Er så i tvil om holdbarheten til mat på glass etter at de er åpnet. Det er jo heller sjelden det står noe om det på glasset (holdbarhetsdatoen gjelder vel uåpnet glass). Det er ting som oliven, soltørkede tomater, kapers, tomatpuré og den slags type ting. Hva gjør dere andre, spiser det opp med en gang?
Kommer an på hva det er i grunn. Sylteagurker og rødbeter og sånn holder jo lenge. Tomatpure holder noen dager, den bruker jeg hvis den ser grei ut. Syltetøy bør helst ikke mugne. :knegg: Hjemmelagde greier holder ganske kort.
Ok, det er visst individuelt skjønner jeg. Oliven ser ut til å holde et par uker i kjøleskap etter åpning. Soltørkede tomater (i olje) har jeg ikke klart å google meg frem til. Tørkede skal visst holde veldig lenge. Anyone?
Jeg har et glass med soltørka tomat stående, på det står det 30 dager etter åpning. Og på glasset med jalapenos står det 3 dager etter åpning. :skeptisk: Hva slags mikroorganismer er det som orker å angripe jalapenos, liksom?
Tja, bearbeidede greier som syltetøy, tomatpure og lignende holder kortere enn ting som oliven, soltørkede tomater og sånt.
Jeg bruker øyne, nese og evt smak for å avgjøre om det kan brukes eller ikke, datomerking er underordnet på slike ting.
Jeg bruker bare hervik syltetøy, eller hjemmelaget og det mygler fort.
Tomatpure bruker jeg aldri hvis det har stått åpnet mer enn 4-5 dager, oliven har jeg nå hatt et stort åpnet glass av i kjøleskapet siden april, det er like fint, ingen mugg og ingen vond smak eller lukt. :knegg: Så erfaringene er tydeligvis veldig forskjellige.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.