Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatte paprika

#1

Interference sa for siden:

Jeg er allergisk mot paprika, og irriterer meg grønn over at det finnes i omtrent hver eneste oppskrift som skal ha grønnsaker i seg.
Jeg er på utkikk etter noe som kan erstatte paprikaen i eksempelvis grønnsaksformer, wok og lignende. Noen som har gode ideer jeg kan prøve ut?


#2

Flubby sa for siden:

Hmm... den var litt vanskelig. Paprika er både skarp og søt på samme tid. Fennikkel kan kanskje funke, men den har jo en ganske markant egensmak, men jeg synes det er godt. Ferske brekkbønner kan også være et alternativ.


#3

Turban Smukk sa for siden:

Det kommer vel litt an på oppskriften, kanskje? Rødløk er både søt og skarp når den stekes/ovnsstekes, men det er kanskje ikke en fullgod erstatter.


#4

liefje sa for siden:

Det er jo haugevis av grönnsaker som smaker godt i wok i alle fall. Jeg tar i det jeg selv vil ha, uavhengig av oppskrift: Sukkererter, brokkoli, chinakaal, vanlige erter, bönner, zucchini, tomater (hele smaa), champignon, vaarlök, purre, aubergine, eller söte ting som ananas, eple, druer hvis det er en karri.


#5

Interference sa for siden:

Ja altså jeg putter somregel i det jeg liker, men det ser ofte ut til at paprika er en vesentlig del av mange retter, og jeg lurer på om noen da vet om noe som kan erstatte det på en grei måte.


#6

Turban Smukk sa for siden:

Jeg tror du må gi noen eksempler. :) Lettere å hjelpe da.


#7

Interference sa for siden:

Tja, fyllt paprika. Det er liksom ikke det samme med sopp eller kål.

Wok med sukkererter, rødløk, svinekjøtt, gulrot og paprika...
Sursøt saus.

Jeg skal tenke ut flere alternativer.


#8

Fakse sa for siden:

Jeg har laget fylt tomat flere ganger, det er i alle fall godt. I wok bruker jeg bare det jeg har lyst på og som ser fint ut i butikken i stede. Bønneskudd, babymais, squash, eller rett og slett mer av de andre ingrediensene. Jeg savner ikke smaken da, for jeg liker rett og slett ikke paprika, så kanskje det er enklere for meg?


#9

Mikkeline sa for siden:

Fylt squash eller aubergine er veldig godt.


#10

Interference sa for siden:

Ja altså jeg vet ikke helt hvordan paprika smaker, annet enn at det sikkert må være godt siden det brukes i absolutt alt, så da føler jeg liksom at jeg trenger en erstatning for å finne ut hva jeg går glipp av eller noe sånt. :o


#11

Interference sa for siden:

Ja det er det, men jeg har forstått at de er begge veldig tamme i smaken i forhold til paprika.


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg har en paprikaallergiker som middagsgjest støtt, men det er ikke noe problem.
For fylt bruker jeg tomat eller store champinjonger, i wok eller ovnsbakt dropper jeg den og fyller heller på med andre gode grønnsaker. Turban sitt forslag om rødløk tiltredes, eller er sukkererter en grønnsak som fanger opp mye av de samme smakene som paprika.
Purreløk i kombo med fløte gir også en helt eksepsjonelt god søtlig smak.


#13

Maxine sa for siden:

Jeg er også allergisk mot paprika, og savner det jo ikke, selv om jeg vagt husker smaken..

Men, for å få farge, bruker jeg ofte tomat eller gulrot. Blir jo annen smak, men en del retter ser jo "grå" ut..


#14

Interference sa for siden:

Ja det er ikke tull en gang.

Hm, så sukkererter og rødløk dekker det? Det bruker jeg jo i omtrent alt, så da er jeg kanskje dekket da. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.