Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er gorolaging noe herk?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har skaffet meg et gorojern på loppis, av den gamle typen til å steke på ovnen. Jeg valgte selvsagt det med finest mønster og kulest fasong, uten å helt vite hvordan man lager goro. Nå ser jeg at man må kjevle ut og skjære til, og da hadde det jo selvsagt vært enklere å velge det firkantede. Er det pes?

Goro er jo godt, lager dere med vin eller konjakk?


#2

Nextlife sa for siden:

Hadde du kjøpt et firkantet jern måtte du ha kjevlet og skjært til da også.

Den fins oppskrifter på gororøre som man bare heller i jernet men de er på langt nær så god som de man kjevler.

I alle typer slike tørre kaker er det Cognac som gjelder :nemlig:


#3

Tallulah sa for siden:

Du har rett i det, jeg tenkte bare at det var lettere å skjære firkanter, i stedet for kors. Har du en super oppskrift? :blafre:


#4

Nextlife sa for siden:

Lag en mal å skjære etter i papp så går det lett som en plett.

Jeg har pleid å bake disse sammen med 98-åringen vår, og hun er den som sitter på oppskriften, men jeg kan finne den frem i løpet av morgendagen.


#5

Kula sa for siden:

Det som er vanskeligst er å få kjevlet deigen tynn nok. Når man tror det er tynt nok, bør den kjevlest enda tynnere.

Men ellers er gorolaging veldig enkelt igrunn. :knegg:


#6

Tallulah sa for siden:

Har dere elektrisk jern eller et sånt gammelt et til platen?


#7

him sa for siden:

Mye jobb med kjevlingen, og hvis du har et korsformet jern (høres stilig ut!) vil du jo få mer jobb, på grunn av avskjær. Jeg har ikke laget med sprit i deigen, så det er mulig at det er mange oppskrifter ute å går. De jeg har vært med å laget blir også veldig sprø og derfor vaskelig å oppbevare


#8

Mams sa for siden:

Jeg har laget goro en gang og det var kjeeeeedelig, men jeg synes det er kjeeeedelig å steke vafler og pannekaker også da.

Aberet med jern som skal på plata er å funne riktig temperatur synes jeg.
Hadde (eller har det liggende et sted enda) vaffeljern til å bruke på plata og jeg fikk det ikke til.
Spurte mamma hva jeg skulle sette plata på sånn ca og fikk svaret jeg virkelig hater:
"Sånn passe".


#9

Kula sa for siden:

Jeg har elektrisk jern.


#10

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har aldri prøvd å laga goro, men har både vaffel- og krumkakejern til å legge på plata, og syns ikke det er så vanskelig. men jeg tror ikke du kan bruke de på keramisk topp? Vi satte iallefall en røykeovn på platetoppen en gang og da smeltet toppen. dermed har jeg ikke turt å prøve jernene. Har en sånn gammeldags enkel kokeplate stående som jeg bruker til krumkakene, og vaffeljernet har jeg på hytta og bruker på den vedfyrte komfyren :D


#11

Tallulah sa for siden:

:sjokk: Smeltet toppen?
Det kan vel ikke være noe anderledes enn jernpanne, og det kan jeg jo bruke.


#12

Nextlife sa for siden:

Vi har begge deler, men jeg innrømmer at det er det elektriske som blir brukt.


#13

Mrs. Longbottom sa for siden:

Ja, man skulle jo tro det. Er nok bare traumatisert av den smelteopplevelsen. Men den har jo sånn kule som man skal bruke til å rotere den, funker den på toppen og? Du får nesten bare prøve, tror jeg, og ikke høre for mye på meg, for det er overhengende fare for at jeg bare våser. :knegg:


#14

Tallulah sa for siden:

Kan det være fordi røykeren sto utenfor platene også?

Gorojernet mitt har ikke noen kule, så jeg må fysisk løfte det og snu det. Kanskje dette blir mannejobb?


#15

daffy sa for siden:

Jeg har aldri smakt goro, tror jeg. Jeg bildegooglet det; det fins tydeligvis to kategorier goro. :knegg:


#16

Tallulah sa for siden:

Som i kake og japansk tegneserie? Jeg har nemlig også googlet.


#17

daffy sa for siden:

Ja. Kanskje ikke veldig morsomt. :sparke: :lett å glede i dag:



#19

Tallulah sa for siden:

I helgen skal jeg teste det, tror jeg! Eller blir det Helt Feil å lage giro i september?


#20

mina sa for siden:

Høres ut som et stilig, men litt upraktisk jern du har fått deg.

Goro er min absolutte favorittjulekake! :elsker: Noen kaker jeg har smakt smaker bare papp, men min (som er mormor sin) er nydelig!

Jeg baker Goro til hver jul. Litt styr med kjevlinga fordi deigen er lettest å kjevle kald og den må kjevles nokså tynt. Ikke for tynt, da blir det ikke bra. Jeg har elektrisk jern og en pappmal som passer til jernet.
Mellomlagrer ferdig kjevla og skjærte deigemner i kjøleskapet (på stekebrett), da er de lettere å løfte og legge i jernet.

For testing er det greit, ellers er Goro julekake! :nemlig:


#21

Tallulah sa for siden:

Det er kjempestilig. Det ligger et bilde i loppetråden, kan legge inn bilder her av kakene når jeg har bakt. Hvor lenge holder de seg?


#22

mina sa for siden:

Vites ikke. De blir oppspist lenge før de er for gamle. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.