Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Farlig med brød og mugg?

#1

DM sa for siden:

  • Er det farlig med (litt) mugg?
  • Jeg vet man egentlig ikke skal spise resten av brødet dersom det er myglet, fordi muggtrådene går lengre inn i brødet enn man ser.
  • Jeg har et brød som luker antydning til begynnende mugg i enden, men ikke i andre enden, og vi kan ikke se noe mugg heller. Er det farlig dersom det skulle være noe? Kan jeg skjære opp brødet og fryse det?
    Jah, det var det hele.

#2

Søster sa for siden:

Jeg er litt på gyngende grunn her, men er det ikke sånn at det er forskjell på mugg, og at noe er ufarlig? Jeg har hvertfall lært hjemme at mugg på brød og ost er greit, men mugg på syltetøy og kjøtt er farlig.


#3

Olympia sa for siden:

Dette har jeg hørt i hele min oppvekst også. Spesielt den på syltetøy var visst nok superskummel. Jeg aner ikke om det er sant, men ville ikke risikert noe. Med mindre det var et veldig spesielt brød som du virkelig ikke greide deg foruten.


#4

DM sa for siden:

Det er bare så styr og ikke helt billig å bake glutenfritt brød, også kan jeg liksom ikke bare gå å kjøpe meg et nytt frem til vi orker å bake igjen. Men klart, jeg kan jo spise knekkebrød i mellomtiden. Jeg bare tenkte at siden det var så lite, så kunne jeg skjære vekk halve brødet fra den siden det luktet og spise den andre delen.


#5

Søster sa for siden:

Det hadde jeg gjort.
Eller, det har jeg gjort flere ganger, og ikke dødd av det ennå.


#6

Olympia sa for siden:

Å, jeg skjønnte ikke at det var glutenfritt brød. Hvis det ikke lukter i andre enden, og det ikke engang er mugg på den muggete enden, så ville jeg nok spist halve brødet.

Trodde det var butikkbakt og så for meg en halvmuggen kneipp. :knegg:


#7

DM sa for siden:

Hehe, nei, en muggen kneip hadde nok gått i bosset. :knegg:


#8

safran sa for siden:

Syltetøymugg (og mugg i annen væske) er skummelt fordi muggtrådene er i hele væsken. Mugg på harde flater stikker ikke så dypt, og der holder det å skjære vekk noen centimeter nedenfor.


#9

Hasselnøtt sa for siden:

Muggent brød kaster jeg rett i søpla.


#10

Misteri sa for siden:

Vist det kun lukter litt på kanten og du ikke ser mugg, ja da hadde til og med jeg turt å spist. :nemlig:


#11

Pope sa for siden:

Jeg har alltid bare skjært bort den delen som er muggen og så lenge det ikke smaker mugg av resten av brødet så har jeg spist det. Det samme gjelder for leverpostei og gulost.

Mugg på syltetøy har jeg ikke opplevd.


#12

Chanett sa for siden:

Kan man ikke dele brødet i skiver og fryse, da, så slipper man mugg-greia.


#13

Honda sa for siden:

:blond: Men hvorfor fryser du ikke brødene når du baker de?

dele de i 2 og fryse de, så tar du opp 1\2 når det er nesten fritt. Så blir det ikke øddelagt


#14

My sa for siden:

Jeg så faktisk et barne/ungdomsprogram (det kan ha vært Newton ...?) hvor noen barn intervjuet en ernæringsekspert eller hva det var, ekspert i allefall, om akkurat dette. Barna syntes det var ekkelt at foreldrene eller besteforeldrene bare skar vekk det mugne fra gulosten og ba dem spise likevel. Eksperten forklarte i vei og konkluderte til slutt med at barna hadde rett. Man skal ikke spise noe som har vært muggent, selv ikke harde ting som gulost. Man vet aldri hvor langt inn sporene går og man skal kaste hele greia.

Beklager at jeg ikke kan gi noen sikrere kilder enn dette, det er hva jeg husker. Jeg husker imidlertid konklusjonen godt, for jeg holdt med barna og var glad for at eksperten faktisk sa imot min mormor.


#15

Filifjonka sa for siden:

Hvis noe er muggent så kaster jeg hele greia.


#16

DM sa for siden:

Jo, det er liksom det som er meningen, men så vil jeg liksom ikke fryse nystekt brød for det er så mykt og ferskt og deilig og jeg rister alltid frosne skiver, også går dagene, for dagen etter er brødet like mykt og deilig og jeg vil vente litt, og dagen etterpå er jeg kansje sliten og sover for det meste og så plutselig er tiden gått og brødet skulle vært fryst for lenge siden. :sukk:

#17

Chanett sa for siden:

Du får tenke på hvor kjipt det er å skjære bort mugget når brødet er nybakt.


#18

DM sa for siden:

Slik er jeg også, jeg husker konklusjonen, men ikke resten. :p

Jeg også har hørt det med at sporene går lengre inn enn man kan se og sånn.


#19

DM sa for siden:

Ja, jeg får gjøre det. :riktig:

#20

safran sa for siden:

Her står det litt om mugg og mat, og det bekrefter stort sett det jeg sa lenger opp. matportalen.no/Saker/1077525867.56

Men vil man være helt på den sikre siden så kan man selvsagt la være å spise noe av det i det hele tatt.


#21

DM sa for siden:

Tusen takk Safran, akkurat det jeg trengte. :blomster:


#22

Mei sa for siden:

Vi fryser ned nybakt brød - og da har det nybakt-feeling også når vi tar det opp igjen. Trikset er å legge det i plastpose mens det enda er bittelittegranne lunkent, men ikke fryse det før det er helt avkjølt. Og ikke vente til neste dag/flere dager, for da blir det bare tørt og kjipt.


#23

Elin sa for siden:

hmmm....lurer egentlig på om det er såååå farlig med mugg jeg, jeg mener, man spiser jo blåskimmel-ost uten å mukke, og det er mugg-ost enten man vil det eller ikke. Hvorfor er det annerledes egentlig? Noen som vet?:confused:


#24

him sa for siden:

Blåskimmel-ost er vel ikke nødvendigvis helt ufarlig det heller ettersom gravide frarådes å spise det? Jeg tror grunnen er at det er mange forskjellige muggtyper. Pencilin er jo en muggtype, man syrner youghurt med en bakterie, hvitmuggost (brie) og rødmuggost ost er igjen forskjellige bakterier.


#25

Avatar sa for siden:

Jeg hadde garantert aldri spist noe det har vært mugg på. :niks:
Men nå er jeg ekstremt sær da...
Spiser ikke osten mer en 2-3 dager etter åpning og leverpostei kun når den er nyåpnet.


#26

Dragonfly sa for siden:

Denne tråden var god å lese for nå fikk jeg også svar på det jeg lurte på ang mugg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.