Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal lage 3 retters, anbefalinger til forrett?

#1

Curly sa for siden:

Kan noen anbefale meg noen gode retter (gjerne med oppskrift).
Jeg vurderer lammelår i teracottagryte til hovedrett, men sliter med forrett og dessert.
Har noen en favoritt å anbefale meg så hadde jeg blitt veldig, veldig glad :)


#2

Katta sa for siden:

Asparges surret med bacon rundt og mozarella oppå som stekes inni ovnen. :hjerter:



#4

Eia sa for siden:

Rå salma, marinert noen timer i olje og basilikum, med pepperrotkrem og crostini.


#5

Nenne sa for siden:

Laksepaté med kald saus og evt. lune asparges til. Kan lages dagen før, noe jeg i hvert fall synes er en klar fordel.


#6

Røverdatter sa for siden:

Bruschetta med tomat og basillikum.

Skiver av godt brød (gjerne litt fint brød eller loff) ristes i en stekepanne med masse olivenolje og et par hvitløksfedd surrende rundt.

Store tomater skoldes, fjerne deretter skallet og innmaten slik at bare det rene tomatkjøttet er igjen. Skjær tomatene i små terninger, bland med hakket, fersk basillikum og litt hakket rødløk. Legg tomatsalaten over på det ferdigristede brødet. Strø over maldonsalt og nykvernet pepper. Ekstra godt blir det med en god, moden spekeskinke på toppen. Det er også godt med litt avocado eller mango blandet inni tomatsalaten.


#7

Lykken sa for siden:

Mmmm, det der er godt. :)

Ellers gjorde vi (mannen) stor suksess, til og med en kokk blant gjestene som skrøt veldig.
ca 3 Kamskjell per person stekes ala et minutt (kjøpes i poser i frysedisk)
Mini Asparges stekes i litt kajennepepper og surres deretter med Serranoskinke rundt.
Anrettes pent på tallerkenen, tynn stripe god soyasaus over kamskjellene.

Enkelt penkelt, men tydeligvis veldig godt!


#8

Charlie sa for siden:

Rekecocktail med Thousand Island - hvor er det blitt av den!? Eller aspic?!:gladspøkels:

Fra spøk til alvor. Er det lam til hovedrett, bør det være fisk/skalldyr, evt. vegetar til forrett. Forretter bør gjerne kunne lages på forhånd, så du kan konsentrere deg om gjestene og/ eller hovedretten.

Røkelaks er et godt utgangspunkt til mye, f.eks .til en liten salat, i en wrap med en frisk smøreost og litt ruccola el.l. rullet inn i en god lompe eller en lefse. Kan lages ferdig i god tid og rulles fast inn i plastfolie, så får de "satt seg" i fasong. Skjæres fint ved anretning, enten liggende skråskåret og/ eller man kan sette den "opp" på en rettskåret ende.

(Egg/ eggerøre er en dårlig kombinasjon med vin, bare så det er nevnt.)

Kald, kokt laks er også godt, f.eks. med litt asparges og en rømmedressing med dill.


#9

Curly sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips :) Skal tygge litt på denne i natt å se hva jeg finner på å diske opp med. Jeg og mannen skal feire 1 års bryllupsdag :)


#10

Miromurr sa for siden:

Gravet reinsdyr skåret i tynne skiver, servert med rømme og finkuttet rødløk til forrett.

Hvit sjokolademousse med mangopuré til dessert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.