Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Billig og sunn middag?

#1

Stjerneskuddet sa for siden:

Hva lager dere om dere skal ha billig OG sunn middag? Trenger inspirasjon:rolleyes:


#2

Niobe sa for siden:

Jeg er usikker på hvor billig det må være, men vi woker mye grønnsaker. Sammen med ukens helgetilbud fra Kiwi, så er det i mine øyne billig middag.


#3

Neket sa for siden:

Tomatsuppe? Det er billig. Hvis du koker noen egg til blir det litt mer mettende også. Eller andre typer supper.

Kålrot, gulrot og sånt er billig, og godt som tilbehør til nesten hva som helst. Kjøp kjøttvarer på tilbud og frys ned.

Fisk fra frossendisken er ikke så dyrt. Kan brukes til wok, fiskesuppe, ovnsbakt, kokt osv.


#4

løve70 sa for siden:

Hjemmelagd blomkål- eller tomatsuppe er ihvertfall billig..;)

Fullkornspasta med saus lagd av kjøttdeig(billig)/karbonadedeig(sunnere) og Dolmiosaus(billig).


#5

Katta sa for siden:

Da må man tenke tradisjonelt mhp grønnsaker. De tradisjonelle norske grønnsakene er mye billigere enn mer eksotiske. Blomkålssuppe for eksempel er billig. Serveres med godt brød. Fiskegrateng. Omelett. Fiskesuppe. Gryte med grønnsaker og kjøtt som bør koke en stund. Lapskaus.


#6

Stjerneskuddet sa for siden:

Takk for tips :-) Vi bruker ikke Toro etc, men kan nok bli flinkere til å bruke frossen fisk. Og litt mer standard norsk mat ja... Fiskeboller f eks.
Problemet er vel egentlig å finne noe som alle er fornøyd med :-S Men tar med meg tipsene deres til ukesplanlegging imorgen!


#7

kamp sa for siden:

Frossen fisk er ikke alltid så mye billigere.. Når eks mega har tilbud på fisks å kan det ofte være biligere enn å kjøpe findus..


#8

Eia sa for siden:

Jeg synes nesten alltid at jeg finner billigere fisk i fiskedisk enn i frysedisk.


#9

Acino sa for siden:

Frossen suppe-og-lapskausblanding sammen med noe kjøtt eller pølser.


#10

apan sa for siden:

Vi kjøper firepakk med frossen laks på Rema til 45 kroner eller noe, koker ris, og har brokkoli. Det er billig i mine øyne i alle fall.


#11

Selma sa for siden:

Bunnpris har også billig laks (29,-) en dag i uka (litt usikker på hvilken ukedag det er men tror det er mandager). De har svinekjøtt, pølser og kjøttdeig på tilbud også en dag i uka. Svinekjøttet har jeg kjøpt en gang men der ble jeg ikke spesielt imponert over kvaliteten. Laksen derimot er helt fin.

Ellers kjøper jeg alltid kjøttdeig og karbonadedeig på tilbud og putter i fryseboksen


#12

Skilpadda sa for siden:

En favoritt hos oss, særlig hos Poden, er ovnsstekte kyllinglår med potetstappe. Kjøper frosne First Price-kyllinglår (som er veldig gode) og steker dem i ovnen med krydder på (kan gi grundigere forklaring om du vil), og så koker jeg poteter sammen med gulrøtter og hvitløk og moser alt sammen til stappe. (Den stappen er kjempegod og blir spist masse av, og blir det rester, steker jeg dem i stekepanne til neste dags middag.) Og så har vi brokkoli til.

Ovnsstekt laksefilet er også veldig populært, og laksefilet er ofte på tilbud. Og så lager jeg hjemmelaget tomatsuppe med kjøttboller av rimelig kyllingkjøttdeig, det er også en god, sunn og billig middag som barn også pleier å like.


#13

Smurfine79 sa for siden:

Jeg vil gjerne høre litt mer om krydderet og ting til disse kyllinglårenepå utkikk etter sparetips


#14

Skilpadda sa for siden:

Jeg kjøper altså frosne First Price-kyllinglår og tiner dem helst først. Har dem i ildfast form med timian, paprika og kanskje grillkrydder på, og noen klatter smør, og så dekker jeg med aluminiumsfolie og setter dem i ovnen på 100 grader i en time omtrent, kanskje enda lengre. Så tar jeg av folien og skrur opp til 225 grader og steker til de er sprøstekt utenpå, det tar en halvtimes tid - omtrent så lang tid som jeg bruker på å koke poteter/gulrøtter og lage stappe. Kyllinglårene blir veldig saftige og gode på denne måten. Beregner 1-2 per person. (steker f.eks. 5 lår til oss 3).


#15

Meiose sa for siden:

Steker seifilet i blokk med eple og løk, og så har vi gulrøtter og poteter ved siden av. Middag til fire for en liten femtilapp!

Ellers signerer jeg det med sesonggrønnsaker. Bruker mye kål, kålrot og gulrot, woker det med litt soyasaus til f.eks ovnsstekt laks. Kjempegodt!


#16

Smurfine79 sa for siden:

gjerne oppskrift på stappe også :o


#17

Syrinx sa for siden:

Jeg vil slå et slag for den gode, gamle høna. Hønsefrikasse og hønsesuppe. Mye smak for en rimelig penge. Så mye kjøtt er det ikke, men grønsaker og saus/suppekraft er nydelig.


#18

Fakse sa for siden:

Om du har mulighet til oppbevaringer det mye billigere å kjøpe i store kvanta i stede for små. Kjøp sekker med 25 kg poteter, 10 kg gulrot og 10 kg kålrot nå på høsten. Mange som dyrker annonserer i avisen, enten til avhenting eller levering. Dessuten lønner det seg å kjøpe større kvanta ris, bønner, linser og pasta på innvandrerforretninger.

Spesielt linser og bønner synes jeg mange overser når de leter etter sunn og billig mat. Store mengder rødt kjøtt er jo ikke spesielt sunt, så man kan gjerne bytte ut en del kjøtt med rotgrønsaker eller linser/bønner. Godt egnet i gryteretter og "kjøtt"sauser.


#19

Retz sa for siden:

Da fisker jeg et par ørreter, sprøsteiker dem og lar en liten dæsj lettrømme surre med i steikepanna til slutt. Serveres med små, uskrelte nypoteter, gulrøtter, kålrot og purre. Gressløk over. :ja:


#20

Anita72 sa for siden:

Stekt torsk (frossen, bor på bøgda), potetstappe, kokte rotgrønnsaker og soyasmør er god og ganske billing mat. Som det er nevnt tidligere i tråden kan potetstappe brukes til det mest.


#21

Skilpadda sa for siden:

Jeg har i - tja - omtrent tredjeparten så mye gulrøtter som poteter, kanskje, og så omtrent like mange hvitløksfedd som gulrøtter. Skreller gulrøttene først, siden de bruker lengst tid på å koke, og deler dem i biter og hiver dem i vanngryten. Skreller poteter og har dem også i biter i vannet, og skreller hvitløksfedd og har i.

Koketiden varierer med potettypen og hvor store biter det er, men når både poteter og gulrøtter er ordentlig møre heller jeg av vannet, har i en teskje eller to med salt og et par smørklatter, og moser med potetstapperen min. Sper med melk og moser litt til, og rører alt sammen. Vi synes det er greit med grov stappe med litt biter i, så jeg finmoser ikke alt; vil man ha den helt glatt, kan man evt. ta ut gulrotbitene og mose dem med blender eller stavmikser før man rører dette inn, før det er vanskeligere å finknuse gulrøttene helt enn potetene. (Hvis jeg har i vanlig løk, noe jeg har noen ganger, fisker jeg opp den kokte løken og kjører den glatt med stavmikseren.)

Jeg pleier å lage en diger porsjon, for det blir spist mye av den, og restene er veldig gode å steke i stekepannen til en senere middag.


#22

Nextlife sa for siden:

Vegatarisk mat er stort sett kjempebillig. Grønnsaker og belgfrukter koster jo nesten ingen ting om dagen.

I går lagde jeg potet,- og purreløksuppe, jeg tipper kostnadene kommer opp i 30-40 kr, og da var vi 3 personer som spiste.

Vegetarisk chili con carne eller curryer er også veldig billig og metter godt.


#23

allium sa for siden:

Hvordan steker du dem? Rører hele tiden, eller steker som en stor kake som snus?


#24

Skilpadda sa for siden:

Steker som én stor kake og prøver å snu den så hel som mulig. Eller i så store biter som mulig, da.


#25

allium sa for siden:

Takk. :har kylling i ovnen:


#26

Taien sa for siden:

Jeg lagde fiskekaker fra bunnen av her i går. Det var både billig og godt.
Og utrolig lett! Serverte med potet/gulrotstappe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.