Vi har vært litt sløve i det siste, men å ha faste dager for fisk og faste dager for kjøtt gjør det enklere synes jeg.
Vi har fast suppe en dag i uken og fast pannekake på lørdag. Ut over dette har vi fiskemat tirsdag og torsdag og kjøtt mandag og onsdag. Søndag varierer.
Med kjøtt kan det være farsemat altså - jeg har små unger for svingende.
men f.eks.
Mandag: Kylling med spinat og tagliatelle
Tirsdag: Fiskeboller i hvit saus
Onsdag: Kjøttkaker
torsdag: Fiskegrateng
Fredag: Tomatsuppe
lørdag: Pannekaker (vi voksne spiser mat på kvelden)
Søndag: Stekt torsk med potetmos, bacon og nøttemør etc (i dag: pizza)
vi er utrolig kjedelige, egentlig, men vi har suppe og pannekaker hver mandag, middagssalat hver tirsdag, grytemat hver onsdag, fisk på torsdag og taco, kyllingvinger eller pizza hver fredag. vanligvis wok eller liknende på søndag, for å bruke opp rester. dermed fungerer det enten man handler ukeshandling eller småhandling, vi har minst en fiskemiddag i uka, og barna er fornøyde fordi de får pannekaker en gang i uka. grytematen og salaten inneholder ofte også fisk.
Eks. på vår ukesmeny:
Mandag: tomatsuppe med egg og fullkornsmakaroni
Tirsdag: spaghetti og kjøttsaus
Onsdag: fiskeburger (grove hamburgerbrød og fiskekaker)
Torsdag: Kyllingfilet med fullkornspasta og grønnsaker
Fredag: Pizza (som alltid)
Lørdag: Taco
Søndag: grønnsaksuppe med kjøttpølser og flattbrød til.
Her er eksempel på menyen vår:
Mandag: Tomatsuppe med fullkornsmakaroni
Tirsdag: Kyllingfilet med ris og salat
Onsdag: pastas og kjøttdeig
Torsdag. Fiskegrateng
Fredag: Taco eller Pizza
Lørdag: Biff med fløtegratinerte poteter
Søndag: Fisk feks Laks
Kan jo sette opp noe vi pleier å spise også. Ingen faste dager til middagene enda..
Kjøttboller og spagetti m/dolmiosaus
Kylling wok,Schampi wok
Kyllingtaco/Fajitas
Pizza
Fiskeboller m/poteter
Gratinerte fiskefilèr
Lasagne
Biff/indrefilè og fløtegratinerte poteter (noe annet til vesla den dagen)
Pannekaker m/tomatsaus
Div gryteretter
Fiskepinner m/poteter
Vi har ingen fast matplan, men her er de rettene vi pleier å rullere mellom.
Fiskekaker (oftest stekte med pasta og grønnsaker.)
Wok (kylling eller svin)
Ovnstekt laks med grønnsaker, rømme og potet
En eller annen ovnsrett (lasagne, bacon/broccoli/blomkål og hvit saus, pastarett)
Pasta med kjøttsaus
Tomatsuppe eller grønnsakssuppe (de to jeg kan lage uten pose :stolt:)
Taco
Har ambisjoner om å lære å lage noen flere kjappe retter i løpet av høsten, vi er litt lite varierte, tror jeg.
Neste ukes meny
Mandag:Rester fra fryseren (gryterett med falukorv)
Tirsdag:Bestille thai-takeaway(jeg har bursdag og får bestemme middag :D )
Onsdag:Karbonader med stekt løk, potet og skysaus
Torsdag:Torsk masala
fredag:kyllingwok med nudler
Har ikke funnet på noe til helga enda, og vi pleier å ha mer fisk, men sånn ble det ikke denne gangen :)
mandag: Fiskesuppe med brød
tirsdag: Pizzahorn med salat
onsdag: Fiskepakker med grønnsaker og rømme
torsdag: Betasuppe med brød
fredag: helstekt svinefilet med pasta og salat
lørdag: var invitert bort
Regelen er en suppe, to fisk, en salat og resten forskjellig. Ungene kommer med ønsker og litt ut i fra ukens tilbud.
Her er diverse lister fra vårt hus..
Noen ganger starter den på mandag andre dager søndag eller onsdag ;)
Pga mat allergi/intoleranse så blir alt gluten/melke fritt samt lavkarbo.
Mandag: Kyllinglår med fenikel
Tirsdag: Nakkekotteletter
Onsdag: Svinekam
Torsdag: Hvit fisk Torsk
Fredag: Thai oksesuppe
Lørdag:Wok med svinekjøttstrimler og kokossaus
Søndag: Lammegryte (lammebog, zucchini, tomat, løk, hvitløk)
Mandag: Laks på en eller annen måte
Tirsdag: Kyllingvinger
Onsdag: Slow cooker med nakkefilet
Torsdag: Pølse med bacon, tacosaus og blomkål mos
Fredag: Kylling i slow cooker
Mandag : Nakkekoteletter i biter stekt med thai grønnsaker (stekt sammen med sitron gress, galangal, chili, løk, hvitløk)
Tirsdag Steinbit eller brosme filet i kokosmelk: www.thaiguiden.no/start/mat/thaimat/files/thaimat-fisk-carry.html
Onsdag
Torsdag: Kyllinglår med tomater, brokkoli, sitron og couscous – må justeres litt slik at alle kan spise det
Fredag: Kalkunlår i timian hvitløk lake
mandag: Helstekt kylling – ris
tirsdag: Torsk med ingefær erter + poteter
onsdag: indisk gryte med svin + ris
torsdag: biffstrimler i wok med sitrongress + wokgrønnsaker og ris
fredag: kyllinglår i kokos curry saus - båtpotet
lørdag: nakkekoteletter i ovn - rotgrønnsaker og båtpotet + fløte curry saus
søndag: salt lammelår - potet
Onsdag Kyllinglår
Torsdag Red curry med sjømat
Fredag Taco
Lørdag Kylling vinger med hvitløk og timian
Søndag Thai oksehale gryte
Mandag Lettsaltet torsk
Mandag Curry gryte med scampi og kokosmelk
Tirsdag Ovnsbakt laks/ørret filet
Onsdag Kylling med eple og kanel
Torsdag Lettsaltet torsk
Fredag Taco
Lørdag Lammegryte
Søndag Svinesteik i slow cooker
Mandag Cape town chicken
Tirsdag Lime marinert steinbit
Onsdag Thai green curry wok med svin
Torsdag Laks med ingefær
Fredag Kyllinggryte
Lørdag Curry gryte med scampi
Søndag Nakkefilet av svin
Mandag ”Benløse fugler” (kjøttdeig)
Tirsdag Fiskegrateng med kokosmelk og blomkål
Onsdag Chicken souvlaki
Torsdag Tod Man fiskekaker
Fredag Kyllinglår med fenikkel
Lørdag Koreansk biff
Søndag Steik
Vi har fast oppsett. Syntes det er greiere å fikre seg variasjon da.
Bytter litt innbyrdes i uka dersom vi hr dårlig tid en dag.
Mandag: suppedag
Tirsdag: fiskedag
Onsdag: kylling eller annet lyst kjøtt
Torsdag: kakedag (kjøttkake, fiskekake, pnnekake, pai ol.)
Fredag: barnas valg
Lørdag: voksnes valg
Søndag: langkokedag (ting som tar for lang tid i hverdagen)
Denne uken:
M: krepsehalesuppe m/ grove bargetter
T: ovnssteikt laks, kokt potet, gulrot/brokkoli og kremet spinatsaus
O: parmesankylling m/pastasalat
T: fiskekaker i pita m/rå grønnsaker og dip
F: nachos
L: grilla burger m/bakt potet og salat
S: Langsteikte koteletter m/ris, woka grønnsaker og yoghurtsaus
Me har fisk 2-3 gonger i veka, og suppe ein dag. Det er vel det som er fastsatt. Som regel er det suppe på torsdagen, for då er grønnsakshandlaren på torget. Lørdagen bestemmer me i fellesskap, og søndagen bestemmer ofte samboeren min fordi det er hans "lage mat"- dag.
Vi har torsdag som fiskedag og så jobber jeg med å få innført en fiskedag til, tirsdager eller søndager. Ellers prøver jeg å ha ulik mat som kan passe sammen med like typer grønnsaker; det er så lite som blir spist av grønt hvis jeg prøver meg på noe nytt. Prøver også å variere kjøttypen gjennom uka; kylling, svin og storfe. I det siste har jeg prøvd å få inn en vegetarrett også.
Forrige uke så slik ut: Mandag: Ovnsbakt potetmos med hvitløkspølser og rå grønnsaker Tirsdag: Kyllingvinger/grillet kylling med eggenudler og coleslaw Onsdag: Ost-, pasta- og skinkesalat med hjemmelagde kuvertbrød og hvitløksdressing Torsdag: Torsk og grønnsaker i form med fløtesaus. Ris eller kokte poteter til Fredag: Sitron- og chilignocci i tomat- og salviesaus med sprøstekt spekeskinke og chorizopølse Lørdag: Parmesankylling med sitronsaus og tomatsalat, eller grøt hvis tiden blir litt knapp Søndag: Helstekt svinefilet med ovnsbakte poteter og grønnsaker og fløtesaus
Jeg elsker å prøve nye retter, og bruker nettet flittig. Jeg får tilsendt mail med oppskrifter og forslag daglig, og prøver å se igjennom dem og finne noe nytt.
Middager er en prøvelse hos oss, den ene liker ikke ditt og den andre liker ikke datt. Denne uken ser slik ut hos oss:
Mandag: Grove baguetter m/ost/skinke/tomat/egg
Tirsdag: Kjøttkaker, potet, brun saus og pastaskruer
Onsdag: Kjøttkaker (rester, kjøttpølse og kyllingfilet)ris, potet og brun saus
Torsdag:Grillmat
Fredag: Pannekaker
Lørdag: Hjemmelaget Pizza
Søndag: Farsekaker i brun saus, grønnsaker og poteter
Neste uke skal se slik ut:
Mandag: Pølsegrateng
Tirsdag: Suppe
Onsdag: Fiskekaker i brun saus med poteter og raspet gulrot/eple
Torsdag:Kjøttdeig, ris og tomatsaus
Fredag: Fersk torsk i hvit saus med stekt bacon
Lørdag: Barnas valg
Søndag: Lapskaus (Og da blir det gjerne rester til mandagen uka etter)
Jeg liker å prøve nye retter og har en hel bunke med kokebøker/blader som ligger oppslått i skapet på retter jeg vil prøve. Det gjør det litt enklere å variere maten.
Så har jeg mange faste ting vi lager og det er lett å glemme av mye gode retter.
Jeg prøver å få inn fisk, vegetar og kjøtt i løpet av uka
F.eks:
mandag: kyllingfileet i ovn med grønnsaker
tirsdag: kjøttkaker med ertestuing, kålstuing, tyttebær, gulrøtter og poteter
ONsdag: rester
Torsdag: Laksefileet med auberginmos + gulrøtter og pasta til gutta
Fredag: Ut å spise
Lørdag: Kikertbiff med tzatsiki (alene)
Søndag: Fylt paprika med kjøttdeig
Det var denne uken :)
Retter vi har endel er:
Chili con carne
Taco
laksefileet med diverse tilbehør
kjøper sushi
tomatsuppe
blomkålsuppe
kjøttkaker
grønnsakslasagne
lasagne
gratinert blomkål med bacon (gjerne fisk til)
ertesuppe
Vi har: Trøstemandag (fordi ny uke krever litt ekstra gøy for liten og stor), denne uken var det pasta med hjemmelaget bolognesesaus m/salat Suppetirsdag, denne uken grønnsaksuppe med kyllingfilet Fiskeonsdag, denne uken fiskegrateng med potet, gulerot og brokkoli til Kjedelige torsdag (fordi jeg mister all lagelyst torsdager), i dag blir det karbonader, stekte poteter og stekte grønnsaker. Pizzafredag Tacolørdag Grønn søndag er vegetardagen vår, til søndag blir det nok grønnsakspai med salat
Mandag: Fiskekaker, stekte grønnsaker, potet og gulrot.
Tirsdag: Sandwich med egg og bacon og grøntfor og aioli.
Onsdag: Laksenuggets med pasta, grønnsaker av ymseslag og aioli.
Torsdag: Pastasalat med skinke og nybakt brød.
Fredag: Scampi med hvitløkssaus, pasta og stekte grønnsaker.
Lørdag: Ut og spise.
Søndag: Steik med fløtesaus, grønnsaker, tyttebær og potet.
Typisk uke:
Mandag: Grove fiskekaker, kikertsalat med fetaost+oliven+paprika, kokt brokkoli og kokt gulrot
Tirsdag: Pasta, ovnsbakt kyllingfilet med brokkoli+løk+paprika+gulrot+hvitløk med litt vann, smør og krydder over slik at det danner kraft
Onsdag: Suppelapskaus
Torsdag: Ovnsbakt laksefilet, wokede nudler+løk+gulrot+sukkererter med østerssaus over
Fredag: Stekte skiver av ytrefilet svin, pommes noisettes, salat, maiskolber
Lørdag: Hjemmelagd pizza
Søndag: Kjøttboller i tomatsaus med pasta eller ris til. Brokkoli eller salat er vanlig tilbehør.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.