Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lavkarbo ukesmenyer?

#1

Huldra sa for siden:

Noen som vil dele sin lavkarbo-ukesmeny med meg? :fantasiløs:


#2

Bloppy sa for siden:

Ohhh! Jeg skal henge her! Gubben har begynt på diett i dag. De første ukene går det i mat fra www.spisdegslank.no men etterhvert må jeg begynne å lage noe alle kan spise.

Jeg har vel ikke vondt av det jeg heller. :knegg:


#3

Mei sa for siden:

Forrige uke fritt etter hukommelsen;

Mandag: Stekt laks med wokede grønnsaker og rømme
Tirsdag: Baconcheesecaserole med salat
Onsdag: Fiskekaker med blomkål/majones/baconsalat
Torsdag: Entrecote med stekt sopp, bønner og gulrøtter samt fløtesaus
Fredag: Taco (her bruker jeg enten importerte lavkarbotortillas eller hjemmelagde ostechips) (Is til dessert)
Lørdag: Rømmegrøt (med eller uten spekemat)
Søndag: Blomkålsuppe med bacon

Ut fra hva vi har handlet inn i dag kommer denne uken til å se omtrent slik ut;
Mandag: Giroskrydrede biffstrimler med salat og tsatsiki
Tirsdag: Stekt laks med blomkålmos og grønnsaker
Onsdag: Fiskekaker med coleslaw og stekt sopp og bønner
Torsdag: Baconsurrede kyllingfileter fylt med mozarella og servert med salat.
Fredag: Taco (Hjemmelaget is til dessert)
Lørdag: Omelett
Søndag: Finnbiff med grønnsaker on the side (Jordbær og fløte til dessert)

Og mens jeg er i gang kan jeg tenke meg at uken etter det kan se slik ut;
Mandag: Kjøttkaker fylt med philadelphia og jalapenos. Servert med wokede grønnsaker.
Tirsdag: Fiskekaker med stekt sopp, stekte bønner og brokkolisalat
Onsdag: Torsk i form
Torsdag: Parmesankylling med grønnsaksmos
Fredag: Taco (Hjemmelaget is til dessert)
Lørdag: Pizza (med lavkarbobunn)
Søndag: Lasagne med squash i stedet for lasagneplater. (Blåbærsmuldrepai til dessert)


#4

Minerva sa for siden:

:Nam: Sulten!

Hva med frokost- og lunsjforslag?


#5

Mei sa for siden:

Jeg spiser cottage cheese med eple eller blåbær eller bringebær til frokost og omelett, middagsrester, salat e.l til lunsj.


#6

Fløyel sa for siden:

Jeg kan anbefale denne boken:


#7

Mei sa for siden:

Jeg har søkt litt etter oppskrifter på nettet, men ønsker å spise så mye vanlig mat som mulig at jeg ikke har orket spesielle kokebøker. Jeg bruker fiberhusk i knekkebrød og pizzabunn, men ellers har jeg tatt utgangspunkt i mat vi alltid har spist og bare byttet ut noen av ingrediensene.


#8

Timar sa for siden:

Dere har vært på lavkarbo.no, eller? Der finnes det et eget oppskrift-underforum.

Men takk for masse deilige middagsforslag :D


#9

Hyacinth sa for siden:

Etter å ha levd på denne måten temmelig lenge, har jeg gjort meg noen erfaringer:

-Blomkålmos er utrolig lett og raskt å lage (ca fem minutter). Og hvis man ikke bruker fløte, men derimot rømme, blir den mye bedre. En ekstra spiss gir det å blande inn en del fetaost.

-Om høsten er det digg å steke halve rosenkål med bacon (fra Idsøe!) og løk. Rasp gjerne litt sitronskall over. Kjempegodt, og det komemr fra en som hater kokte rosenkål. (Så ikke fall for fristelsen til å forvelle dem først, sånn at stekingen blir kortere.)

-Paprikasalat, kjempegod: Grill noen paprika, en chili og hele hvitløkfedd med skall. Ta ut og flå. Skjær i skiver. Bland med rødløk i skiver. Mos de bakte hvitløkfeddene og bland med olje, balsamico, salt og pepper. Hell over. La trekke i kjøleskap.

-Blomkålris. Mye mer stress enn mos, jeg liker ikke å rive. Men det er godt stekt i smør, særlig med vårløk og chili i.

-Har nylig (gjen)oppdaget cherrytomater stekt i stekeovn. Langtids. Med olje, salt og pepper. Nam!

-Hjertesalatblader funker som tacoskjell. Godt er det også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.