Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tryllefløyten som opera og 7-åring

#1

annemede sa for siden:

Jeg har lyst til å gå på/i opera, og har lyst å lære mine barn å like det. Er en 7 åring for liten til å se på tryllefløyten?


#2

Gaia sa for siden:

Jeg så den første gang da jeg var fem og elsket den. Snupp skal se den i september, et par dager før han fyller seks. Jeg tenker det kommer an på barnet.


#3

Polyanna sa for siden:

Jeg hadde min snart 9- åring med på en 3-4 timers forestilling med Puccini i sommer. På italiensk, uten teksting (som man har i operaen). Han likte det, utrolig godt, veldig godt, men han liker omtrent hva som helst som settes opp fra en scene. Han satt fremst på stolen og nifulgte med. Da vi bikket midnatt var han så trøtt at han omtrent besvimte, så da måtte vi gi opp (da hadde vi sett 3 timer, men han gikk glipp av en dramatisk død :p).

Vi hadde gått nøye gjennom handlingen, og jeg hvisket også litt til ham underveis.


#4

annemede sa for siden:

Da satser jeg på at det går bra, kanskje vi kan ta en familietur. Vi tenkte å fra nordover. :nemlig:


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg så den første gang i den alderen og syntes det var fantastisk!


#6

annemede sa for siden:

det skal være ferdig til ca 22.00 og det regner jeg med går greit. Åh, jeg håper det går i orden.


#7

Gaia sa for siden:

Det er faktisk ikke noe verre enn at man kan ta med barnet og gå, fortrinnsvis i en pause. Mamma hadde meg ofte med på konserter og opera fra jeg var ca fem år. Innimellom stor suksess, og vi så hele forestillingen, andre ganger døde jeg av kjedsomhet og vi stakk i pausen.


#8

Maverick sa for siden:

Den forestillingen som snart er på? Vel, kostymene bør holde enhver unge bergtatt en stund, i hvert fall.

Jeg er fortsatt litt traumatisert etter å ha fått kontoret mitt okkupert av en operasyngende mann i rosa parykk og svarte gummiklær. :knegg:


#9

Teofelia sa for siden:

Hvis du er villig til å forlate lokalet halvveis om det trengs, så kjør på. Handlingen er komplett uforståelig for folk flest, men det kan være greit å gå gjennom hvem de enkelte er på forhånd, samt å høre noen ganger på alle de mest kjente ariene.

Jeg elsket musikken til Tryllefløyten som 8-åring, husker jeg, og er ganske sikker på at jeg ville likt å se den på en scene også.


#10

Polyanna sa for siden:

Lurt å bestille billetter på enden av en rad, kanskje?


#11

Anne C sa for siden:

I fjor hadde jeg med en 4.5 åring, det gikk veldig bra. Begge gutta skal i år og, det blir tredje gangen for eldste.


#12

Charlie sa for siden:

Har hatt med barna på sånne ting fra de var 3 og 5. Helt uproblematisk, sitter som tente lys. Kan være lurt å fortelle historien på forhånd, da er det lettere å følge. Nå drar vi til Oslo og ser Nøtteknekkeren hvert år... Juletradisjon blitt.


#13

SpetakkelRandi sa for siden:

det kommer helt ann på 7 åringen. Min hadde elsket det tror jeg.


#14

Tjorven sa for siden:

Så Tryllefløyten er egnet for barn, altså?

Vi var på åpen dag i Operaen for noen uker siden, og snuppa syntes det var så kult. Kostymene som vi fikk se ordentlig nøye på. Den tekniske presentasjonen vi var på. Ja, alt sammen egentlig.

Så jeg lovet at vi to kunne gå når det dukket opp noe som egnet seg for barn. Jeg har ikke peiling på opera, men skal jo klare å google opp deler av historien og sette oss litt inn i den på forhånd.


#15

Tjorven sa for siden:

Ja. Det var jo optimistisk. Det er bare ståplasser igjen. Og det tror jeg ikke at hun/vi gidder.


#16

Tallulah sa for siden:

De første tingene jeg så i opreaen var nettopp sviskene som tryllefløyten, svanesjøen og Carmen. Felles er høy glamfaktor, relativt enkel musikk og historier. Jeg så disse i 5-8 årsalderen og elsket det.


#17

Teofelia sa for siden:

Sammen med Nøtteknekkeren, er det nettopp de jeg ville anbefalt til alle som ønsker en hyggelig introduksjon til opera og ballet, enten de er voksne eller barn.

#18

Tjorven sa for siden:

Jeg har sett både Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Carmen som barn. Jeg husker det som flotte opplevelser.

Jeg ser at det er ledige billetter til Askepott i mai. Er den grei som en intro? Det er i det minste en historie snuppa kjenner.


#19

Maverick sa for siden:

Askepott som barneopera går på Scene 2 i slutten av oktober.


#20

Tallulah sa for siden:

Askepott som ballett? Finn ut hvilken versjon det er. Er det den klassiske er det mye gull og prinser, men den er allikevel ikke like storslagen som svanesjøen, syns jeg. Jeg har bare sett den i voksen alder, med en dårlig askepott, så jeg er nok ganske farget av det.


#21

Pøblis sa for siden:

Vi hadde ståplasser til Nøtteknekkeren i vinter, og fikk stoler av den snille vaktdamen så snart alle de andre hadde satt seg ned. :) Vi satt helt fremme ved rekkverket og så helt utmerket. Også er det lett å forlate lokalet ubemerket hvis nødvendig.


#22

Tallulah sa for siden:

Ståplasser får nesten alltid sitte innen pause. Det er heller ikke ekte ståplasser, men barkrakker.


#23

Tjorven sa for siden:

Men er det like storslagent å se forestillinger på Scene 2? Vi var på teknisk presentasjon på åpen dag inne i hovedsalen. Det var noe av storslåttheten i storsalen som fenget aller mest, tror jeg. Vi har vært på Scene 2 tidligere, og det var jo bare som en vanlig teatersal. Men stykket veier kanskje opp for det? Barneopera høres jo helt ypperlig ut.

Er det noen slåsskamper også sånn at den noe mer actionkrevende 4-åringen kunne blitt med?


#24

Maverick sa for siden:

Det er ikke like storslagent, men Scene 2 er en vidunderlig liten sal med fantastiske muligheter, og man kommer jo veldig mye nærmere scenen.


#25

Gaia sa for siden:

Sideplasser er nok lurt, ja. Hadde jeg kunnet velge så hadde jeg valgt det, men jeg endte opp men å få tak i de siste to billettene til ønsket forestilling, som for sikkerhets skyld er midt i salen (planen er å vente helt til siste slutt og så blafre med øyevippene til de som sitter på enden for å sjekke om de kanskje kunne tenke seg de kremplassene vi har.)


#26

Charlie sa for siden:

Scene 2 er ikke storslagen, men den er veldig fin fordi " alle" plasser er mye " nærmere" og man får liksom god kontakt med det som skjer på scenen.

Vi har tenkt oss på Askepott også, vi.... :jupp:

Fordelen med Hovedscenen er at alle oppsetninger der har formidling ( gratis) som begynner 1 t før selve forestillingen. Der forteller de om stykket, det er lyd- og filmklipp, kanskje man får se et kostyme eller to. Anbefales veldig, vi gjør det alltid selv om vi har sett stykket før.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.