Blåklokke sa for siden:
Noen som har oppskrift å dele? :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Blåklokke sa for siden:
Noen som har oppskrift å dele? :)
snøklokka sa for siden:
Disse er vår favoritt, veldig gode om du bruker mørk sjokolade som Valrhrona eller lignend, men fungerer fint med annen god sjokolade også.
350 g hakket sjokolade
110 g godtsmør
3 egg
2 ts vaniljesukker
200 g sukker
100 g mel
1 1/2 ts bakepulver
en knivspiss salt
200 g grovt hakkede nøtter (hassel el pekan)
Smelt sjokoladen sammen m smøret.
Pisk eggene
Hell sukkeret langsomt i og pisk til det er lyst og luftig.
Tilsett sjokoladeblandingen
Sikt inn mel, bakepulver og salt og vend det forsiktig inn i sjokolademassen.
Tilsett nøttene og sett blandingen i kjøleskapet til deigen er fast og kald.
Trill ut kuler på størrelse med en valnøtt, sett på bakepapir og stek midt i ovnen på 175`i ca i 12-14 min eller til de er krakelert på overflaten.
Avkjøl dem noen minutter på bretet før du flytter de over på en rist.
Nyt dem:)
Blåklokke sa for siden:
Mmmmm....tusen takk :)
Men hvor får jeg tak i den sjokoladen du nevner og hva er det med den?
snøklokka sa for siden:
Jeg har kjøpt den på tidligere Ultra, nå Meny i Trondheim, men tror den er å finne i flere velassorterte butikker. Den er mørkere og syrligere enn de fleste andre og en del dyrere. Tror det er at den er fyldig og har en litt spesiell syrlighet som gjør at smaken er fin i kjeksene. Pga. at den ikke er i nærbutikken og prisen på den mener jeg at jeg brukte sjokolade fra freia? de flate 80% kakao sjokoladene sist. De er også litt dyrere enn andre, men langt fra samme som Valrhona. (kjøper den på Rema) Mulig er det stekingen, mulig tanken på Valrhonaens pris og smak som gjør at jeg foretrekker den:o, Er veldig glad i de kjeksene og sjokolade generelt:rødme: Annen litt syrlig sjokolade går godt det også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.