Men dette er jo omtrent den samme som den jeg linket til, og den er ikke den samme som den man får kjøpt på restaurant. Tenkte jeg kanskje skulle prøve å ha litt gelatin i den ostekremen for å få den litt fastere, for er det som er den største forskjellen på den man lager selv og den man kjøper, den man kjøper er mye høyere og fastere + smaker ikke kremost:rolleyes:
Vet du det eller tror du det? For da jeg for noen år siden gjorde litt research så fant jeg ut at de kom flydd inn fra England eller USA. Husker ikke helt.
Åhh, gjør de?! Enda en grunn til å realisere USA-tur i 2014.. :p
Den på Egon er urk, iallefall den jeg spiste. Har kun smakt derifra en gang men den på Peppes og Mamma Mia er skikkelig god og kunne godt tenke meg å lage noe sånt. :)
Nei, jeg vet ikke, men jeg har aldri fått det servert noe som helst annet sted. Jeg har spist oreokake i USA, men den smaker helt anderledes og har ikke den ekle guggete konsistensen som de norske. Forresten, det er mulig de har dme på fast food-steder i England også.
Jeg vet at Deli DeLuca skryter av at kakene deres er flydd inn fra USA, men jeg vet ikke om det stemmer helt.
Jeg tror ikke det er en norsk greie i hvertfall. Men jeg finner ikke e-post-rekken som gikk fram og tilbake mellom Egon, SmartClub og meg i 2005 da jeg holdt på å gå fra forstand for å finne ut mer om denne kaken. :flau: :gravid og hadde god tid til å engasjere meg i ting som virket viktig da:
Da var det Egon og SmartClub som solgte kaken her i byen. Egon solgte de "trekanta" kakestykkene, mens SmartClub solgte brett med de firkanta formstykkene. De er laget på samme oppskrift. Og Deli de Deluca selger begge variantene. Men vi hadde ikke Deli her da.
Men de kakene er helt fantastisk, skummelt gode altså. :dån:
Jeg lurer på om de mailene befinner seg på en hotmailkonto som ikke er i bruk lenger. :gruble:
Nemlig, er denne kremete (guggette) konsistensen jeg vil ha vekk, tror dere ikke det løser seg med litt gelatin i fyllet? Da blir det jo mere som ostefyllet i ostekake vil jeg tro.
Men skulle gjerne hatt noe å erstatte kremosten med, er ikke overbegeistret for kremost:(
Den er veldig god den som er linket til her i tråden, men den er ikke lik originalen. Den jeg synes kommer nærmest er denne oppskriften.
Bunn:
350 g Oreo sjokoladekjeks
150 g smeltet smør
Fyll:
400 g kremost naturell
3 dl fløte
200 g hvit sjokolade, smeltet
110 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 plater gelatin
Smeltet mørk sjokolade til pynt
Kle en liten langpanne (18 x 25 cm) med plastfilm. Kjør 250 g av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Bløt gelatinplatene i kaldt vann.
Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem. Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend den inn i ostekremen. Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
Ringle over litt smeltet sjokolade og la stivne før servering.
Den på Deli de Luca er vel nøyaktig den som ble solgt på Smart Club i sin tid, og den var importert fra USA. Husker vi hadde tenkt å kjøpe den til 30-årslaget vårt, men det ville kommet på en formue :knegg:
Jupp. Det er den samme.
Og jeg hadde tenkt å slutte å spise mat og kun gå over på en diett bestående av Oreokake. :nemlig:
Hadde jeg fått tak i en leverandør i USA jeg kunne direkteimportert fra hadde jeg sikkert gjort det. :knegg: