En konstant våt sommer får skylden for at tørråte har angrepet potetlandet mitt. Så da må vist all poteten opp av jorda, og brukes så snart som mulig, før den blir ødelagt. Men hva skal jeg lage av potetene? Her i huset spiser vi i utganspunktet lite potet, og det var meninga å ta opp litt og litt utover hele høsten.
Nei men sånn helt alvorlig; potetmos går det mye poteter til, og den hjemmelagde er mye mye bedre enn posefosen. Særlig om du tilsetter litt andre rotgrønnsaker, smør og hvitløk. Også kan dere lage grønnsakssuppe. Mye grønnsakssuppe!
Jeg tror egentlig man kan lage slik frossen-mos på egenhånd. Dvs koke masse poteter, mose dem, og fryse dem ned i porsjoner. Når du vil ha potetmos tar du opp en porsjon og varmer den med melk og smør. Jeg har ikke testet teorien, men blir svært forundret hvis det er bare potetmosfabrikken som klarer å gjøre slikt.
Ja.
Og vi lager ofte flere former med fløtegratinerte poteter også. Skjærer skiver, koker i fløtemelk med hvitløk og ønsket krydder, og når potetene er ferdigkokt og fløtemelken har kokt inn litt legger vi i former og kjøler ned før vi fryser.
Genialt å ha dette ferdig syns jeg.
Ja, hvertfall med morsmelk. :knegg: Jeg erfarte det da jeg lagde babymos og frøs kokte moste poteter alene, de ble svampete. Hadde jeg i morsmelk gikk det fint.
Jeg bruker ofte Jamie Olivers potet,-. og aspargesform som tilbehør til kjøttretter (kan sikkert brukes til fisk også, jeg tåler ikke det og har ikke prøvd).
Jeg bytter ofte ut aspagesene med vårløk, purreløk, rødløk, aspargesbønner osv, og det funker veldig bra.
Denne formen kan også brukes som hovedrett, da pleier jeg å ha godt brød, balsamico og olje til. www.foodnetwork.com/recipes/crispy-and-delicious-asparagus-and-potato-tart-recipe/index.html