Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan man bruke eggeplommer til?

#1

Ema sa for siden:

Jeg har endel eggeplommer til overs etter å ha lagd marsmellows. :nam: Har dere noen tips til hva jeg kan bruke de til? (Er på lavkarbo)
Hvor lenge kan de stå i kjøleskapet?


#2

Najade sa for siden:

På lavkarbo spiste jeg mye omelett og eggerøre, og det er veldig godt med ekstra plomme oppi.

Eller du kan lage aioli?


#3

Morella sa for siden:

Hvis du glemmer lavkarboen for en pitteliten stund kan du lage gulkrem til suksessterte. :D


#4

Malus sa for siden:

Jeg skal til å bake lefser, og der går det 8 eggeplommer.


#5

Bomull sa for siden:

Du kan fryse de og bruke de i f.eks krem/glasur til suksesskake også.


#6

kokosbolle sa for siden:

Hvordan lager man marshmallows??? :vilha:



#8

allium sa for siden:

I kaken går det like mange eggehviter, og da er man like langt.

Men noterer meg at eggeplommer kan fryses. Jeg har pavlova-planer.


#9

Ema sa for siden:

Ja, jeg kan jo bruke de til omelett, det tenkte jeg ikke engang på.
Man kan jo lage lavkarbo suksessterte også, men det har jeg prøvd og det var ikke heeelt den samme smaken.


#10

Heiko sa for siden:

Aioli.


#11

Niobe sa for siden:

Bearnaisesaus!


#12

Madicken sa for siden:

Karamellpudding! :p


#13

Kaija sa for siden:

Iskrem


#14

Høst sa for siden:

Pannekaker :nam:

Jeg har erfart at jo flere eggeplommer, jo mer av den gode bestemor-pannekake-smaken får jeg. Og så lager jeg trollkrem av eggehvitene. :)


#15

Señora sa for siden:

Dronning Maud Fromasj/pudding. Søk f.eks. på lavkarbo.no


#16

Kitty Bastard sa for siden:

Disse er helt vidunderlige.


#17

Daisy sa for siden:

Wow, jeg visste ikke at man kunne lage marshmallows! Selvfølgelig kan man det. Har de lang holdbarhet?


#18

Ema sa for siden:

Det vet jeg faktisk ikke, det er første gang jeg har lagd det. Er ikke så bekymret for holdbarheten fordi de var skikkelig gode. :D


#19

Ema sa for siden:

Mmm, her var det mange gode tips å hente! Aioli har jeg aldri lagd, det tror jeg at jeg skal prøve.


#20

Ema sa for siden:

Mmm, ser godt ut, men det blir litt for avansert for meg. Liker det enkelt. ;)


#21

Che sa for siden:

har du ikke laget aioli, så må du gjøre det. Majones er rene magien å lage. Man blir rent lykkelig av å lage majones!


#22

Ivars_mamma sa for siden:

Du kan fint lage gulkrem lavkarbo. Er bare å bytte sukkeret med sukrin det.


#23

johnlin sa for siden:

Eggeplommer kan brukes som emulsjonsmiddel i smørkrem, som kan søtes med det du synes passer, enten du bruker sukrin, splenda eller melis. Eggeplommer kan også brukes til å lage majones, som du kan smaksette med hvitløk (=aioli) eller urter, eller hva du måtte ha lyst på. Ikke vanskelig å få til, særlig hvis du har mange eggeplommer. Start med to eggeplommer, strø i en klype salt og en teskje eddik. Visp blandingen godt, og hell i olje i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe. Det skal ganske raskt bli en fast blanding som ikke skiller seg. Til to eggeplommer kan du ha i 2-3 dl olje. Spe evt med litt vann før du har i enda mer olje.


#24

Teflona sa for siden:

Jeg lager ansiktsmaske av eggeplomme. Seriøst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.