Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norsk ungdom er bortskjemt (E24)

#1

MokkMokk sa for siden:

Link

Hva mener dere om påstanden?
Jeg mener Stavnes langt på vei kan ha rett i det hun påstår. :nemlig:


#2

Angelique sa for siden:

Noen ungdommer er nok late

Angående friår etter videregående, kan være lurt dersom man er litt usikker

Min Ine trengte friåret, dvs hun tok ekstra matematikk før jul så det ble bare et halvt år fri.
Hun trengte det for å avgjøre og bli enig med seg selv om hun skal studere jus eller ta Mastergrad i økonomi
Nå er hun mer sikker en noensinne på at jus er riktig for henne

Akkurat når det gjelder mine barn (ihvertfall de eldste) , syntes jeg ikke de er late når det gjelder utdannelse
Hun på straks 18 er i full gang med sin jordbruksutdannelse

Men, jentene har venner som ikke er i så full gang med utdannelse

Jeg leste et sted at dersom mor eller far har høyere utdanning, påvirker dette barna i veldig stor grad slik at de også tar det


#3

Line* sa for siden:

Hun har ikke bare rett, tror jeg. Hun har fryktelig rett! Dessverre!
:nemlig:


#4

nolo sa for siden:

Det er ikke mitt inntrykk at undommen er spesielt mer late nå enn for 20 år siden. Friår, sabbatsår, tenkeår, what have you, jeg syns det er helt greit, og er glad vi ikke bor verken i Kina eller USA.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg synes det er vrøvl.

Aldri har vel så mange tatt høyere utdannelse i Norge enn i dag. Etter Kvalitetsreformen så er det nå også betydelig flere studenter som får graden sin innen normert tid på Universitetet.

I Norge har folk det generelt bra. Vi har en oljeformue som verden knapt har sett maken til. Det er enorm velstand i Norge. Selvfølgelig kjemper ikke ungdom i Norge så hardt som det ungdom i Kina og India må. Takk og pris for det. Vi kan blant annet tillate oss å tenke på slike ting som svangerskapspermisjon. Kvinner trenger ikke slutte å jobbe for å kunne få barn, slik de må i Kina og India. Dette gir vårt samfunn en enorm styrke, hvor ikke halve arbeidskraften vår går hjemme i alle år. Vi kan tillate oss å reise rundt i verden og øke vår sosiale bevissthet og vår kulturelle forståelse. Som langt på vei er et konkurransefortrinn. Og så videre. Det er fokus på myke verdier i Norge, og det tror jeg vil lønne seg på sikt. Vi fokuserer på work-life balance, hos oss kan både mor og far bruke mye tid på barna sine og vi kan tillate oss å velge mer etter hjerte hva gjelder livsretning. Det handler ikke om latskap av den grunn. Men priviligerte, det er vi.


#6

Muad'Dib sa for siden:

Sitter her med dundrende hodepine etter en jævlig franskøkt med late, total udisciplinerte elever. Det er nok ikke nå jeg skal uttale meg...


#7

Line* sa for siden:

:humre:


#8

Claire sa for siden:

Jeg er helt enig.


#9

Éowyn sa for siden:

Jeg syntes det kommer an på hva man skal bruke et friår etter videregående til.

Å bruke et år på å "vase" rundt er noe helt annet enn å jobbe som frivillig på et barnehjem i Colombia.

Det er vanskelig å finne ut hva slags utdannelse man skal velge. Er det bedre å ta tilfeldige fag ved universitetet fordi man enn å heller ta seg fri til å jobbe litt, gå på folkehøgskole osv., for så begynne på høyere utdanning?

For å bruke meg selv som eksempel; Jeg landet ikke på et utdannelsesløp før etter jeg fikk barn. Hadde jeg ikke fått barn hadde jeg vel fortsatt sullet rundt på universitetet med et fag her og der.


#10

Nenne sa for siden:

I byggebransjen har jeg hørt flere gamle ringrever si akkurat de samme tingene. Ungdom som burde være travelt opptatte med å skaffe seg fagbrevet sitt tøyser vekk sjanse etter sjanse ved å skofte jobben stadig vekk og ved å åpenlyst fortelle at det var borte hele mandag og halve tirsdag på grunn av fyllesyke etter helga. Yrkesstoltheten er på et minimum og de synes det er hårreisende hvis noen skulle ha den frekkhet å stille krav til dem.

Flere leverandører til byggebransjen har vansker med å levere til avtalte tider fordi det antallet ansatte de har ikke produserer så mye som man kunne forvente at de produserer.


#11

Isolde sa for siden:

Noen bruker friåret helt unødvendig og tuller det bort. andre bruker det til noe nyttig. Selv var vi bare 3 stk som kom rett fra videregående når jeg begynte på høyskolen. 1 av de har slutta og tatt friår som blir til flere friår. 1 går forsatt og har ikke hørt at hun skal slutte før siste år men er ikke den som gjør mest skolearbeid. og så er det meg som er skolelei og veldig glad for at jeg skal ut et år i permisjon nå. men har store planer om å komme tilbake når lillegutt er 1 år og skal være ferdig utdannet førskolelærer før jeg er 23 år.

Jeg synes ikke det er så gale å ta et fri år.. men å virre tankeløst fra studium til studium og ødelegge for medstudenter ved å ikke ta studiene seriøst og flyte på gruppen gjennom fagene det mener jeg er bortskjemthet og plager meg veldig! er utrolig lei av 23-28 åringer i klassen som dukker opp på noen gruppesamlinger innimellom, gjør ikke noe annet enn å sitte i mobilen når de først er der.. og får samme karakter som alle oss andre. De er noen bortskjemte drittunger spør du meg..


#12

Eria sa for siden:

Knis. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.