Jeg har fått i oppgave å bake en langpanne gulrotkake til snuppas fotballkamp i morgen. På grunn av stramt tidsskjema vurderer jeg å ta en kjapp løsning, men smaker Toro sin gulrotkake greit nok og holder den seg saftig nok til i morgen kveld?
Jeg aner ikke noe om Toro sin versjon. Men kaka under blir alldeles nydelig og er laget i en fei. Det som tar desidert lengst tid er å rive gulrøttene. Jeg har pleid å lage den i rundform, men har også laget den i langpanne. Da blir den bare litt lavere, og må følgelig stekes kortere enn det som står i oppskriften.
Tjorvens fantastiske gulrotkake
375 g sukker
2 dl olje (bruk mais- eller solsikkeolje; IKKE olivenolje)
4 egg
300 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts salt
2 ts natron
1 stor ts vaniljesukker
500 g revne gulrøtter
50 g valnøtter (kan sløyfes; særlig hvis kaken skal serveres til noen med mulig nøtteallergi)
Glasur:
125 g fløteost (jeg bruker Tine Naturell)
50 g mykt smør eller margarin
2 ts vaniljesukker
200 – 250 g melis
Pisk sukker og olje til en kremet masse og pisk eggene i, ett om gangen.
Sikt på mel som er blandet med kanel, salt, natron og vaniljesukker.
Vend i gulrøtter og eventuelle nøtter til slutt.
Fyll deigen i en velsmurt form (ca 24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i minimum 1 time på nederste rille i ovnen. Det pleier å ta ca 1 time og 20 minutter, men dette varierer med ovnen. Prøv med en kakenål om den er ferdigstekt. Avkjøl kaken på rist.
Pisk fløteost og smør og tilsett vaniljesukker og melis. Smør dette på den avkjølte kaken.
Gulrotkaka til Toro er ikkje så aller verst. Om du lagar glasuren sjølv (Philadelfiaost, melis og litt sitron eller noko sånt), så er det ikkje så lett å kjenne forskjellen heller. Sjølvsagt er heimelaga gulrotkake best, men Toro funkar den. Den verste jobbben med gulrotkake er alle gulrøtene som må skrellast og raspast, samt all oppvasken.
Ostekrem pleier å vere ein slager uansett. Også i barnehage og skule. Forutsatt at du faktisk likar gulrotkake da. Eg hadde nok latt gulrotkake med melis på stå igjen. Ostekremen er jo nesten heile poenget, og eg synes det er best med generøst lag.
Takker for svar og oppskrift. Det tar jo ikke så mye lengre tid å lage ordentlig hjemmelaget da, så kanskje jeg går for Tjorven sin kake. Får se hva jeg gjør, men må si meg enig i at ostekremen er det som gjør den digg.
Den er overraskende god faktisk, den ferdigposen der! :jupp: Har brukt den et par ganger når det har vært knapt om tid. Lag den og bruk R.O.O.M sin glasur, det er alltid en vinner vil jeg tro - jeg brukte glasuren til gulrotkake senest i helgen og det var nyyydelig!! ;)
Jeg pleier å lage Toro sin gulrotkake. Den holder seg saftig og fin i flere dager. Jeg bytter ut olja med smeltet smør. Til topping pleier jeg å bruke melis, to nøytrale oster, smør og litt vaniliesukker. Alle spørr om oppskriften.
Toro sin er god, bruker smeltet smør og ikke olje og lager oste-meliskrem. Litt kardemomme. Fikk en gang spørsmål fra en hel avdeling (ok, damene Ihvertfall) om oppskriften når jeg sendte den med mannen...
Jeg føler meg liksom alltid så veldig, ekstremt, uforholdsmessig god husmor av å bake kake. Så det er bra dere vet jeg har bakt, siden det blir litt teit å skryte på FB. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.