Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Full strid om rustesting offshore

#1

m^2 sa for siden:

Herregud :dåne:

Nå har jeg gått og grublet på denne overskriften i Teknisk Ukeblad i to dager. Den ligger bare i mailen min, og jeg har ikke lest innholdet.
Men hva pokker er rustesting, liksom???

Ruste-sting? Hæ? Hva er det? Ja jo, nå er jo ikke jeg i oljebransjen så det er sikkert noe nymotens påfunn. Tenkte jeg først. Så grublet jeg litt å det og nææææi, det er da ikke noe som heter ruste-sting?

Jeg hadde landet på rust-testing med en skriveleif, for det hørtes fint og logisk ut å gjøre offshore. Litt logisk, hvertfall. Hva det nå enn vil si å teste rust offshore :gruble:

Jaja. Idag leste jeg artikkelen.
Rus-testing (for de ansatte)

:flau:


#2

Kirsebær sa for siden:

:latter:

Jeg leste ruste-sting, og tenkte det var rust i sveiseskjøter det var snakk om. :miljøskadd:


#3

nolo sa for siden:

Jeg leste ruste-ting, og tenkte at det er jo mangt som kan ruste på en plattform i ruskevær.


#4

Fluke sa for siden:

:knegg:

Jeg visste hva det var snakk om, så jeg "tok den" med en gang.


#5

Fløyel sa for siden:

:knegg: Ja, jeg satt å stirret på ordet jeg også.. Rustes-ting, Ruste-sting. :knegg:
Rus-testing gir mer mening.



#7

Ru sa for siden:

Ruste-sting, ja. Hva er det egentlig?! :gruble:

Jeg slet med et kryssord en gang. Planet, stod det. Ikke en av de planetene jeg kjenner til passet inn.
Riktig svar var arealet. :filer:


#8

Rabbit sa for siden:

Jeg leste også ruste-ting med èn gang,måtte lese det to ganger før jeg tok den. :knegg: Det er akkurat som den gangen jeg passerte en butikk som hadde et stort skilt det sto bildekor på. Jeg stusset på den lenge før det gikk opp for meg at det garantert ikke var et kor av biler. :humre:


#9

Polyanna sa for siden:

Rust-testing virker jo riktig logisk. Sveiseskjøter, som Bæret sier. :har gått mine runder med stålbørsten på plattform:


#10

Polyanna sa for siden:

Og så så jeg ikke at denne tråden lå under flisespikkeriet, så jeg ble yr av begeistring over at noen ville diskutere noe offshorerelatert her inne. :fnise:


#11

Kirsebær sa for siden:

Sveiseskjøter, Ru. :nemlig. Man kan sveise sammen flater med sveise-sting.
Jeg har blitt forsøkt sjekket opp av en tilhengerfyr som var svært stolt av sveisesømmen han hadde brukt på understellet på tipphengeren sin.


#12

Røverdatter sa for siden:

Jeg skjønte med en gang at det var rus det var snakk om, men hvis du vil forfølge temaet så kanskje du kan forklare hva som er striden her? Vil de ha flere narkiser i Nordsjøen? :blånn:


#13

Olvina sa for siden:

:humre:

Eg las også ruste-sting og tenkte sveisesaum som rustar. Ikkje at eg har greie på sånt, men eg hadde tydelegvis endå mindre greie på rus-testing. Det er kanskje like greitt.


#14

annemede sa for siden:

Noen mener at man skal kunne velge seg ut tilfeldige ansatte til rustesting. Ene fagforeningen har gått med på det, lokalt. etter det jeg har fått med. Men ingen vet hva de skal gjøre dersom resultatet er positivt eller om den ansatte skal få fyken eller ...


#15

Polyanna sa for siden:

Det handler vel om at en sånn test også vil slå ut om man har ruset seg på for eksempel hasj helga før man skulle ut igjen, for eksempel. Og selv om det ikke er lovlig å bruke hasj, så er det vel ikke oppsigelsesgrunn heller, så lenge man er godt og grundig rusfri på jobb.

Jeg tenker at det får da holde om de blir sjekket grundig for om de har med seg narkotiske midler før de reiser ut? Det har da holdt før, eller? :vetikke:


#16

Floksa sa for siden:

Nå er man vel ikke rusfri om man ruset seg på hasj helga før man reiste ut igjen. Min barnelærdom var at hasj er av de stoffene som lagres lengst og kan gi flashbacks i opptil 30 dager. Sånne vil ikke jeg har på norsk sokkel.... :sparke:


#17

Polyanna sa for siden:

Når det nå er i flisespikkeriet dette har havnet, så kan man jo også dra frem denne:

Ke? Det er ikke et uttrykk, er det?


#18

Polyanna sa for siden:

Ellers:


#19

Røverdatter sa for siden:

Jeg vet at de blir stoppet om de har promille eller virker ruset også. Naturlig nok. Men ser at det blir litt søkt å nekte noen utreise som røykte hasj for et par uker siden.


#20

Røverdatter sa for siden:

Joda.

(??)


#21

Nera sa for siden:

Jeg klarte faktisk å lese overskriften riktig. :D Mannen jobbet tidligere offshore på båt, og han har fortalt at folk faktisk har blitt nektet å signe på dersom de har vært i bakrus fra dagen før. Fair enough, sier jeg, for det er snakk om små marginer dersom noe skulle gå galt, og da er det greit at oppmerksomheten er på topp. Tidligere har denne bransjen vært preget av tildels hard festing både ved offsigning og onsigning, men dette ser ut til å gradvis forsvinne.


#22

Polyanna sa for siden:

Man "skal til pers" om man må i gang med noe vanskelig/slitsomt. Man kan prøve å "komme til bunns i" eller "få bukt med" et problem. Men "komme til pers"?


#23

Maverick sa for siden:

Jeg leste overskriften riktig. :evig problemstilling:


#24

Skilpadda sa for siden:

Mulig det er redaksjonen i TU som mest trenger rustesting. (Eller rusttesting, for den del.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.