Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ekte amerikansk oreokake?

#1

2ne sa for siden:

Noen som har oppskrift på en slik?

Har googlet det, men finner ingen oppskrift som er slik som den man får kjøpt på f.eks. Peppes og Egon. Har laget denne:

oreokake.com/oreokake-oppskrifter/amerikansk-oreokake/

Men det blir liksom for mye ostesmak, hva kan jeg bruke istedenfor den super kjedelige kremosten?




#4

løve70 sa for siden:

Den lager jeg også. Synes den minner ganske mye om de du får kjøpt. Jeg pleier å ta litt mer kjeks i bunnen, da blir den ikke så hard.


#5

2ne sa for siden:

Men dette er jo omtrent den samme som den jeg linket til, og den er ikke den samme som den man får kjøpt på restaurant. Tenkte jeg kanskje skulle prøve å ha litt gelatin i den ostekremen for å få den litt fastere, for er det som er den største forskjellen på den man lager selv og den man kjøper, den man kjøper er mye høyere og fastere + smaker ikke kremost:rolleyes:

Hmmm, takk for svar damer:)



#7

Tallulah sa for siden:

De kakene man får på Egon og Peppes smaker ikke slik som oreokaker gjør i USA, altså. De er en norsk oppfinnelse.

Hvilke ingredienser er det du lurer på da?


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg venter veldig på at noen i min omgangskrets skal klare å lage en Oreokake som er lik den man får på Egon og Deli de Luca. :nemlig:


#9

Kirsebær sa for siden:

Vet du det eller tror du det? For da jeg for noen år siden gjorde litt research så fant jeg ut at de kom flydd inn fra England eller USA. Husker ikke helt.


#10

GinaK sa for siden:

Åhh, gjør de?! Enda en grunn til å realisere USA-tur i 2014.. :p
Den på Egon er urk, iallefall den jeg spiste. Har kun smakt derifra en gang men den på Peppes og Mamma Mia er skikkelig god og kunne godt tenke meg å lage noe sånt. :)


#11

Tallulah sa for siden:

Nei, jeg vet ikke, men jeg har aldri fått det servert noe som helst annet sted. Jeg har spist oreokake i USA, men den smaker helt anderledes og har ikke den ekle guggete konsistensen som de norske. Forresten, det er mulig de har dme på fast food-steder i England også.

Jeg vet at Deli DeLuca skryter av at kakene deres er flydd inn fra USA, men jeg vet ikke om det stemmer helt.


#12

Kirsebær sa for siden:

Jeg tror ikke det er en norsk greie i hvertfall. Men jeg finner ikke e-post-rekken som gikk fram og tilbake mellom Egon, SmartClub og meg i 2005 da jeg holdt på å gå fra forstand for å finne ut mer om denne kaken. :flau: :gravid og hadde god tid til å engasjere meg i ting som virket viktig da:
Da var det Egon og SmartClub som solgte kaken her i byen. Egon solgte de "trekanta" kakestykkene, mens SmartClub solgte brett med de firkanta formstykkene. De er laget på samme oppskrift. Og Deli de Deluca selger begge variantene. Men vi hadde ikke Deli her da.

Men de kakene er helt fantastisk, skummelt gode altså. :dån:

Jeg lurer på om de mailene befinner seg på en hotmailkonto som ikke er i bruk lenger. :gruble:


#13

2ne sa for siden:

Nemlig, er denne kremete (guggette) konsistensen jeg vil ha vekk, tror dere ikke det løser seg med litt gelatin i fyllet? Da blir det jo mere som ostefyllet i ostekake vil jeg tro.

Men skulle gjerne hatt noe å erstatte kremosten med, er ikke overbegeistret for kremost:(


#14

Kitty Bastard sa for siden:

Jeg husker ikke oppskriften, men jeg husker vagt at det var jell-o vaniljepudding og cool whip i den. :bidrar:


#15

Erica sa for siden:

Hva med å erstatte kremosten med vanlig krem da?



#17

Karamell sa for siden:

Jeg synes den på Peppes/Egon smaker skikkelig dårlig, men at den hjemmelagete (NM oppskriften) er god!


#18

Myria sa for siden:

Den er veldig god den som er linket til her i tråden, men den er ikke lik originalen. Den jeg synes kommer nærmest er denne oppskriften.

Bunn:
350 g Oreo sjokoladekjeks
150 g smeltet smør

Fyll:
400 g kremost naturell
3 dl fløte
200 g hvit sjokolade, smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 plater gelatin
Smeltet mørk sjokolade til pynt

Kle en liten langpanne (18 x 25 cm) med plastfilm. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann.
Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
Ringle over litt smeltet sjokolade og la stivne før servering.


#19

IzziCreo sa for siden:

Den på Deli de Luca er vel nøyaktig den som ble solgt på Smart Club i sin tid, og den var importert fra USA. Husker vi hadde tenkt å kjøpe den til 30-årslaget vårt, men det ville kommet på en formue :knegg:


#20

Kirsebær sa for siden:

Jupp. Det er den samme.
Og jeg hadde tenkt å slutte å spise mat og kun gå over på en diett bestående av Oreokake. :nemlig:
Hadde jeg fått tak i en leverandør i USA jeg kunne direkteimportert fra hadde jeg sikkert gjort det. :knegg:


#21

IzziCreo sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.