Jeg er allergisk mot paprika, og irriterer meg grønn over at det finnes i omtrent hver eneste oppskrift som skal ha grønnsaker i seg.
Jeg er på utkikk etter noe som kan erstatte paprikaen i eksempelvis grønnsaksformer, wok og lignende. Noen som har gode ideer jeg kan prøve ut?
Hmm... den var litt vanskelig. Paprika er både skarp og søt på samme tid. Fennikkel kan kanskje funke, men den har jo en ganske markant egensmak, men jeg synes det er godt. Ferske brekkbønner kan også være et alternativ.
Det er jo haugevis av grönnsaker som smaker godt i wok i alle fall. Jeg tar i det jeg selv vil ha, uavhengig av oppskrift: Sukkererter, brokkoli, chinakaal, vanlige erter, bönner, zucchini, tomater (hele smaa), champignon, vaarlök, purre, aubergine, eller söte ting som ananas, eple, druer hvis det er en karri.
Ja altså jeg putter somregel i det jeg liker, men det ser ofte ut til at paprika er en vesentlig del av mange retter, og jeg lurer på om noen da vet om noe som kan erstatte det på en grei måte.
Jeg har laget fylt tomat flere ganger, det er i alle fall godt. I wok bruker jeg bare det jeg har lyst på og som ser fint ut i butikken i stede. Bønneskudd, babymais, squash, eller rett og slett mer av de andre ingrediensene. Jeg savner ikke smaken da, for jeg liker rett og slett ikke paprika, så kanskje det er enklere for meg?
Ja altså jeg vet ikke helt hvordan paprika smaker, annet enn at det sikkert må være godt siden det brukes i absolutt alt, så da føler jeg liksom at jeg trenger en erstatning for å finne ut hva jeg går glipp av eller noe sånt. :o
Jeg har en paprikaallergiker som middagsgjest støtt, men det er ikke noe problem.
For fylt bruker jeg tomat eller store champinjonger, i wok eller ovnsbakt dropper jeg den og fyller heller på med andre gode grønnsaker. Turban sitt forslag om rødløk tiltredes, eller er sukkererter en grønnsak som fanger opp mye av de samme smakene som paprika.
Purreløk i kombo med fløte gir også en helt eksepsjonelt god søtlig smak.