Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Objektiv til bryllupsfotografering

#1

jane sa for siden:

Hjølp! Jeg trenger nytt objektiv til bryllupsfotografering. Noe lyssterkt, tenker jeg. Noen som har noen anbefalinger?



#3

Nip sa for siden:

Lykke til :)

50 mm er veldig fin å bruke

Og den andre fungerer nok helt greit den også :)

Kirka kan være litt vanskelig fordi de er ganske mørke og man har litt avstander.


#4

kokosbolle sa for siden:

Skulle akkurat til å foreslå 50mm med god lyssterkhet selv, så det blir nok bra.


#5

jane sa for siden:

De skal først og fremst brukes utendørs.

De skal jo ikke brukes bare til bryllupsfotografering da. Jeg liker jo å ta portrettbilder, så de kommer nok til å bli flittig brukt. Trengte virkelig et par nye objektiver nå, kjenner jeg. Blir artig å prøve de ut. :)


#6

Nip sa for siden:

Det er alltid gøy :) Jeg kunne også trengt flere objektiver.

Gratulerer med nye og lykkke til. Håper vi får se resultatet :) Du er jo så flink


#7

Niobe sa for siden:

Kan jeg lure meg inn med et spørsmål om hvordan et 50 mm f/1,8 hadde fungert til dette formålet?


#8

Isolde sa for siden:

50mm 1,4 er mitt favoritt objektiv. Jeg har Sigma sin utgave som er et pitte lite hakk bedre enn canon sitt. Jeg vil si at alle mine beste bilder er tatt med dette objektivet.

Ellers så er jeg stor fan av 17-55 og 70-200, med 2,8. Vist jeg ikke får blenderen ned til 2,8 så blir jeg litt frustrert. Det er jo tungt å dra på flere objektiver men i de fleste tilfeller hvor det gjelder bilder av mennesker så er det vert det. For kvaliteten blir mye bedre med liten zoom lengde enn sånne som den siste du har kjøpt der som går over flere områder.

50 1,8 synes jeg er litt for dårlig til å ta bryllupsbilder med. Ihvertfall vist dette ikke er bilder som bare skal til din personlige samling, men som brudeparet skal bruke til noe. Men det er et greit startobjektiv. Jeg har det på jobb til å ta bilder av barna inne i barnehagen med.


#9

Juste sa for siden:

Ved bryllupsbilder så er skjer jo mye ofte innendørs og da er det lav f/stop som gjelder. Jeg ville vel sannsynligvis stilt med en 50mm f/1.4 og en 70-200mm f/2.8 for å kunne ta bilder både på avstand og tett oppi motivet (har ikke noe normalzoomobjektiv for tiden ellers ville jeg sikkert tatt med det og).


#10

Isolde sa for siden:

Jeg ville stilt med akkurat det samme som deg. Har begge fra sigma og er veldig fornøyd med det. Jeg bruker fullformat så kommer helt passe fra, normal objektiv blir nesten for mye.


#11

Niobe sa for siden:

Det er bare bilder til eget bruk, ikke på "oppdrag" fra brudeparet. 50 mm f/1.8 koster jo så lite at jeg kunne kjøpt det bare for å teste om jeg synes det holder.


#12

allium sa for siden:

Hvis du gjør det, kan du gi en tilbakemelding her på om det holder?


#13

Niobe sa for siden:

Det kan jeg, men dette bryllupet er ikke før i mars, altså.

#14

allium sa for siden:

Jeg tenker ikke egentlig på bryllup, men mer på generelle portretter. Jeg må ta bilder av barna mine mens de enda er barn.


#15

Isolde sa for siden:

50mm 1,8 er et helt greit objektiv. Men det er langt fra godt, det en på klasse med kit objektivene. kjører du 1,4 derimot har du et helt fantastisk objektiv til protrett og barn. En helt ny verden.


#16

Tuddelu sa for siden:

Jeg synes en skikkelig macro-objektiv er gull på portretter, jeg da. Utendørs bruker jeg mye Canon 100mm macro f/2,8. Innendørs hadde det sikkert vært vel så greit med en med noe kortere brennvidde, f.eks 60mm. Og så er det jo gøy å ta litt macrobilder også, da! Personlig er jeg også veldig glad i min 50 mm f/1,8. Jeg synes sjelden jeg får til å ta gode portrettbilder med større blender enn 2,0 uansett. Med enda større blender og ditto mindre skarphetsområde synes jeg ofte det er vanskelig å få både nesa og øynene skarpe. Men det kan jo selvfølgelig skyldes fotografen også :humre:


#17

mkj sa for siden:

jeg kjøpte den for noen år siden og bruker den veldig lite. selv om den er lyssterk så er den 'billig' og har dårlig fokuseringsevne synes jeg


#18

mkj sa for siden:

Skriver under på det med makro-objektiv. Den kan fokusere litt langsomt, men tar veldig fine bilder, i tillegg til at det er veldig gøy å fotografere macro.


#19

Isolde sa for siden:

Jeg tar aldri bilder under 2 heller, men fokusering, klarhet osv er mye mye bedre på et litt dyrere objektiv.


#20

Niobe sa for siden:

:sukk: Å, nå er jeg veldig i tvil om jeg bare må spare lenger, eller om jeg skal kjøpe dette i første omgang, og investere i noe bedre senere?


#21

Isolde sa for siden:

Spare til du har råd til å betale 3000 for et bedre et er mitt tips.


#22

Primrose sa for siden:

Jeg er heller ikke helt fornøyd med fokuseringsevnen på det og skulle ønske jeg sparte litt til og kjøpte 1.4.


#23

Niobe sa for siden:

Ok, spare videre!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.