Atter har jeg lest årets kulematpakker-tråd og fått dårlig samvittighet og føler meg litt blæ.
Fordi Junior ikke liker noen ting og i liten grad verdsetter de forsøkene vi har hatt med å sende med feks middagsrester.
Fordi jeg synes det er gørr å lage matpakker
Fordi jeg synes matlaging generelt er gørr
Fordi jeg følte meg litt dust på tilvenning da Lille hadde to skiver med prim og skinkeost, mens nabojenta hade liten boks med kjeks, drueklase, søt youghurt, små trekant-tortillaer og juicekartong.
Her i huset er matpakker blitt mannen sin jobb, kvelden i forveien. 4 skiver hver + youghurt, fordelt på to måltider. Makrell i tomat, prim, kaviar, skinkeost, salami, gulost, brunost. Junior spiser dog kun 5 av disse påleggene. Null variasjon, det etterlyses heller ikke annet innhold (ikke så rart da han stort sett nekter å smake på ny mat). Forsøk på å sende med oppkuttede grønnsaker medfører at de sedes urørt tilbake. Ikke gidder mannen å sysle med slikt heller, så nå utgår det helt.
Tja, vet ikke hva jeg vil med dette. Er vel bare et hjertesukk over at jeg slett ikke synes gøye matpakker er morro, samtidig som jeg synes litt synd på Junior som ikke får slikt når andre barn har det slik daglig. Samtidig mener jeg han ikke trenger å forvente hotellstandard på den daglige maten.
Jeg er heller ikke av disse lunsj-lage-fantastene. Jeg elsker å lage mat, men ikke niste. :hehehe: De får skikkelig grovt brød med sunt pålegg, men er litt sære i hva de liker til enhver tid, og så har det ene barnet vårt skrekkelig dårlig matlyst før klokka 16. De abonnerer på skolefrukt. Det er det. I kveld laget jeg brødskiver og slengte oppi et kokt egg, litt frukt, bær og grønnsaker, men mye kommer nok i retur.
Det viktigste er vel at han spiser, og at han er fornøyd med det han får? Lillebror her i huset foretrekker ofte bare smør på brødskiva. Mulig de har syntes synd på han i barnehagen, men han har vært storfornøyd selv.
Åh, det er ikke så mye variasjon i matpakkene her heller, men bølla er strålende fornøyd hun. Sender med 2-3 skiver hvor jeg bytter på med leverpostei, hvitost, smøreost, makrell i tomat, pølsepålegg av et slag eller kyllingskinke. I tillegg får hun med enten oppskjært agurt, eplebåter, gulrotstaver eller noen rosiner. Det er heller ikke daglig. Før fikk hun en boks youghurt et par ganger i uka i tillegg, men det har jeg sluttet å sende med uten at jeg helt vet hvorfor.
Jeg er forsåvidt temmelig opptatt av måltidets sammensetning, men ikke at maten skal være morsom. Jeg synes IKKE det er gøy å stikke ut brød og gulrot med pepperkakeformer. Dessuten blir det mye til overs. Delikat og sunt, ja, men ikke søren om noen får meg til å steke egg i Byggmester Bob-former.
Sånn er det her også. De to eldste på ti og tolv lager sine egne matpakker - og jeg tror de er rimelig identiske dag etter dag. Minstemann liker leverpostei med agurk eller skinke med agurk - så det spiser han dag etter dag på knekkebrød (han liker ikke vanlig brød heller). En youghurt i ny og ne - frukt har de fått i barnehagen så langt, men nå når han er skolegutt må jeg vel sende med han noe der også - han liker vel sånn stort sett pære og vannmelon sånn ca.
Selv har jeg brødskiver med hvitost nesten hver dag - slår meg løs med makrell i tomat en gang i blant...
Frukt får de i barnehagen hver dag, så den biten er dekket, takk og lov. Av grønnsaker liker Junior gulrot og agurk, men egentlig kun i middagssammenheng.
Jeg er ambivalent ift dette, jeg tenker det kan bli for mye også. Ungene kan jo gjerne spise mat som ikke er SÅ spennende av og til også. Det er tross alt hverdag. Uansett uaktuelt med kjeks, juice OG yoghurt kan man si.
Jeg hiver oppi cherrytomater ofte. Det er populært og frisker opp. Av og til et hardkokt egg. Av og til noen fruktbiter. Jeg stikker aldri ut i former.
Du er ikke blæ, og du er ikke aleine. Det er bare sånt som leverpostei, skinke, baconost og en og annen skive med prim her også. Pjotten er bare 1,5 år og driter i om maten ser fancy ut, grønnsaker vil han ikke ha. Spenstige matpakker hos oss vil si brødskiver med fiskekake eller falukorv. Nå har vi kjøpt sånn liten kjølebag til å ha matboksen i, så kanskje vi sender med en blåbæryoghurt av og til. Jeg skulle gjerne ha laget mer delikate matpakker til ham, men jeg tror faktisk ikke han hadde spist like godt av dem.
Hvis maten man sender med blir spist, og matpakka ikke bare består av kjeks og syltetøyskiver, da er det vel bra da?
Ingen kunstferdige og morsomme matpakker her heller.
hender de får med middagsrester hvis vi har. Ellers er det skiver det går i. Ikek spiser de heller.
Her blir det grining på nesa hvis matpakkene er for kreative. To brødskiver uten frø med traust pålegg er det de vil ha. Yoghurt hvis de får, men det får de ikke så ofte. Og alltid litt frukt oppi, som regel et halvt eple eller noe sånt. Blir det for spenstig blir det ikke spist. Plutten tar gjerne litt havrefras eller noe sånt. Men de andre synes det tar for lang tid å spise hvis det blir for mange deler.
Her går det også i trauste matpakker, av og til en karbonade eller fiskekake hvis det er middagsrester, men ellers er det grovt brød med pålegg og frukt/gulrot. Jeg er litt enig med apan om at det tross alt er hverdag.
Stort sett kun brødskive med pålegg pluss en og annen youghurt her og. Det hender vi slenger opp babybel-ost, cherrytomater eller babygulrøtter, men det går litt i perioder. Det blir spist da, ellers hadde vi ikke giddet.
Noen kunstferdige brødskivekreasjoner blir det nok ikke.
Kjedelig er fint. Man skal jo spise fordi man er sulten, ikke fordi det er morsomt. Og når man er sulten, ser også "en med brunost og en med pølse" fristende nok ut. :nemlig: :førti års erfaring:
Ellers kan jeg anbefale de grove vaflene som sto i kulematpakketråden, røren holder seg i kjøleskapet i flere dager og det er fort gjort å steke et par plater til matpakka. Veldig populært her, og vi bruker samme melblanding som vi gjør til hjembaktbrødene, og så får han i seg litt melk og egg i tillegg, som han ikke er så keen på ellers. :)
Jeg er også glad i å lage mat, men brenner ikke for å lage morsomme nistepakker med 20 forskjellige ting og artige figurer. Det er som regel grovt brød med ost, ost + skinke, makrell i tomat, kaviar eller leverpostei, og en rå gulrot og/eller sukkererter. Gutten min spiser ikke frukt, så vi sender med grønnsaker istedet.
Her går det i perioder. Akkurat nå legger jeg litt mer jobb i matpakkene, men det er bare fordi han er litt brødskivelei. Derfor hjelper det, for ham, å få litt fargerike matpakker som er litt annerledes. Men det er ikke hver dag, nei. :hehehe:
Og kjeks og juice og yoghurt og sånn er absoluttikke hverdagslunsj!
Hører hjemme her jeg også.
Storebror er kresen og vil ha det samme hver dag. Og så lenge det er greit for han, så gidder jeg i grunn ikke stresse mer med det. I barnehagen har de varm mat en dag i uken, og stort sett litt frukt hver dag. Da tenker jeg at vanlige brødskiver får være helt greit.
For meg går det litt opp og ned. Det viktigste er at matpakken er sunn og at den ser litt delikat ut. Jeg er vokst opp med skiver brettet dobbelt i en gammel brødpose, og det er ikke hyggelig. Mine barn får skiver med mellomleggspapir og i en boks der de holder seg. Storesøster er ganske altspisende på pålegg, men lillesøster liker pepperoni, hvitost, brunost og prim. Og det er det. Ikke mye variasjon med andre ord.
Jeg har tenkt litt det samme som Hattifnatten. En ting er at jeg er villig til å stå og skjære opp grønnsaker, men hva gjør jentene selv og hva betyr det om hva de egentlig vil ha? Nå gjør vi det sånn at de smører matpakkeskivene selv og legger de i bokser ved frokostbordet, men jeg skjærer opp grønnsaker og frukt og legger til. De får vanligvis ikke med noe søtt (utenom frukt), men akkurat nå har vi kjøpt noen God-morgen youghurter, for å gjøre høstens første matpakker litt mer spennende.
Avtalen med storesøster, som elsker salat, er at hun skal få salat med på skolen to dager i uken, og de to dagene skal jeg lage den. Men de andre dagene lager hun selv.
Fancy matpakker er uten tvil vinklet negativt i denne tråden, og det synes jeg er rart. Jeg kan ikke se noe negativt med å legge sin flid i matpakkene når man har matglade barn som elsker å prøve nye ting.
Jeg har to som elsker de overdrevne kreasjonene, og en som foretrekker brødskive med salami.
Innlegget mitt var ihvertfall på ingen måte ment som kritikk av de som figurformer maten. Jeg svarte på hovedinnlegget som "nei, du er ikke den eneste som ikke har 20 forskjellige ting i matpakkene".
I dag fikk storebror flatt egg (stekt i går) og hvitost på skivene, med i boksen ligger en yoghurt og noen eplebåter. Hjemme hos oss er dette en kongelig matpakke. Hyggelig at noen ønsker å ta matpakkene helt ut, fint for de barna som er kresne og setter pris på sånt, men det har vi ikke prioritert hjemme hos oss.
Minsten her vil ha oppskåret eple med kanel med seg på skolen. Da er de brune uansett. :p
Men seriøst: De bitene han evt. ikke spiser opp kan han godt spise heime seinere på dagen, og han vil vanligvis ikke spise brune eplebåter. Tror de holder seg fint med kanel på.
Jeg stapper alt mulig rart opp i matboksen til toåringen, men mye kommer urørt tilbake. Av grønnsaker spiser hun ingenting, kanskje agurk dersom den allerede sitter på skiva, så jeg sniker inn litt agurk dersom det er leverpostei eller smøreost. I tillegg får hun en liten yoghurt, av og til en Babybel-ost dersom vi har (ny utvikling at hun faktisk våger å spise noe sånt), et hardkokt egg dersom jeg gidder, en fiskekake...
Men av frukt og grønt spiser hun som sagt nada, og egentlig blir matboksen mest fylt for å tilfredsstille mitt eget ego, for jentungen er svært skeptisk til det meste av mat. Jeg tenker derimot som så at i barnehagen smaker hun på mer enn hjemme (blant annet drikker hun melk der), så derfor blir frokostboksen fylt til randen, så blir kanskje noen av tingene spist på en god dag.
Nå gjelder det å faktisk gidde å lage matpakke til meg selv, og ikke bare gå for enkle (eller ekle?) løsninger fra kantina. :sparke:
Det tenkte jeg også! Spesielt storesøster er ganske sær i matveien. Den eneste frukten hun liker er mandariner, og kan spise babygulerøtter hvis hun er i godt humør..
Jeg mente heller ikke å kritisere noen altså. De fleste prøver vel å få ungene sine til å spise sunt og lager matpakker deretter, men vi er tydeligvis flere som har unger som liker det enkelt også.
Jeg har mange spennende matpakkeplaner i hodet, men de kommer seg ikke ned i matboksen. Der ligger det i dag to brødskiver med salami, og tre cherrytomater.
Jeg tenker at det finnes en mellomting mellom bentobokser og den trauste to med gulost, en med salami.
Jeg er matpakkenovise, da vi har hatt en barnehage som har servert alle måltider og gjort en innsats for å gjøre barna altetende og prøvelystne. Og det er noe jeg faktisk ønsker å videreføre, uten at det nødvendigvis krever så veldig mye ekstrajobb.
Jeg har skaffet meg en haug med småbokser som passer oppi matboksene + en fruktboks fra Bama. Snupp får med seg diverse frukt skåret i biter i fruktboksen. Ostestaver og evt. annet kjøttpålegg legges i en egen boks (han syns pålegget, spesielt osten, blir alt for svett hvis den ligger på brødskiven), og så slenger jeg oppi diverse grønnsaker (cherrytomater, søtpaprika, minimais, agurkstaver, minigulrøtter e.l.) sammen med et par skiver grovbrød med smør. Innimellom slenger jeg oppi noen kjøttboller. Hele jobben tar kanskje fem minutter mer enn det hadde tatt å smøre en vanlig matpakke, og fører til at Snupp får i seg frukt og grønt på skolen. Det ser ikke fancy ut, men i følge "sjefen" er det en finfin matpakke.
Det viktigste er jo at han spiser, så da er det jo ikke nødvendig med slike matpakker.
Jeg begynte med litt fancy matpakker fordi Knoll og Tott ikke spiste noe særlig, og når de fikk sånne spiste de som bare det.
Jeg ser noen ganger at når noen har barn som ikke spiser nisten sin så får de gjerne loff med nugatti på omtrent hver dag og da synes jeg man kan prøve med ulike sunne alternativer på en litt gøyal måte.
(Og de gangen jeg stikker ut brødskiver i former hiver jeg ikke restene, de kan fint brukes som krutonger. Og det tar ikke noe lenger tid å steke ett egg i en form enn i en panne..selv om det ikke er nødvendig)
Jeg er full av beundring for fænsi matpakker. Jeg liker å lage mat også, men har et barn som er relativt utakknemlig å lage matpakke til. (:gaah:)Jeg kastet meg inn i denne tråden fordi jeg syntes det var en lettelse å se at det ikke bare er meg som ikke serverer nydelige kunstverk av lunsjpakker til barnet hver dag. Jeg er overhodet ikke kritisk til at andre gjør det annerledes, bare barnslig lykkelig over at jeg ikke er den eneste Kjedelige MatpakkemammaenTM i hele verden.
Jeg syns ikke vi lager så veldig fancy matpakker, men jeg prøver å legge ved NOE i tillegg til brødskivene. I dag ble det en fiskekake fra fryseren, ganske skrapa i kjøleskapet gitt. Forrige uke var det en boks med fruktmos (+ skje). Det er ikke alt det er like praktisk å sende med en toåring på tur, og turdagen er den eneste dagen med matpakke. Naturlig nok blir den ikke oppbevart i kjøleskap heller, og da begrenser det seg enda mer hva jeg syns jeg kan putte oppi. Nå hadde jeg nok ikke lagd noen kunstverk av noen matpakker om forholdene var annerledes heller, men jeg kunne nok variert mer om de ble oppbevart kaldt. Kun brødskiver tror jeg aldri jeg har sendt med.
Her er jeg også. Bare det at jeg har to barn å lage matpakke til, og de liker ca 2 ting hver og that's it.
Jeg elsker matlaging; prøve nye oppskrifter og stå på kjøkkenet - men det er når det er tomatsuppe eller fiskepinner på bordet som jeg får ros. Mer avansert kokkekunst setter de ikke pris på. :dramaqueen:
Men, til HI:
I Linda Skugge (:hjerter:) sin kokebok Mamma - jag är hungrig! En vardagsbibel för dig med många kids och noll inspiration i köket skriver hun noe som jeg finner trøst i, nemlig det at man kommer langt med melk og klemmer og det er ikke så farlig:
Jeg husker med gru de ekle tørre skivene i en plastpose fra jeg gikk på skolen. Jeg har aversjoner mot brødmat den dg i dag, og smører aldri matpakke selv.
Så jeg gleder meg faktisk litt til å begynne å lage matpakker til Lille, og jeg håper jeg klarer å lage inspirerende matpakker til henne som hun har glede av å spise og samtidig legger til rette for gode matpakkevaner senere i livet.
Jeg skulle virkelig ønske at jeg klarte å ta med meg matpakke på jobb, men det tilhører sjeldenhetene jeg orker det, og da er det alltid middagsrester jeg har med.
Her kommer endel i retur. Jeg lager midt på treet spennende lunsjpakker. Ofte grovt brød med pålegg, minigulerøtter eller agurkskiver. Ikke mye mikk makk og ikke tidskrevende. Pålegg varierer ikke enormt det heller, men leverpostei, salami, makrell (liker han forsåvidt best å spise når den er helt fersk), ost ol :)
skolefrukt får han også (selvom jeg skjønner godt at den ikke alltid blir spist da de får en tørr uskrelt gulerot :P
Min gutt spiser kun prim på grovbrødskiver uten hele korn. :gal: Veldig viktig at smør og prim er i et tynt lag, ellers er det ekkelt, sier den 7 år gamle feinsmeckeren. Grønnsaker elsker han, men jeg kan ikke sende det med i matboksen, for da spiser han det istedenfor skiver. Han bør få i seg mat med kalorier, for han er ekstremt tynn med laber appetitt. Så grønnsaker er dessert her i huset. Vi har rikelig med dessert hver dag, vi. :nemlig:
Mine får stort sett et par brødskiver, en liten youghurt, og det som måtte befinne seg i kjøleskapet av frukt og grønt. Kanskje et kokt egg hvis jeg gidder. Men jeg beundrer de som lager fancy matpakker, og er litt missunnelig fordi ingen lager fancy matpakke til meg. Eldste lager som regel selv, men de er ikke mer fancy av den grunn. Jeg nekter å bruke smør under kyllingpostei, jeg syns det er så ekkelt, så da lager hun den heller selv. Sikkert på tide også.
Akkurat nå har jeg gjort ferdig litt i frysen, både pizzasnurrer, matmuffins og fylte horn med ost og skinke. Ungene setter pris på det. ellers går det i skiver, litt middagsrester, frukt osv. Men de er like glade i vanlig skiver.
Her er poden veldig fleksibel, og tar det han får. Han synes matboks i seg selv er et veldig spennende konsept. Men jeg er opptatt av at innholdet i matboksen skal være greit sammensatt, næringsmessig, om det ikke er like spenstig alltid.
Jeg har unger som spiser det meste, og er ikke spesielt opptatt av eller interessert i å lage fancy matpakker. Ërgo prioroterer jeg ikke å bruke tid på det heller. Vanligvis er det sammenlagte brødskiver med prim, ost/skinke, salami eller leverpostei. Det glir ned, alt sammen. Det fine med at de ikke er så godt vant, er at de synes det er skikkelig kult hvis jeg en gang imellom glimter til med en fiskekake eller en pastasalat. :knegg:
Jeg startet ikke denne tråden for å kritisere, da hadde jeg antakelig gjort det i den andre tråden, hehe.
Jeg synes det var ok for min egen del å se at også andre lager kjedelige matpakker, siden jeg sjelden vet hva andre barn spiser, og det som regel er kule matpakker som får spalteplass i forum og media. Men det finnes altså flere barn som mine og det er jo kjekt å vite når man får selvpåførte Dårlig Mor-vibber.
Nei, det kan ikke jeg heller. Uten tvil vinklet negativt? Da har jeg formulert meg for dårlig, det var ikke meningen.
Tja, jeg tror ikke akkurat at våre matpakker er greit sammensatt, bestående av brunost, kaviar, salami og prim dag ut og dag inn (takk og lov for at Lille ihvertfall liker makrell i tomat og leverpostei!) Så jeg kan liksom ikke helt lene meg på den heller. Og ikke gidder jeg kritisere mannen som lager matpakkene hver dag heller, jeg er takknemlig for at han gjør det siden jeg synes det er så gørr.
La det fare! Noe skal det alltid være. Noen lager fancy matpakker, noen har alltid rent hus, noen er aldri syke, og atter noen har sikkert flere ting på en gang. Det er alltid noe man ikke er, men hvorfor bruke energi på det?
Det som begrenser mest for meg er at matboksene skal ligge i sekken fra 07.15 (De går og har ganske lang skolevei og somler, så bruker nesten 1 time!!!) til ca 11.15 da de skal spise. Guttene gidder ikke dra på svære matbokser heller.
2.klassingen har nå spist 1-2 skiver med leverpostei og eplebiter hver eneste dag! Av og til får han med en yoghurt og litt rosiner. Kresen fyr. Han liker også kaviar med fårepølse på skiven, men kaviaren blir visst ekkel i matboksen. Til og med en slik liten tube til å ta på rett før man spiser.
4.klassingen får 2 skiver med servelat eller brunost og bringebærsylt. Han liker baconost men klager på at den blir ekkel i matboksen. Han elsker frukt og grønt så matboksen blir fylt opp med gulrøtter og agurk i staver, eplebiter, melonskiver, noen plommer, en halv tomat, yoghurt med litt havregryn i en boks, mandler osv. Ingenting fancy bare kjapt lagt oppi, kuttet med vanlig kniv.
Skulle gjerne sendt med fiskepudding og fiskekaker til minsten og kjekkere ting til storebror, men det var det med varmen og mangel på kjøleskap.....
Her går mitt hjemmebakte grovbrød med skinkeost, kaviar og leverpostei ned på høykant i barnehagen hver dag. Som regel med litt paprika og agurk på, men der stopper det. Ingen klager og sunt er det også.
Hiawata spiser epler både hele og i biter. Bitene blir ofte laget for å få plass i matboksen, eller hvis jeg vil lage eplekaniner. Læreren har sagt i fra at hun ikke bruker tid på å skjære opp frukten, men på SFO gjør de det. Jeg mener å ha lest at barn spiser mer frukt om den kommer i biter.
Mine spiser epler hvis de ikke er oppskjært også, men de spiser mer hvis det er i biter. Dessuten er det lettere å få plass i matboksen når de er i biter. Jeg har en epledeler fra IKEA, så det tar to sekunder.
Her smører ungene selv fra andre klasse. Nå er de to eldste tenåringer og får skolefrukt. Ellers har de grovt brød med ett eller annet på. Og de vokser seg store og sterke og får gode karakterer. Happymøffinmammagenene mine bruker jeg på andre områder.
Disse trådene er redningen for meg. Jeg synes det er flantastisk å lese alle trådene med matpakketips, interiørflinkiser, kakegenier, superslankere, fantastiske husmødre og så videre. Jeg blir skikkelig inspirert, og av og til tar jeg i et tak. Jeg har kjøpt nye matbokser, og har puttet bittelitt ekstra i dem.
Men av og til blir det så fylt med fantastiske tråder, de blir kjempelange, med 687 innlegg, og jeg får dårlig mor/husmor/kostholdsplanlegger/slanker/altmuligannet syndromet. Da er det godt å se at en slik tråd dukker opp. Ikke som kritikk til alle de som som er kjempeflinke, men som en påminnelse om at jeg ikke er den eneste her inne som ikke alltid er like flink til alt. Internett blir ofte litt flink jente preget, og FP består av utrolig mange flinke og ressurssterke mennesker.
Og innrømmer glatt at jeg er akkurat som de fleste andre. Liker best å vise mine positive sider, men skriver gjerne i en slik tråd at ja, jeg er ikke supermatpakkemor
Eg går for enkelt, men fristande. Eg er heimeværande for tida, så eg kunne ha laga ekstremfancy matpakker, men innser at eg legger lista grusomt høgt for den dagen eg evt. ikkje gidder. Av og til er det greit, særleg på turdagar o.l. Men kvar dag gidder eg ikkje. Har alltid med frukt eller grønnsaker då.
Jeg har en som foretrekker at jeg holder det enkelt, hun er heldigvis fruktglad, så der er det rom for mye fancy, hehe (og med fancy mener jeg fargesammensetninger og en blanding av masse spennende og god frukt), men når det gjelder maten foretrekker hun brødskive med enten baconost eller salami, og that's it. Ikke noe pastasalat eller middagsrester der i gården, og det er helt greit, poenget er å gi barna det de liker - traust eller ei.
Beklager feil ordbruk, skremmeren. Om du ser resten av innlegget, så håper jeg du forstår hva jeg mener. Det er ikke akkurat slik at jeg ville tatt selvmord om ikke disse trådene av og til dukket opp. SÅ avhengig av nettet og FP er jeg ikke.
Mine barn får stort sett helt ordinære matpakker, av og til brød, av og til knekkebrød med pålegg de liker. Det eneste de aldri får på skole/barnehagemat er nugatti.
Jeg har jobbet i barnehage i nesten 20 år og min erfaring er at de fleste har vanlige matpakker, noen har gjort litt mer ut av det, men noen misunnelse fra de andre er sjelden og spore. Jeg tenker at folk gjør det som passer dem best også når det gjelder dette temaet.
Hm. I går skulle jeg lage matpakker. Vi hadde grove pita til middag og noen til overs - Junior ville gjerne ha i matpakken. Videe hadde vi Babybel, og jeg viste frem en slik og han ropte entusiastisk at "Ellen" alltid hadde sånne. Så vi åpnet og spiste en - nam!
Lagde to halve grove pita med dansk salami, gulost og mais (favorittpålegg for tiden og en av få aksepterte grønnsaker). Youghurt, Babybel og en skive med noe kjedelig.
Nesten alt var urørt. For pitabrødet var nemlig litt revet opp i kanten og dermed ødelagt og uspiselig, Babybel ville han ikke ha akkurat i dag. Så han har nesten ikke spist, faktisk. Han som egentlig har med 4 skiver + youghurt.
Mine barns matpakker ender som regel opp som standard brødskiver, og noe frukt/grønt om vi har. Størsta har dilla på gulrot så jeg prøver å ha det liggende hele tiden. Eplebåter i en Bendit-boks er også stas, spesielt om jeg drysser over kanel. Da blir de ikke brune, og det er visst hundreogfemti ganger bedre. (Jeg har hatt med det på skolen selv, og det er faktisk veldig godt. :jupp: )
Jeg er av den sorten som gjør mer utav min egen matpakke enn ungenes. :knegg: Malin spiser det meste, og er fornøyd bare hun liker det som er i boksen, samme hvor lite fænsi det er. Leon spiser kun matpakke til frokost, og får frukt og grønt i barnehagen, så det er lite spennende der i gården. Kanskje en yogurt. Jeg derimot orker ikke spise mat som har blitt smurt mer enn et kvarter i forveien, så jeg pakker ned pålegg og brød/knekkebrød hver for seg og smører når jeg skal spise. Prøver å få med litt frukt/grønt til meg selv også når jeg kommer på det.
Nå er første skoleuke unnagjort og hver dag har det vært en skive med salami og en skive med ost. :p
Men etter å ha lest matpakke tråden, har jeg jo skjønt at matpakkene mine er ganske så kjedelige. Så fredag slo jeg til og la oppi to kyllingspyd som var igjen fra middagen og en et par bixit-kjeks i tillegg (de skulle på tur). Den levere jeg nok på fram til jul tenker jeg. :cool:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.