Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kefirkake til besvær

#1

star sa for siden:

Jeg lager sjokoladekake med kefir som er ganske god. Men i det siste så blir den bare vellykket annenhver gang og jeg skjønner ikke helt hvorfor.
I går var den gjennomstekt når jeg tok den ut av ovnen, men når jeg skjærer i den så er den blitt så tung. Det ser ut som den er rå og jeg skjønner ikke hvorfor?

Røra stod litt før jeg stekte den og kaka stod litt i forma før jeg tok den ut. Så satte jeg den i kjøleskapet.
Så har noen en ide om hvorfor den av og til blir vellykket og av og til ikke? Er det noen regler for kefir kaker jeg ikke vet om?


#2

Olvina sa for siden:

Skar du i kaka før den er blitt kald? Mine kaker ser heilt rå ut i snittflata om eg deler opp for tidleg.


#3

star sa for siden:

Nei skar ikke opp kaka før i dag, da hadde den jo stått i kjøleskapet hele natta.


#4

ElinM sa for siden:

Baker sjokoladekake med kefir støtt og stadig. Jeg gjør ikke noe spesielt, og jeg har aldri problemer med den. Jeg oppbevarer den ikke i kjøleskapet, men i matboden som er en del kaldere enn vanlig romtemperatur. Kaka er forøvrig best når den er nesten stekt litt for lite.


#5

Acsa sa for siden:

Jeg baker en kefirkake, og den setter jeg ikke i kjøleskapet, jeg synes kaker ofte blir så "klamme" da.


#6

star sa for siden:

Kan jo ikke akkurat ha den på benken heller? Har ingen matbod nemlig.
Jeg skjønner liksom ikke helt hvorfor det blir så feil nå for i starten ble den aldri feil.


#7

Olvina sa for siden:

Eg set ikkje kaker av denne typen i kjøleskåpa heller. Mine står på benken, gjerne inntil eit par - tre dagar. Dersom kaka då ikkje er ete opp, går resten i frysaren.


#8

ElinM sa for siden:

Jeg ville heller latt den stå på benken en dag eller tre, heller enn å sette den i kjøleskapet.


#9

Teofelia sa for siden:

Sjokoladekaker kan godt stå på benken, så lenge de er dekket til. Jeg synes også de smaker bedre da.


#10

star sa for siden:

Aha, da kan jeg i allefall prøve det neste gang ja. Men da kan jeg nok ikke ha på glasuren for den smelter ser jeg. Har nemlig tatt med på jobben så restene blir borte


#11

Olvina sa for siden:

Her står kaka med glasuren på. Det er ikkje noko problem så lenge den ikkje står midt i solsteiken eller det er ekstremvarmt på kjøkenet. Eg har vanleg sjokoladeglasur.


#12

star sa for siden:

Det har jeg også. Men kaka står nå på pauserommet og svetter. Men da har den jo vært i kjøleskapet i natt og da fikk den sikkert litt sjokk kanskje.
Tips skal hvertfall prøves neste gang ja.


#13

Najade sa for siden:

Den svetter når den har vært i kjøleskap først ja.

Jeg pleier faktisk ofte å ha langpannekake i stekeovnen, så slipper jeg å bruke den benkeplassen (ovnen er selvsagt kald før jeg setter den inn da).


#14

Pingis sa for siden:

Du får nøye deg med å bake den bare annenhver gang, da vet du. :dakars: Så kan du bake noe annet godt de andre gangene!


#15

Niobe sa for siden:

Du rører ikke for mye da? Slike kaker trenger bare røres så vidt sammen. Rører man for mye blir de veldig kompakte.


#16

star sa for siden:

Pingis: at jeg ikke har tenkt på det før da. Neste gang blir det eplekake så det så :nemlig:

Niobe: det er veldig mye mulig ja. For det er kompakt jeg føler kaka er nemlig. Tusen takk for tips!


#17

Veritas sa for siden:

Har du prøvd kulturmelk istedenfor kefir? Den blir bedre da. Men om den løser problemet ditt, det tør jeg ikke si. :)


#18

star sa for siden:

Tar med meg alle tips jeg :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.