. Serveres med brød.



#9

Silje sol sa for siden:

Pastaskruer
Kyllingfilet - stekt og krydret med salt&pepper
Cherrytomater
Agurk
Paprika
Fetaost
Pinnjekjerner
Ruccola

Dressing lager du av 3/4 boks rømme og 3 ss grønn pesto som blandes, gjerne 1 fedd hvitløk også, og smak til med salt&pepper.


#10

Arran sa for siden:

Her er en lun pastasalat som ble veldig god:

  • Halve tomater strøs med litt salt, pepper og olje, og ovnsbakes i mange timer på lav varme. I dag lot jeg den stå cirka 5 timer på 100 grader
  • Grønne asparges grilles slik at de får fine grillstriper, kuttes i 2-3 og vendes i god olivenolje og salt
  • Pinjekjerner ristes i tørr panne
  • Biter av grov, spicy pølse stekes
  • Kok stor fullkornpasta, f.eks penne, og bland inn revet parmesan, litt god olivenolje, hakket bladpersille og ingrediensene over
  • Pynt med noen ekstra tomater og pinjekjerner på toppen

#11

vixen sa for siden:

Her er en barnevennlig variant:
Pasta
skinke
purre
Grønn eple

"saus" av :
hvitløk
litt limesaft
rømme
litt lettmajones
salt
pepper

Passer godt til grilling eller som tilbehør til stekt kylling f.eks. Eller bare som lunsj med baguetter til. Nammis.


#12

MegaMie sa for siden:

Pastaskruer
hjertesalat
agurk
mango
cherrytomater
spekeskinke
fetaost
ristede pinjekjerner


#13

Slettet bruker sa for siden:

Fullkornspasta
Kokt skinke (jeg bruker en boks Picnic kalkunskinke)
Kyllingbryst i biter
Småtomater, søt type
Agurk
Paprika
Mais
Marinert fetaost. Oljen brukes som "saus".


#14

Pelen sa for siden:

Rørpasta
Ruccola
Hjertesalat eller noe annet
Myk avocado i biter
Pesto litt her og der (røres helst ikke ut)
Gjerne ristede pinjekjerner på toppen

Kan suppleres med stort sett hva om helst.


#15

ItsOnlyMe sa for siden:

Ble jo sulten jo av denne tråden..denne også :knegg:


#16

Nessie sa for siden:

Hvilken grov spicy pølse da?


#17

Tilde sa for siden:

Denne så god ut.


#18

Christa sa for siden:

Pasta penne- jeg bruker Mezze Penne Tricoloro som er de pastaene med tre forskjellige farger.
Scampi
Avocado- deles i biter
Sukkererter
Miniasparges
Chili sweet and sour saus
Fersk persille som kuttes

Alt blandes og serveres med en parmesan og hvitløkdressing og nybakt foccacia.



#20

Blåklokke sa for siden:

Mmm...deilig :nam: Jeg får starte på toppen og lage alle etterhvert. Tusen takk for oppskrifter :blomst:

Blåklokkes pastasalat (som jeg har servert med stor suksess i over 10 år):

1 stort beger Biola yogurt naturelle
1 beger lettrømme
500 g pasta
1 pk lett stekt omelettbacon (eller strimler)
evt skinke i biter
1/2 rød og 1/2 gul paprika
1 purreløk
1 stangselleri (altså en gren), finhakkes
1 fedd hvitløk

Masse pepper, aromat og evt grillkrydder

Jeg steker først bacon og koker pasta. Deretter blander jeg yogurt, rømme og krydder. Så kutter jeg grønsakene og tar oppi blandingen. Tilsetter deretter bacon/skinke og til slutt den avkjølte pastaen.


#21

kokosbolle sa for siden:

Kok opp skruepasta, hell av vann og ha i bolle.
Ha i enten grillet kylling som er revet opp i biter eller stekt kyllingfilet som er skjært opp i biter.
Ha i oppkuttet paprika i to farger.
Ha på salt, pepper og en ønsket mengde majones (ikke ta for mye på første forsøk, det blir ikke godt).

Rør sammen og server.


#22

Blåklokke sa for siden:

Har tre faste pastasalater som jeg alltid lager. Her er den andre:

1 glass pesto (evt hjemmelaget)
1 revet kyllingkjøtt
1 pose pinjekjerner
5-6 soltørkede tomater i lake, kuttes opp i små biter
1 pk Dulcita tomater som jeg deler i to
1 pk ruccola
1/2 rødløk


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.