Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet, mat på (åpnet) glass

#1

konsulenten sa for siden:

Er så i tvil om holdbarheten til mat på glass etter at de er åpnet. Det er jo heller sjelden det står noe om det på glasset (holdbarhetsdatoen gjelder vel uåpnet glass). Det er ting som oliven, soltørkede tomater, kapers, tomatpuré og den slags type ting. Hva gjør dere andre, spiser det opp med en gang?


#2

Katta sa for siden:

Kommer an på hva det er i grunn. Sylteagurker og rødbeter og sånn holder jo lenge. Tomatpure holder noen dager, den bruker jeg hvis den ser grei ut. Syltetøy bør helst ikke mugne. :knegg: Hjemmelagde greier holder ganske kort.


#3

konsulenten sa for siden:

Ok, det er visst individuelt skjønner jeg. Oliven ser ut til å holde et par uker i kjøleskap etter åpning. Soltørkede tomater (i olje) har jeg ikke klart å google meg frem til. Tørkede skal visst holde veldig lenge. Anyone?


#4

Pingis sa for siden:

Jeg har et glass med soltørka tomat stående, på det står det 30 dager etter åpning. Og på glasset med jalapenos står det 3 dager etter åpning. :skeptisk: Hva slags mikroorganismer er det som orker å angripe jalapenos, liksom?


#5

Stikka sa for siden:

Her kan glass stå lenge i kjøleskapet. Jeg ser, lukter og smaker før jeg bruker hvis det har stått en stund. Det meste tåler å stå en stund.


#6

Stikka sa for siden:

Soltørkede tomater i olje holder til datoen selv etter åpning på de glassene jeg har kjøpt.


#7

Note sa for siden:

Jeg er litt sånn se, lukt og smak, er jeg i tvil kaster jeg. Datomerkingen spiller mindre rolle.


#8

Hyacinth sa for siden:

Du merker fort om det er myggel på. :D


#9

Interference sa for siden:

Tja, bearbeidede greier som syltetøy, tomatpure og lignende holder kortere enn ting som oliven, soltørkede tomater og sånt.
Jeg bruker øyne, nese og evt smak for å avgjøre om det kan brukes eller ikke, datomerking er underordnet på slike ting.


#10

Hyacinth sa for siden:

Det er ikke min erfaring.

Syltetøy holder i en evighet, likeså tomatpure (om lokket er skrudd hardt fast), soltørkede tomater holder lenge, men oliven mygler over en lav sko.


#11

M@M sa for siden:

Samme her. Og her synes jeg oliven, soltørka tomat o.l. står leeenge. Jeg spiser det så sant det ser friskt ut.


#12

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har også opplevd at oliven raskt blir dårlig (mugg), mens tomatpuré holder seg overraskende lenge. Er det ikke tegn til mugg spiser jeg, nemlig.


#13

Interference sa for siden:

Jeg bruker bare hervik syltetøy, eller hjemmelaget og det mygler fort.
Tomatpure bruker jeg aldri hvis det har stått åpnet mer enn 4-5 dager, oliven har jeg nå hatt et stort åpnet glass av i kjøleskapet siden april, det er like fint, ingen mugg og ingen vond smak eller lukt. :knegg: Så erfaringene er tydeligvis veldig forskjellige.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.