Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge holder kraft seg?

#1

Bokormen sa for siden:

I morgen skal jeg koke en stor kjele med grønnsakssuppe, foreldrene mine kommer på middag. Før har jeg alltid brukt buljong, men i dag vil jeg kjøpe ben og koke kraft :)

Om jeg koker kraften i dag, holder den seg da til i morgen? Eller bør jeg vente med kokingen til i morgen?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Den holder seg i kjøleskap et par dager. Ikke noe problem.


#3

Veronal sa for siden:

Vanlig kraft holder seg i hvertfall til i morgen, ja. Det er fettinnholdet som begrenser holdbarheten.

Vi pleier å lage kjøttglacé (inndampet kraft som er veldig fettfattig) - denne heller vi på isterningsposer og bruker i sauser, supper og diverse i månedene fremover.


#4

Bokormen sa for siden:

Takk for tips :riktig:


#5

Harriet Vane sa for siden:

Det gjelder å skumme kraften skikkelig, og gjerne sile den gjennom klede dersom den skal fryses. Jeg fryser ned kraft stadig vekk, men bruker det så fort at det ikke er noe problem med holdbarhet.


#6

rakka sa for siden:

Hva fryser du kraften ned i da?


#7

Harriet Vane sa for siden:

Fryseposer eller frysebokser. Jeg koker den litt inn, slik at den er ganske sterk, og måler opp en og en liter. Posene har jeg oppi en bolle mens jeg heller, så knyter jeg igjen og legger dem i frysen.


#8

Agent Scully sa for siden:

Use the Force, Luke. Use the Force!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.