star sa for siden:
Jepp, jeg trenger tips til gode og ikke så dyre hvitviner. Som kan drikkes alene og som ikke er sur.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
star sa for siden:
Jepp, jeg trenger tips til gode og ikke så dyre hvitviner. Som kan drikkes alene og som ikke er sur.
Slettet bruker sa for siden:
Drammen er forelsket i LaSalle. Den er definitivt ikke sur.
(ikke kjøp den, den smaker sukkertøy. Jeg svarer bare for å erte Drammen med å oute ham som sukkeravhengig.)
star sa for siden:
:knegg:
Veronal sa for siden:
Hugel Gentil! En gang den beste til 100-lappen, men nå koster den vel 120 eller noe.
D'Arcy sa for siden:
Jeg liker JB
star sa for siden:
Den så spennende ut ja Veronal :)
Og din også D'Arcy!
Guttemammis sa for siden:
Ikke akkurat denne flaska, men en som er veldig lik (denne er den tørre utgaven tror jeg).
Den er søt og ikke med altfor høyt alkolvolum, veeeldig god å sitte å kose seg med.
Lille meg sa for siden:
Hva med denne da?
Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese. Søt og gooood. :nam: Men litt dyr, da. :sparke:Carpe Diem sa for siden:
Denne liker jeg:
www.vinmonopolet.no/vareutvalg/sok?query=ein+zwei+drye&sort=2&sortMode=0&filterIds=25;9&filterValues=Hvitvin%3BTyskland
star sa for siden:
Så mange forslag, så flott :hyper:
Turban Smukk sa for siden:
Jeg pleier å kalle den Gentil Hugel? :gruble: Har jeg tatt feil i alle disse årene?
Men ja, den er bænkers og den passer til bortimot alt.
Nera sa for siden:
Gentil Hugel er vel rett, så vidt jeg vet. Men at den skal være søt? Riesling er jo fruktige viner, men denne har 4,5 g sukker pr. liter, og det er ganske tørt. Den har relativt moderat med syre, så inntrykket blir fortsatt fruktig. For meg som er vant til knusktørre hvitviner blir det litt søtt, men jeg mistenker at en person som etterspør søte viner, vil finne den for sur.
Jeg ville heller spurt på Vinmonopolet om anbefalinger. De som jobber der er ofte forbausende flinke til å gi gode forslag innen alle priskategorier. :)
Lille meg sa for siden:
:nemlig: Man må opp i minst 35g for at det skal bli no gøy!
Nera sa for siden:
Gøy og gøy, fru Blom. Jeg leter helst etter dem med 2g/liter og nedover. Eller lette, for det er nok sikkert ett år til jeg kan drikke vin igjen.
Toffskij sa for siden:
Vi drikker Georg Breuer Riesling Sauvage i kveld. Den er skikkelig god, men beintørr, da.
Turban Smukk sa for siden:
Men eh, hvor fikk du søt fra da? HI sier "ikke sur". Tenkte du på Asti kanskje?
Nera sa for siden:
Søt er det motsatte av sur i min bok, og ikke er negasjon, ergo min konklusjon. :værsågod:
Taien sa for siden:
Jeg er glad i denne:
San Valentin. Spansk hvitvin som er en herlig dessertvin.
Veronal sa for siden:
Hugel er produsentnavnet. Gentil er navnet på vinen. Det er vanlig å angi produsentnavnet før vinnavnet. F.eks. sier man Masi amarone og ikke amarone Masi.
Ikke sur betyr ikke automatisk søt, nei. Da tenker jeg at det skal være en tørr vin som er mer balansert enn de billigste alternativene gjerne fremstår.
LilleLeo sa for siden:
Min absolutte favoritt er Dr. Loosen Riesling Kabinett.
Tjorven sa for siden:
Vi har konvertert til hvitvin, men har ikke blitt så gode på det enda. Vi har kartlagt at vi foretrekker tørre hvitviner; halvtørre til nød. Jeg tror ikke de blir mindre søte av det, men de smaker riktigere (i følge vår gane).
Vi drikker gjerne chablis, men det er jo ikke navnet på en vin. Er det en drue eller et område?
Nera sa for siden:
Chablis er et område i Burgund, og vinene derfra er som oftest laget av chardonnaydruen. :)
Veronal sa for siden:
Tjorven: Det er navnet på et område og vintypen er oppkalt etter område, så vinen heter chablis. Druen er alltid chardonnay.
D'Arcy sa for siden:
Jeg holder meg stort sett til Riesling-viner og Sauvignon-viner. De er søte nok (noen for søte, men...) og blir liksom aldri feil.
Turban Smukk sa for siden:
:knegg: Supert svar. Jeg var halvveis i flasken med Gentil Hugel da jeg skrev, nemlig.
Makes sense. Men altså, jeg har hatt Gentil Hugel som bænkers vin i veldig mange år nå, og jeg har aldri hørt den omtalt som noe annet. :gruble: Betyr det at alle polansatte ler av meg i smug kanskje?
Ellers tenker vi visst ganske likt om sur/søt-problematikken. GH/HG gir jo, som Nera skriver, et ganske fruktig inntrykk, i alle fall i min gane, til tross for at den fremdeles ikke er søt (fremdeles i min gane).
star sa for siden:
Nå må jeg nesten prøve Hugel neste gang, ble JB nå. Og den er i allefall ikke sur nei
Lille meg sa for siden:
Veronal vet sikkert en hel del mer om vin enn meg (og kanskje deg også, TurbanSmukka?), men hvis Polansatte ler av deg, så bør de først le av sine egne hjemmesider:
www.vinmonopolet.no/vareutvalg/hvitvin/frankrike/gentil-hugel-2009/sku-3453301
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.