Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tomater i stekeovn

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg leste et eller annet sted (var det her? Har lett) om å langtidssteke tomater i ovnen. Jeg har googlet også, men jeg finner det ikke igjen. I hvert fall sa vedkommende som ga meg idéen at hun/ han stekte tomatene ca 5 timer på 100 grader. Jeg gjorde dette i går, med cherrytomater, og de ble helt fantastiske. Noe av det beste jeg har smakt. Hadde god olivenolje, nykvernet pepper og maldonsalt på tomatene.

Jeg prøvde det samme i dag, bare med vanlige, nokså store økologiske tomater. De har nå stått i 12 timer og er nokså skrukkete, men ikke som de jeg laget i går. De ser ikke ferdige ut. Hvor lenge må sånne store stå i ovnen?

Og hvordan oppbevarer man egenlig sånne tomater? Det var ikke noe tema i går, jeg spiste alle med en gang.


#2

Pelle sa for siden:

Jeg har pleid å ta de store i 3-5 timer tror jeg. Godt med litt sukker på før man setter dem inn i ovnen også. Enig - kjempegodt!


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg tenkte faktisk på sukker, men de jeg laget i går ble så søte at jeg tror sødmen i frukten holder.

Jeg tror nok de stod ekstra lenge, kanskje. 5 timer på bittesmå tomater. De store har som sagt stått et halvt døgn nå, og nå skrudde jeg av fordi jeg ikke gadd mer. De er ikke i nærheten av så skrukkete som de små ble. Det ser ut som de fremdeles inneholder mye væske.



#5

Hyacinth sa for siden:

Takk!

Hvor pokker var det jeg så den oppskriften, egentlig? :undrer:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.