Jeg har skaffet meg et gorojern på loppis, av den gamle typen til å steke på ovnen. Jeg valgte selvsagt det med finest mønster og kulest fasong, uten å helt vite hvordan man lager goro. Nå ser jeg at man må kjevle ut og skjære til, og da hadde det jo selvsagt vært enklere å velge det firkantede. Er det pes?
Goro er jo godt, lager dere med vin eller konjakk?
Mye jobb med kjevlingen, og hvis du har et korsformet jern (høres stilig ut!) vil du jo få mer jobb, på grunn av avskjær. Jeg har ikke laget med sprit i deigen, så det er mulig at det er mange oppskrifter ute å går. De jeg har vært med å laget blir også veldig sprø og derfor vaskelig å oppbevare
Jeg har laget goro en gang og det var kjeeeeedelig, men jeg synes det er kjeeeedelig å steke vafler og pannekaker også da.
Aberet med jern som skal på plata er å funne riktig temperatur synes jeg.
Hadde (eller har det liggende et sted enda) vaffeljern til å bruke på plata og jeg fikk det ikke til.
Spurte mamma hva jeg skulle sette plata på sånn ca og fikk svaret jeg virkelig hater:
"Sånn passe".
Jeg har aldri prøvd å laga goro, men har både vaffel- og krumkakejern til å legge på plata, og syns ikke det er så vanskelig. men jeg tror ikke du kan bruke de på keramisk topp? Vi satte iallefall en røykeovn på platetoppen en gang og da smeltet toppen. dermed har jeg ikke turt å prøve jernene. Har en sånn gammeldags enkel kokeplate stående som jeg bruker til krumkakene, og vaffeljernet har jeg på hytta og bruker på den vedfyrte komfyren :D
Ja, man skulle jo tro det. Er nok bare traumatisert av den smelteopplevelsen. Men den har jo sånn kule som man skal bruke til å rotere den, funker den på toppen og? Du får nesten bare prøve, tror jeg, og ikke høre for mye på meg, for det er overhengende fare for at jeg bare våser. :knegg:
Høres ut som et stilig, men litt upraktisk jern du har fått deg.
Goro er min absolutte favorittjulekake! :elsker: Noen kaker jeg har smakt smaker bare papp, men min (som er mormor sin) er nydelig!
Jeg baker Goro til hver jul. Litt styr med kjevlinga fordi deigen er lettest å kjevle kald og den må kjevles nokså tynt. Ikke for tynt, da blir det ikke bra. Jeg har elektrisk jern og en pappmal som passer til jernet.
Mellomlagrer ferdig kjevla og skjærte deigemner i kjøleskapet (på stekebrett), da er de lettere å løfte og legge i jernet.
For testing er det greit, ellers er Goro julekake! :nemlig: