I kveld har jeg vært på et helt fantastisk sted!!
En restaurant som heter Flor og Fjære, på en øy utenfor Stavanger. På denne øyen hadde farfar "Gartner Bryn" hytte, og begynte å plante bed. Og nå er det en helt utrolig, fantastisk ... helt utrolig flott hage der. Eller parkanlegg. Det er nærmest beyond words hvor flott den var.
Øya kom komplett med et særs sjarmerende gartneromvisningsbarnebarn, og en særs gretten kokk (som blant annet kom med utsagnet "jeg skjønner ikke hvorfor folk absolutt skal spise salat. Helt ubrukelig. Smaker ingenting, har man "flaks" smaker det gress). Og egen hurtigbåt for transport ut og inn.
God, god mat, god vin. Anbefales!
Der har jeg også vært for et par år siden. Det er fantastisk flott der ute. Jeg var ikke videre imponert over maten etter hva jeg kan huske, men det er mulig vi var uheldige. Vi spiste forresten lunsj, ikke middag der. :)
Der har jeg også vært. Hagen er fantastisk, maten mindre bra. Vi var et veldig stort selskap, så det kan ha innvirket på kvaliteten på det som ble servert. Men sommernatt, vin og gitarklimpring gjør at det med maten ikke blir et stort poeng.
Der var jeg i fjor, og jeg husker kokken, ja. :haha: Vi fikk god mat også.
Jeg er imponert over anlegget, men personlig så syns jeg det blir helt vulgært med så mye sommerplanter. De blomstrer jo utrolig vakkert hele sesongen, men å sette ned, plukke opp og så kaste tusenvis av planter hvert år... Det blir litt i overkant for meg. Jeg hadde likt bedre en fint sammensatt hage med løkplanter, stauder og roser, der hver ting blomstrer til sin tid. Det blir ikke like ekstremfrodig, men mye mer harmonisk. Syns JEG.
Det er jo det de gjør i alle parker og anlegg i Oslo også, da Polyanna, spredd gjennom hele byen :vetikke:
Hageentusiaster kan sågar få med seg stauder som de kaster etter et par års bruk ved å stå på rette plassen til rette tiden (i oslo altså)