Dette er et veldig billig produkt å kjøpe og jeg må innrømme at jeg aldri har kjøpt det fordi jeg ofte synes det er kunstig billig og derfor tviler på kvaliteten. Det er sikkert bare tull fra min side og nå vurderer jeg å kjøpe og smake, og i går så jeg en reklame på tv hvor en frue lager kylling-kjøttboller i tomatsaus, men jeg må ærlig innrømme at jeg syntes fargen og konsistensen så ut , og minnet om, medister-farse. Tar jeg feil? Er det seigt, smaker det vanlig okse-kjøttdeig eller smaker det kyllingkjøtt? Hva bruker dere kylling-kjøttdeig til?
Jeg har prøvd det noen få ganger, men kjøper det ikke mer. Syns ikke det smaker noenting, og jeg liker ikke konsistensen. Bruker heller kyllingfilet eller karbonadedeig.
Jeg har prøvd det et par ganger til kjøttboller, men kjøper det ikke mer. Syns ikke det smaker noenting (eller litt ekkelt), og jeg liker ikke konsistensen. Bruker heller kyllingfilet eller karbonadedeig.
Vi bruker bare kyllingkjøttdeig, aldri vanlig kjøttdeig. Bruker det til kjøttboller og kjøttsaus og slikt, på samme måte som kvernet storfekjøtt. Det smaker ikke likt som storfekjøttdeig, men vi liker det (ellers hadde vi jo ikke fortsatt å bruke det :knegg: ).
Vi var uheldige med den første pakka vi kjøpte, og etter det har vi ikke kjøpt det mer. Jeg har en slags vag fornemmelse at det er en mer «følsom» vare enn vanlig kjøttdeig, i den forstand at den lettere blir skjemt eller får bismak, men jeg må jo innrømme at n er farlig nær 1. :knegg:
Vi bruker alltid kyllingkjøttdeig til taco.
Bruker det også i gryteretter, men det må krydres ekstra.
Ellers har jeg også surret kyllingkjøttdeig, løk, sopp, paprika og chilli sammen, det er supergodt.
Har prøvd kylling-kjøttdeig på pizza, men det var ingen suksess.
Kyllingkjøttdeig har jeg aldri prøvd fordi jeg har samme fornemmelse som Toffskij. Det hender jeg kjøper en pakke svinekjøttdeig dann og vann, men når jeg tenker etter så har jeg alltid brukt den i retter hvor det skal tilsettes et glass tacosaus.
Jeg steker små kjøttboller av det (gafler ut med skje) og har det som pizzafyll eller serverer med pasta til ungene. Eller lager vårruller. Lasagne funker og.
Vi har spist det en gang, men likte det ikke. Syns det er ekkelt med muk, men sant å si så vet jeg jo ikke helt hva som er i kjøtt- og karbonadedeigen heller.
Jeg syns MUK er en bra ting, og spiser gjerne det dersom det ikke er tilsatt annet graps. Ungene liker kyllingkjøttdeig bedre enn okse, så vi har det ofte. bruker det stort sett til ting med mye krydder, men det gjør vi jo med karbonadedeig også, så det er ikke fordi kyllingkjøttdeigen er dårlig på smak. Jeg liker den, og syns det er en vinn vinn situasjon å få et rimelig produkt av "rester" på kyllingskrogene som eller ikke hadde vært så lett å utnytte.
Hvorfor syns dere det er så ekkelt, egentlig? jeg er tilhenger av maksimal utnyttelse av kjøttet på dyr, så å flense av restene i en maskin har jeg ingen problemer med. ei heller om det følger med biter av brusk og slikt.
For min del er det at det gir meg litt kugalskap-assosiasjoner tror jeg. Tanken på at det skal være bein og nervevev der på et vis. Jeg påstår ikke at det er rasjonelt dette her.
Vi bruker stort sett bare kyllingkjøttdeig når vi har taco.
Både den "utvidede" varianten og når vi lager en enkel en med bare kjøttdeigen, litt grønnsaker og har det i pitabrød.
joa, men farseprodukt er farseprodukt, og bindevev, sener og annet grums er det jo i storfefarser også. det er jo derfor det kvernes til farse, fordi kvaliteten er for dårlig til å bruke det ti annet. Nei, jeg ser ikke problemet. spesielt ikke når prisen står i forhold.
Det er derfor jeg kun kjøper kjøttdeig/karbonadedeig fra steder som kverner selv og jeg kjenner prosessen og vet at det er kun kjøtt/fett som går i kverna. Stort sett så er disse "laget på huset" deigene rene produkter.
Jeg kjøper ikke farsegreier heller, jeg er ikke så opptatt av billigst mulig på kjøttet, jeg vil ha renest mulig mat.
Og MUK produkter er så kvalmt at jeg grøsser bare jeg tenker på det. Og etter å ha sett hele prosessen med farging/avfarging/rensing etc så kommer den skiten aldri inn i mitt kjøkken. (:knegg:)
altså, dårlig i betydningen små biter, seigt uten veldig lang koking osv, ikke dårlig som i ikke ordentlig mat-dårlig. Personlig syns jeg oppmalt kjøtt bør være for dårlig til å bli noe annet, ellers vil jeg helst ha det som noe annet. jeg er overholdet ikke interessert i oppmalt biffkjøtt i tacoen.
Jeg er heller ikke interessert i billigst mulig mat, men jeg syns ikke et produkt som f.eks muk bør være like dyrt som kyllingfilet, det er poenget mitt.
forøvrig er hverken prior eller den stolte hane kyllingkjøttdeig oppgitt å inneholde muk i det hele tatt, derimot lårkjøtt fra kylling og kalkun. pølsene, derimot, inneholder muk. Men man kan kanskje ikke stole på det? :vetikke:
Ja, jeg så jo det på nett nå. Men de har jo mange produkter som er merket med det, de. Uansett, jeg syns det er syns å kaste så mye kjøttråvare sittende igjen på beina, så jeg syns ikke MUK er noe problem. Vi lever ikke akkurat av kyllingkjøttdeig, men vi liker det. Flere kilder på nett sier også at kyllingkjøttdeigen ikke inneholder MUK. Farsen er for finkornet, og holder ikke sammen til kjøttdeig. Kyllngkjøttdeigen er oppkvernet kylling og kalkunlår, sies det.
Selvsagt er det greit at småbiter av kjøtt kan utnyttes. Jeg vil bare ikke bli lurt til å spise noe som ikke er kjøtt, bare fordi produsenten vil tjene penger. Jeg syns ikke maskinelt utbenet kjøtt sier hva det egentlig er heller.
Jeg synes det er skrekkelig tørt, fordi det er så magert. Derfor bruker jeg det bare i kjøttsaus osv. hvor annet fett, eller tomatsaus eller andre ting kompenserer.
Kyllingkjøttdeig byr meg så til de grader i mot, så det er ikke noe jeg bruker. Har riktignok fått det servert hos andre og har slitt med å få det i meg.
Men det er jo det. :trasser:
Både konsistensen og det å jobbe med kjøttet er eklere.
Det er på en måte mye mer soggy og slimete enn feks kjøtt av storfe og vilt.
Jeg synes også rått kyllingkjøtt er eklere enn rått rødt kjøtt, det gjør jeg, selv om jeg spiser masse av det, både "ordentlig" kjøtt og oppmalt. Jeg tar minst mulig i det og vasker meg alltid grundig med én gang etterpå; jeg får ikke samme kvalmefornemmelser av "ordentlig" kjøtt. Men jeg synes ikke det med MUK er spesielt ekkelt, og jeg har like mye motforestillinger når det gjelder hva som er i kvernet storfekjøtt som kvernet fjærkrekjøtt. Jeg spiser likevel begge deler, både oppmalt ku og oppmalt kylling.