Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp, vasking av sofa-trekk!

#1

Dixie Diner sa for siden:

Vi kjøpte en rød stoffsofa med chaiselong i desember, og nå er det allerede kommet endel flekker på den. Tenkte først å ta det med Vanish-spray eller noe, men i morges klarte vesla å søle et helt glass med jordbærmelk i sofaen! :dåne: Glasset stod på bordet på andre sida av sofaen da jeg gikk på badet, da jeg kom tilbake lå det opp ned i sofaen med jordbærmelk over hele den ene puta.

Da jeg tok opp puta, så jeg at trekket kan tas av på alle putene, det er glidelås bak. Betyr det at det kan vaskes i maskin? :ber:

I så fall (for jeg så ikke om det var vaskelapp, ville ikke ta av hele trekket om ikke) hva skal det vaskes på? Stoffet er sånn at det ser litt "flekkete" ut, og når man drar hånda over fra den ene enden til den andre så skifter det på en måte farge fra mørk rød til lys rød. Hvis dere skjønner, herregud, meg og forklaringene mine.


#2

Tove sa for siden:

Jeg har nettopp vasket mine sofatrekk i vaskevaskin. Det er en mørkeblå tøysofa. Jeg tør ikke si at du sikkert kan vaske dine, men jeg ville trodd det ;) Om du tar sjansen, så ville jeg ha smurt inn flekkene før vasken


#3

Benzo sa for siden:

Glidelås trenger ikke bety at de kan vaskes, kanskje de bare kan renses? Sjekk trekket for vaskelapp, pleier å sitte i et av hjørnene.


#4

amor sa for siden:

Let etter bruksanvisning eller ring forretningen du kjøpt den i :)

Håper for din skyld at trekkene kan vaskes! Lykke til!


#5

Katrin sa for siden:

Hvis trekkene kan vaskes, vil jeg anbefale deg å ta på trekkene igjen, når trekkene fremdeles er våte. Det forenkler endel. Lykke til!


#6

Muskat sa for siden:

På min sofa stod det at den kun tålte rens og ikke vask. Jeg tok sjansen og vasket trekkene i maskinen likevel og det gikk finfint. Hvis det hadde vært en ny og dyr sofa ville jeg nok sjekket opp litt nærmere først.


#7

*HH* sa for siden:

Jeg har brukt Vanish i vår nye og dyre lyse sofa.. Den har lagd en litt mørkere flekk :( Så det vil ikke jeg anbefale i hvert fall.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Gælg, nå vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, hehe. Fader, altså!! :hyyyl:
Vi får middagsbesøk også idag, får bare legge en pent teppe oppå imens.

Vet ikke om jeg tør å ta sjansen på å vaske den, men på den annen side så koster det kanskje mer å rense den enn å kjøpe ny. :knegg: Vi betalte 2500,- for den, men den er verdt 6000,-. Vi fikk nemlig feil sofa, noe vi ikke så før vi kom hjem og pakket den ut. Ringte vi og sa fra om at vi hadde fått en dyrere og flottere sofa? Så klart ikke. :djevel:

Skal jeg ta sjansen? :hmm:


#9

Muskat sa for siden:

Finner du ikke noen vaskelapp inni?
Jeg ville tatt sjansen og vasket i maskinen på 40 grader.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal sjekke nå, er bare så himla stress å få av trekket, tør ikke tenke på hvordan det blir å få det på igjen. Skal følge tipset om å ta det på når det er litt fuktig, kanskje det er lettere da.

Blir det veldig mislykket får vi heller bare la være å reise på ferie og bruke skatte- og feriepenger på ny sofa. :knegg:


#11

Azi sa for siden:

Jeg pleide å vaske tøysofaet vårt med sånn interiørvask, altså det samme dem selger på bensinstasjoner der man kan vaske innvendig på bilen.
Funket kjempe bra! Ikke i sprayform da. Men skumform. Alt sånn spray flytende form setter i rare flekker har jeg erfart.

Lykke til, det ordner seg nok. :klem:


#12

Pastill sa for siden:

Er det ikea?


#13

Dixie Diner sa for siden:

Takk for tips. Nei det er ikke Ikea, det er Living. Fant ingen vaskelapp. :mumle:

Skal jeg ta sjansen allikevel? Her er det såpass mye at jeg tror den MÅ hives i maskinen altså. Trenger jo ikke ta alle trekkene, men jeg er redd de uvaskede vil se litt annerledes ut i fargen etterpå, så kanskje jeg skulle bare ta alle?

Den interiør-sprayen skal jeg kjøpe inn, greit å ha til eventuelle nye flekker som dukker opp senere.


#14

Pastill sa for siden:

Ring til Living og spør. :nikker: Evt se på nettsidene.

Mine trekk er i microfiber og kan vaskes i maskin. Så fremt ikke sofan er kjempeskitten så ser man ikke fargeforskjeller. Har vasket noen trekk et par ganger og de er helt like resten. :jupp:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skal ringe Living. Men tenk om de finner ut at det var vi som fikk feil sofa? :angst:

Hehe nei det gjør de vel ikke?


#16

Pastill sa for siden:

Er bare å ikke si hva du heter det.

Men du bør finne ut hva navnet på sofan er da. :jupp:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.