I morgen skal jeg koke en stor kjele med grønnsakssuppe, foreldrene mine kommer på middag. Før har jeg alltid brukt buljong, men i dag vil jeg kjøpe ben og koke kraft :)
Om jeg koker kraften i dag, holder den seg da til i morgen? Eller bør jeg vente med kokingen til i morgen?
Vanlig kraft holder seg i hvertfall til i morgen, ja. Det er fettinnholdet som begrenser holdbarheten.
Vi pleier å lage kjøttglacé (inndampet kraft som er veldig fettfattig) - denne heller vi på isterningsposer og bruker i sauser, supper og diverse i månedene fremover.
Det gjelder å skumme kraften skikkelig, og gjerne sile den gjennom klede dersom den skal fryses. Jeg fryser ned kraft stadig vekk, men bruker det så fort at det ikke er noe problem med holdbarhet.
Fryseposer eller frysebokser. Jeg koker den litt inn, slik at den er ganske sterk, og måler opp en og en liter. Posene har jeg oppi en bolle mens jeg heller, så knyter jeg igjen og legger dem i frysen.