Klarte ikke å spore opp den store MMF-tråden, og fordi jeg virkelig må ha det inn med teskje, så lager jeg min egen tråd ...
Min 3 år gamle datter proklamerte høyt og tydelig nå i ettermiddag at hun vil ha Hello Kitty-kake når vi skal feire bursdagen hennes til søndag. Det er jo bare en måned siden hun fylte, så det er vel kanskje på tide! :knegg: Og mor, hun vil jo helst ikke skuffe.
Så da tenkte jeg at jeg måtte prøve meg på denne berømte MMF´en da vet dere.
Oppskrift ja, det trenger jeg! En idiotsikker en som ikke kan bli feil!! :D
Og så da; hva slags kake baker jeg? Hva må ligge under fondanten? Jeg baker helst ikke bløtkake, det er det særs få av oss som liker, så det hadde vært kjekt om jeg kunne bruke en sjokoladekake eller noe, men hva gjør jeg for at det ikke skal skinne så mørkt gjennom evt.?
Ok. Så det må være de bittesmå altså!? Eller er det bare Coop man skal styre unna? Jeg finner nemlig ikke de små på verken Rema, Kiwi eller Meny av de nærmeste her! :mumle:
Lage en prøvedeig først kanskje!? Og kan man lage MMF-en dagen i forveien?
Det trenger ikke være de bittesmå, nei. Marshmallowsene skal smeltes, så det er egentlig samme hvilken størrelse de er. Du kan lage deigen flere dager i forveien, og oppbevare i kjøleskapet. Men den er ikke så lett å jobbe med før den er litt temperert.
Aha! Takk for tips om temperering, N. Da prøver jeg i kveld tror jeg, og så kan jeg heller lage en ekstra porsjon hvis det blir vellykket med marshmallowsene jeg har fått tak i.
Men olje, for å jobbe lettere med den, hva bruker man da?
Bland marshmallows og vann (for at de ikke skal bli tørre utenpå. Viktig!) og sleng i microen i 30 sekunder om gangen, rør mellom hver gang. Ha i to ss olje, melis, rør og rør, mer melis, rør og rør, og kna inn så mye du klarer. Om du skal farge alt, ha i fargen sammen med oljen. Kjevle med hvetemel, ikke melis. Det blir bare kliss.
Ja, og forbered deg på et klissete kjøkkenbord/benk. :knegg:
Det er noe kliss å lage, men det er så utrolig mye enklere å jobbe med enn marsipan. Den er stretchy, og revner ikke så lett. Krever litt mer når det gjelder utkjevling, tar litt mer tid siden den ikke er like "porøs" som marsipan men det er hundreogfemti ganger lettere å få det fint og glatt på kaka. Bruk tid, glatt og glatt, strekk forsiktig og glatt litt mer. Og kjevle den så stor som mulig. Jo større den er, jo lettere å få fint.
Takk for tips. Har prøvd meg på en deig nå og ja - kliss!!! :knegg: Men jeg tror det ble bra. Det eneste jeg lurer på; når er den liksom mettet med melis? Vil den alltid være klissete og er klissete å jobbe med, eller? Må jeg bruke hansker/olje når jeg skal kjevle og dekorere også?
Spørsmål: Hva smaker dette og hvilken konsistens har dette?
Jeg ser for meg en seig, klissete og utrolig søt masse - eller smaker det like godt som det ser flott ut?
Dette har konsistens ca som marcipan, og etter å ha hvilt oppfører den seg slik også. Jeghar kaget massevis av kaker med dette og har aldri hatt problemer med kliss.
Jeg kjevler med hvetemel ettersom melis omdannes til sukkerkliss men hvetemel trekker fuktighet til seg.
Jeg har brukt Flott matfett til å smøre hender og benk (og kjevle) med slik at deigen ikke skal klebre. Har også prøvd en oppskrift hvor jeg skulle ha dette i i stedet for matolje, men det ble en vanskelig deig. Men som smøring er den super!
Jeg bruker å blande 50/50 melis og maizenna maisstivelse til å kjevle ut, det fungerer helt supert, spesielt hvis man får gjester som ikke tåler gluten.
Jeg hadde en pakke med 300 gram, brukte vel rundt 250 gram tror jeg. Men selve fondanten er jo veldig fin, så det ble jo litt komisk. Ikke helt mettet enda da.
Tok forøvrig litt hardt i, jeg har kanskje bare brukt 500 gram. Hadde en halv pakke før jeg tok til på en ny, og den ekke helt tom. :p
...og hos oss, i alle fall innenfor våre fire vegger, er det ingen som liker marsipan! ;) Gjestene våre får ta det de får, men har nå vært veldig glad i MMF og sukkerpasta ol. på tidligere kaker servert i andre anledninger, så det får stå sin prøve.